TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu reclama incrementar l'oferta d'habitatge social i reservar-ne una part als joves

Plantegen destinar un 15-20% dels pisos de lloguer als joves per afavorir l’arrelament i l’emancipació a Igualada

politica
Dijous, 10 febrer 2022. 08:48. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu reclama incrementar els habitatges de lloguer social a Igualada i destinar-ne una part específicament per als joves de la ciutat, amb l'objectiu d'afavorir el seu arrelament i evitar la migració cap a altres municipis. La demanda de la candidatura municipalista impulsada per la CUP es basa en l'enquesta que l'Ajuntament d'Igualada ha fet recentment entre els joves igualadins per elaborar la fase de diagnosi del nou Pla Local de Joventut i de la qual es desprèn que l'accés a l'habitatge és un dels principals problemes del jovent igualadí.

Neus Carles i Pau OrtinezEntre els resultats de l'enquesta, en què van participar mig miler de joves, d'entre 12 i 30 anys, un 45% va reconèixer que volien marxar de la ciutat en un futur per la manca de perspectives laborals; i un 70% afirmaven que era necessari afavorir un parc de lloguer social, assequible.

Aquestes dades topen amb "les polítiques d'habitatge liderades pel govern de Marc Castells els darrers onze anys" ha afirmat el regidor de Poble Actiu a l'Ajuntament d'Igualada, Pau Ortínez, i són "la confirmació" afegeix, "del que hem alertat els darrers set anys, una falta de polítiques d'habitatge valentes i especialment adreçades als joves de la ciutat". Ortínez apunta, també, que segons l'enquesta "un 92% dels enquestats no coneixien cap servei públic que ajudés a trobar habitatge i suspenien el grau de facilitat per trobar-ne a Igualada o rodalia".

Poble Actiu proposa "reservar part de l'habitatge de lloguer social als joves, així com disposar de pisos d'una habitació, més econòmics i ideals per a l'emancipació juvenil. Cal reservar com a mínim un 15-20% dels pisos de lloguer social als joves d'entre 18 i 30 anys, ja que aquests representen entre un 10 i 15% de la població total de la ciutat", ha afirmat la regidora Neus Carles. Paral·lelament, i per revertir la problemàtica general en habitatge a Igualada, Poble Actiu reclama "que aquesta reserva ha d'anar lligada a un increment significatiu de l'oferta d'habitatge social, que com ja han reclamat anteriorment, voldrien aconseguir mitjançant ajudes a la rehabilitació condicionades al lloguer social durant un període de temps concret."

Poble Actiu també recomana "mobilitzar els habitatges dels grans tenidors" i "aplicar un increment de l'IBI a aquests grans tenidors que tenen habitatges que fa més de 2 anys que estan buits".

La candidatura municipalista es basa en un reportatge publicat el juliol del 2021 pel diari Crític que inclou un mapa interactiu que mostra, municipi per municipi, on es concentren els pisos de lloguer dels grans tenidors d'habitatges a Catalunya. Segons aquest article, a Igualada hi ha un total de 1.111 habitatges en mans de grans tenidors, un 5% del total de la ciutat. "Tenint en compte que el 2019 el nombre d'habitatges llogats a Igualada eren 812, des de Poble Actiu denunciem que molts dels habitatges de grans tenidors no estan en règim de lloguer sinó que són part de l'especulació immobiliària, esperant millors èpoques per treure un major rèdit econòmic de la inversió. Mentrestant, això continua limitant la disponibilitat de pisos per al mercat, encarint els preus i limitant la capacitat d'emancipació dels joves."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.