TORNAR

Poble Actiu proposa "noves ordenances amb un repartiment diferent de la fiscalitat" i espera el suport d'ERC i Som-hi

S’obren a parlar del pressupost amb Junts, però esperen rebre’l amb quatre setmanes d’antelació

politica
Dimarts, 24 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dues regidores de l'esquerra municipalista a Igualada demanen al govern que compleixi amb la moció que es va aprovar el mes passat, i que incloïa "una fiscalitat progressiva". Esperen que de cara als pressupostos, Junts faci "un gest". Marc Castells, fins al moment, ha proposat "congelar totalment les ordenances perquè no augmenti la càrrega impositiva".

Les regidores Eva Pedraza i Neus CarlesEl pressupost del 2021 d'Igualada ha de passar per ple el desembre. Poble Actiu ha rebut per part de Junts "una proposta per fer aportacions sobre quines despeses hi ha d'haver en aquest pressupost". Les edils Neus Carles i Eva Pedraza apuntaven aquest dilluns, en una roda de premsa, que "en aquests comptes hi haurà d'haver equilibri entre ingressos i despeses" i demanen que el govern apliqui "criteris de progressivitat" en els impostos. L'esquerra municipalista indica que la crisi derivada de la COVID-19 ha agreujat la situació econòmica de molts col·lectius "i demanen una modificació de les ordenances fiscals" perquè "la càrrega fiscal es reparteixi d'una altra manera". Emplacen a ERC i Igualada Som-hi, que van votar una moció amb aquesta proposta, que "no permetin que s'aprovin mesures sense aquesta progressivitat, favorable a les famílies amb menys ingressos".

Respecte al govern, també condicionen tractar un vot que permeti tramitar el pressupost "a rebre'l almenys amb quatre setmanes d'anterioritat per poder-lo estudiar bé". Així mateix, demanen que els comptes del 2021 es puguin debatre les partides per regidories: "aprovar el pressupost va més enllà d'un gest. Volem estudiar partida a partida per conèixer amb més detall els projectes".

Poble Actiu no s'oposa, d'altra banda, a la proposta de modificació que avançava Marc Castells el setembre, sobre permetre la construcció de baixos habitables a carrers no comercials. Caldria una modificació del POUM. Amb tot, remarquen que "abans cal prendre moltes altres decisions en matèria d'habitatge. Cal més oferta de rehabilitació i amb deu pisos com es proposa no n'hi ha prou".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.