TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu proposa una rebaixa del 25% de les retribucions dels polítics de l'Ajuntament

Demanen un gest ètic més enllà de la política i que suposaria 100.000 euros d’estalvi

politica
Dilluns, 11 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un escenari en el que la crisi de la COVID19 afectarà les arques públiques i es requerirà més despesa social, l'esquerra municipalista igualadina proposa en un comunicat mesures d'estalvi en la despesa política. Afirmen que "els càrrecs polítics hem de tenir conseqüències paral·leles a la ciutadania".

En el proper ple d'Igualada, el grup municipal de Poble Actiu presentarà una proposta per rebaixar en un 25% les retribucions dels càrrecs de la Corporació de l'Ajuntament d'Igualada (càrrecs electes i càrrecs eventuals). D'aquesta manera, vol "estalviar uns 200.000 euros anuals que en el cas d'aquest any 2020 seria de 100 mil euros perquè ens trobem a la meitat de l'exercici. Aquesta mesura, que es podria prorrogar en cas de necessitat, té l'objectiu d'augmentar els recursos econòmics destinats als ajuts socials per pal·liar els efectes de la crisi econòmica de la COVID19".

La formació assenyala que és un gest "més ètic que polític perquè som conscients que ja hem començat a viure la crisi econòmica derivada del confinament i els representants polítics de la ciutadania hem d'estar a l'altura" i afegeixen que "calen totes les entrades d'ajudes possibles per pal·liar la crisi i hem d'evitar repetir el model de retallades que vàrem patir i encara patim de la crisi del 2008".

Consideren que "els càrrecs polítics hem de tenir conseqüències paral·leles a la ciutadania". En aquest sentit, el grup municipal ha volgut recordar que "al febrer d'aquest any es va aprovar un codi ètic al ple de l'ajuntament que es basava en els criteris d'austeritat per optimitzar el màxim possible els recursos de l'Administració i gestionar els recursos i béns públics d'acord amb els principis d'eficiència i equitat, motiu pel qual considerem que aquesta mesura no només és una necessitat econòmica per als qui més pateixen aquests dies, sinó una obligació ètica del mateix consistori".

El Fons Extraordinari per l'Emergència

Les representants de Poble Actiu refermen la seva proposta de crear "un Fons Extraordinari per l'Emergència amb l'objectiu de pal·liar els efectes negatius de la COVID en la vida de les persones de forma directa." Tal com han explicat als mitjans, els objectius concrets a què es destinaran aquests diners es decidirà de manera conjunta pels diferents grups municipals representats a l'Ajuntament.

La rebaixa de les retribucions en un 25% durant l'exercici del 2020 tindria "la possibilitat de prorrogar-se en cas de necessitat". En aquest sentit, els membres de l'esquerra transformadora consideren que "la classe política té el privilegi de seguir cobrant malgrat que gran part de la classe treballadora no cobra o ha reduït significativament els seus ingressos, motiu pel qual la classe política ha de fer esforços i adaptar-se a les conseqüències econòmiques tal com fa la ciutadania". Això no obstant, els membres del grup municipal assenyalen que "som conscients que en aquests moments, com a polítics tenim més feina i més responsabilitat que mai, però cal que contribuïm èticament i econòmicament a pal·liar la crisi econòmica derivada de la COVID19."

Més informació sobre la COVID19 


3 Comentaris

J

JOAN MARTI CARBONELL

IGUALADA

12 de maig 2020.18:46h

Respondre

El que correspon es fer una regeneració integral de l’Administració publique, desde el cap d’amunt fins al cap de vall, comença per la Monarquia, passen per l’exèrcit i acaben per... Llegir més l’Ajuntament a fi de reduir l’Administració i fer que sigui mes efectiva i menys costosa.

Menys cotxes oficials i més sanitaris.

Crec que el temps posarà les coses al seu lloc, ja que es te de repensar tota l’administració, ja que serà insuportable el seu cost actual en la nova situació que es presenta i no serà mai mes com abans

J

JOSEPM

IGUALADA

11 de maig 2020.20:01h

Respondre

Hola ”Poble Actiu”, la vostra proposta sembla oportunista i demagògica. M’explico, rebaixant la retribució dels càrrecs senzillament aconseguim que a la política si dediquin cada cop... Llegir més persones menys aptes, vaja els que no serveixen per gairebé res més. De fet ho comproves quan veus polítics que porten anys i panys a diferents càrrecs, ben enganxats.
No penseu que seria millor deixar retribucions dignes de la responsabilitat -i administrar el diner d’igualada requereix capacitat pel volum i trascendència- i retallar càrrecs ”florero”, aquells que els partits usen per colocar els inútils.
Caldria començar a pensar en administracions paral·leles. Quin sentit tenen les Diputacions? si ens organitzem en Comarques -més enllà de convertir a Teo en el gran viatger-
Podríem continuar discutint per què tenim tantes ”policies” -cada una amb el seu cap-
I per no parlar de les duplicitats entre Ministerios de Madrid i serveis assumits per Generalitat (en educació, salut, justícia, serveis socials, etc)
Si us plau, més enllà de la demagògia de ”rebaixem-nos el sou”, apreteu si us plau en la resolució de problemes, amb vista llarga i nou escenari. Si ho feu molts us seguirem.

R

Roger

Igualada

11 de maig 2020.09:22h

Respondre

Molt bé per Poble Actiu, els altres partits representats a l’Ajuntament sembla que no estan per la tasca de gratar-se les butxaques , més aviat per a omplir-les.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.