TORNAR

Poble Actiu torna a reclamar una nova escola bressol pel districte de Llevant

politica
Dimecres, 12 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu ha tornat a posar sobre la taula la proposta de crear una nova llar d'infants al districte de llevant, per donar servei als barris de Montserrat, Sant Crist i Les Flors. Actualment, Igualada compta amb 4 llars d'infants, L'Espígol, La Lluna, La Rosella i El Rusc, situades a diferents barris. Tanmateix, "tota la part est de la ciutat està mancada del servei d'escola bressol, ja que no n'hi ha ni de públiques ni de privades", exposen. Poble Actiu en els darrers dos mandats ha reclamat la creació d'una nova escola bressol al Gabriel Castellà, aprofitant algunes dependències com les cases de despatxos o bé del conserge.

La proposta de Poble Actiu té com a objectiu que "totes les famílies d'Igualada tinguin la possibilitat de portar els seus infants a una escola bressol que estigui a menys de 10 minuts dels seus habitatges". Actualment, "els veïns del districte de llevant tenen més de 10 minuts per arribar al Rusc, que és la llar d'infants més propera, i que alhora no compta amb places suficients per poder suportar la demanda que hi ha, ja que només té una línia". Segons la regidora Elisabet Farrés "cal una aposta clara per els serveis públics de forma equitativa per a tota la ciutadania, fent que tots els barris siguin casa, és a dir que tinguin tot allò necessari per viure-hi amb comoditat". També ha remarcat que "el govern de CIU i ERC ja va tancar temporalment L'Espígol en el seu moment, i després La Ginesta, carregant-se places públiques, i deixant alguns barris sense serveis, ara cal revertir aquesta situació. Sembla ser però que la nova llar d'infants tampoc és un objectiu pel govern de Castells i Cuadras".

Així mateix, la formació ha aprofitat per seguir reclamant que la llar d'infants El Rusc s'ubiqui al solar de les antigues piscines del casal parroquial, enlloc de fer-hi una residència, ja que consideren que seria fer-ne un mal aprofitament. La regidora Elisabet Farrés ha afirmat que "una residència es pot fer en qualsevol solar mitjanament gran o en alguna carcassa buida en altres barris, però el centre mereix una escola bressol amb un espai exterior digne". A més, han aprofitat per reclamar una línea més al Rusc, especialment ara que la Generalitat subvenciona el I2. Asseguren que no fer-ho és únicament per seguir beneficient les escoles privades, ja que actualment el cost per les arques públiques és molt inferior al que era abans de la gratuïtat, ja que I2 és el curs amb més demanda. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.