TORNAR

Poble Actiu reclama "valentia" a Marc Castells per mobilitzar els pisos buits propietat dels bancs, fons voltors i grans tenidors

Reclamen augmentar l’IBI dels habitatges que fa més de dos anys que estan buits i pressionar als propietaris per destinar-los a habitatge social

politica
Dimecres, 12 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu ha reclamat "valentia" al govern igualadí "per mobilitzar els pisos que fa més de dos anys que estan buits i són propietat de bancs, fons voltors i grans tenidors" davant "la situació d'emergència per la manca d'oferta de lloguer a la ciutat i pels alts preus dels pisos disponibles". La formació es basa en l'Informe de la plataforma Verificat, publicat el setembre de 2020 amb dades del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, segons el qual a Igualada hi ha 151 propietats en mans de bancs, fons voltors i grans tenidors, dels quals una cinquantena "podrien condicionar-se amb una inversió raonable per ser habitatge social,"

Els regidors de Poble Actiu Pau Ortinez i Neus Carles

La candidatura municipalista va fer aquesta demanda en el darrer ple municipal, en el qual van denunciar que "Igualada viu una situació d'emergència de l'habitatge per la manca d'oferta de lloguer a la ciutat i pels alts preus dels pisos disponibles". Segons el grup municipal de Poble Actiu a l'Ajuntament d'Igualada "els portals de cerca d'habitatge en línia demostren: que en aquests moments, a Igualada, hi ha 330 pisos disponibles per comprar i només 25 habitatges disponibles per llogar". "No hi ha pràcticament pisos de lloguer disponibles, els pocs habitatges disponibles estan a uns preus molts alts i hem de treballar per garantir el dret a l'habitatge", va remarcar la regidora Neus Carles, reclamant, a la vegada, que les immobiliàries "no discriminin a les persones segons origen o edat quan demanen llogar un habitatge."

Pressió als bancs, fons voltors i grans tenidors

Poble Actiu també reclama al govern igualadí que pugi fins al 50% l'IBI i que imposi sancions als grans tenidors, bancs i fons voltor que tinguin habitatges buits durant més de dos anys. Dues mesures que Poble Actiu i ERC van posar sobre la taula al ple extraordinari sobre l'habitatge i que, segons Neus Carles, "podrien servir per pressionar als bancs, fons voltors i grans tenidors a vendre o llogar aquests pisos que no utilitzen i podria ajudar a augmentar el nombre de pisos de lloguer disponibles a la ciutat.

Aposta per augmentar l'oferta en rehabilitació

D'altra banda, Poble Actiu ha celebrat els bons resultats en la darrera convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació d'habitatges impulsada per l'Ajuntament d'Igualada. "Les esmenes plantejades per Poble Actiu i altres partits polítics durant anys han aconseguit que hi hagi desenes de sol·licituds per la rehabilitació d'habitatges i que, en els mesos vinents, desenes de pisos buits passin a la borsa d'habitatge assequible de l'Ajuntament d'Igualada", han assenyalat des de la formació.

"La rehabilitació és la principal política per garantir el dret a l'habitatge a Igualada, és la política més ràpida i econòmica perquè famílies amb dificultats econòmiques puguin viure en algun dels centenars de pisos buits que tenim a Igualada", ha reblat la regidora igualadina Neus Carles.

Finalment, des de Poble Actiu denuncien que "la situació d'emergència de l'habitatge és conseqüència que durant deu anys el govern Castells no ha fet res per garantir el dret a l'habitatge a Igualada”.


1 Comentaris

S

Sandra

12 de gener 2022.09:10h

Respondre

Instal·lats en l’absurd, com sempre! Pujar l’IBI al 50% és una mesura que duraria cinc minuts als tribunals, perquè no hi ha base per a discriminar els tenidors en aquest sentit. Política de... Llegir més pati d’escola.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.