TORNAR

Poble Actiu rebutja crear un aparcament davant l'Asil

La formació proposa recuperar el projecte de l’Escorxador com a eix vertebrador de la transformació de l’entorn

politica
Dijous, 28 abril 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu critica que el govern igualadí centri tota la inversió en mobilitat "en fomentar l'ús del vehicle privat, en lloc de vianalitzar carrers, crear nous carrils bicicleta i fomentar l'ús del transport públic". És la resposta a l'anunci de Junts per Igualada de convertir els horts de davant de l'Asil en un nou aparcament. Un espai que, segons Poble Actiu, "durant molts anys han sigut un espai comunitari i que fomenta la cohesió social". La formació proposa transformar el barri convertint l'Escorxador en el principal espai cultural d'Igualada. També plantegen, en aquest sentit, vianalitzar el carrer Milà i Fontanals amb l'objectiu de connectar el carrer Aurora amb el barri de Fàtima i el Pla de la Massa.

La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, reclama al govern igualadí "una aposta decidida per fomentar la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic perquè és l'única manera d'afrontar l'emergència climàtica. La regidora ha criticat el govern de Marc Castells "per voler una ciutat grisa, on la gent agafa el cotxe per desplaçaments curts i on la salut de la població empitjora a conseqüència de la mala qualitat de l'aire."

A pocs metres de l'Asil hi ha l'edifici de l'Escorxador, un espai emblemàtic que Poble Actiu vol recuperar per convertir-lo en "el principal espai cultural d'Igualada" i generar, al seu voltant, la transformació del barri. El regidor pau Ortínez critica que el govern igualadí "manté tancat l'equipament la majoria de dies de l'any" i reclama obrir l'equipament a tot el veïnat del barri.

Poble Actiu planteja que el projecte de l'Escorxador "esdevingui el principal espai cultural d'Igualada i que esdevingui un espai de trobada, tal com ho és les Comes per l'esport".

Poble Actiu planteja una reforma en dues fases: "una primera fase, en què l'equipament aculli diferents escoles d'arts, com l'escola de teatre la Tarima i escoles de dansa i de circ i, una segona fase on planteja la construcció d'un nou auditori amb una capacitat adaptada a les necessitats i la programació cultural de la ciutat i que també tingui un petit espai d'exhibició per actuacions de petit format."

Paral·lelament, Poble Actiu també proposa vianalitzar el carrer Milà i Fontanals amb l'objectiu de connectar el carrer Aurora amb el barri de Fàtima i el Pla de la Massa. La formació ja va presentar, en aquest sentit, una al·legació al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Neus Carles reclama "que el carrer hauria de ser vianalitzat, com ho és el carrer Aurora, per facilitar la mobilitat segura de la gent del barri i de l'alumnat dels centres educatius de l'Escola Emili Vallès i els instituts Pere Vives i Milà i Fontanals fins al centre de la ciutat."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.