TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu proposa que un 10% de les inversions a Igualada es facin per mitjà de pressupostos participatius

Avancen que cap dels seus representants ”cobrarà més de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional”

politica
Dimarts, 9 abril 2019. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació en clau municipal de l'esquerra independentista donava a conèixer aquest dimarts les seves propostes en matèria de participació i transparència. Posen sobre la taula que "els consells de districte siguin consells de barri efectius" i "millorar la transparència de l'Ajuntament d'Igualada". Neus Carles criticava que "el govern actual no publica els resultats finals de les seves accions". 

Neus Carles, el matí d'aquest dimartsSegona compareixença davant els mitjans de Poble Actiu, la candidatura que pren el relleu de la CUP dins l'àmbit de l'esquerra independentista, aquesta vegada en una trobada davant l'edifici consistorial. Els caps de llista explicaven les línies mestres del programa a nivell de transparència i participació. L'actual regidora cupaire Eva Pedraza, i número dos de Poble Actiu, exposava que en cas que la candidatura governi, "la retribució dels càrrecs electes o càrrecs de lliure designació en cap cas serà superior a 2'5 vegades el salari mínim interprofessional". Amb tot, la proposta més rellevant era la que es proposava en el torn de Pau Ortínez:  la candidatura municipal igualadina es compromet en la creació de Pressupostos Participatius "amb un valor del 10% del pressupost d'inversions que al llarg de tot el mandat podria equivaler al voltant del quatre milions d'euros, que la ciutadania decidirà a què destinar mitjançant un procés de democràcia directa".

Aquesta és una de les principals apostes de la candidatura, que s'emmiralla en el funcionament de ciutats com Badalona, "molt allunyades dels només 15.000 euros que el govern Castells destina a pressupostos participatius". Pau Ortínez afegia també que crearan un Pla Estratègic de Participació Ciutadana on es potenciarà la participació ciutadana, perquè "Poble Actiu considera la participació ciutadana com una eina bàsica per trencar la barrera entre la gent i les institucions".

Avaluació càrrecs electes

Eva Pedraza defensava que "tant els càrrecs electes com els càrrecs de confiança han de rendir comptes de la seva activitat, plantejant uns objectius concrets i avaluant-ne els resultats de manera periòdica". Per altra banda, criticava "la duplicitat d'alguns càrrecs de confiança d'Igualada amb càrrecs representatius en altres ciutats: cal separar clarament el què és la tasca representativa de les tasques de caràcter tècnic-professional, així com acabar amb la dualitat de càrrecs polítics i tecnico-polítics".

El número quatre, Toni Olivé, membre de Poble Actiu, remarcava que "cal que la transparència passi tant per la publicació de les dades com per fer-les accessibles a tothom". Per altra banda, la cap de llista, Neus Carles reivindicava que cal que "s'informi dels costos, processos i resultats de tots els projectes, plans i actuacions de l'Ajuntament" tot criticant el govern actual que "ni rendeix comptes de la inversió econòmica ni publiquen els resultats finals per tal de poder valorar l'impacte d'aquests projectes i actuacions".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.