TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu qüestiona "la contractació d'assessors externs" per a la Comissió d'Estudi de l'aigua

Demanaran ”explicacions” perquè ”es va contractar un assessor mesos abans que es constituís l’organisme

politica
Dijous, 3 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El contingut i els integrants de la Comissió d'Estudi que ha d'emetre l'informe sobre el nou model de gestió de l'aigua és un dels temes candents d'aquest 2020 a Igualada en matèria política. Poble Actiu torna a carregar contra la línia del govern en aquest aspecte.

PUBLICITAT

Un acte electoral de Poble Actiu, el 2019L'esquerra municipalista apunta en un comunicat que mantenen una "falta de confiança en els procediments del govern Castells per dur a terme la Comissió d'Estudi que ha de redactar la memòria que triarà el model de gestió del servei d'aigua a Igualada". Una memòria que ha d'estar enllestida el novembre del present any. Han retret al president de la Comissió d'Estudi, el regidor Miquel Vives, "la seva manca de transparència i no respectar la democràcia en el sí de la comissió a l'hora de decidir unilateralment els assessors externs" i recorden que "en aquesta comissió hi participen representants dels veïns i veïnes de cada districte així com partits polítics".

Consideren que "és inadmissible que el govern Castells, conjuntament amb l'equip jurídic de l'Ajuntament d'Igualada, hagi triat i contractat assessors externs que tenen vincles amb Agbar sense haver informat i consultat prèviament els membres representants a la comissió".

Afegeixen que "és sorprenent és que almenys, i segons el registre públic de contractes, un d'aquests assessors va ser contract el 12 de juliol de 2019, mesos abans de l'aprovació al ple de l'ajuntament de la mateixa Comissió d'Estudi". Denuncien que "és clar que ni les persones que representen la ciutadania ni els partits polítics no tenim suficients coneixements tècnics sobre el tema i, per tal que la participació a la comissió sigui equànime i transparent, necessitem agents neutrals que ens ajudin a comprendre els continguts i que aquests siguin escollits amb el consentiment de la mateixa taula de l'aigua feta amb tècnics, veïns i partits polítics".

Poble Actiu critica l'actitud del president de la Comissió ja que "a les diferents sol·licituds realitzades, tant per part de partits polítics com de les associacions de veïns i veïnes sobre assistir a la comissió acompanyats per assessors, el president de la comissió Miquel Vives sempre ha donat evasives o ha respost directament que no".

Sobre la tasca de de les comissions, assenyalen que "no s'està mostrant la feina que s'ha fet fins l'actualitat. Aquesta manca de transparència dificulta encara més la tasca participativa en la Comissió d'Estudi", i afegeixen que "les úniques persones que ara mateix coneixen com està avançant la feina són el govern Castells i els assessors externs contractats a dit".

Reiteren que "els assessors externs escollits per l'Ajuntament d'Igualada no són imparcials" i el grup demanarà explicacions "per la contractació d'assessors externs vinculats amb Agbar". Per altra banda, els membres de l'esquerra transformadora recorden que "com a signants del Pacte Social i Institucional per l'aigua pública del maig del 2019, respectarem les demandes de les entitats pro aigua pública i exigirem que es compleixi la transparència i la participació ciutadana per la qual aquesta comissió ha estat creada, evitant així que aquesta esdevingui una altra pantomima del govern Castells". En aquest sentit, Poble Actiu considera que "deixar fora de la Comissió d'Estudi a la PAH i Aigua és vida, i contractar assessors externs vinculats amb Agbar és intentar tancar per dalt el que no ha pogut fer per abaix, ja que la demanda d'aigua pública és una demanda ciutadana que té majoria al ple de l'Ajuntament".

PUBLICITAT

1 Comentaris

j

josep

igualada

3 de setembre 2020.08:14h

Respondre

El saben aquell que diu:
Bon dia voldria un estudi que digui que.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.