TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu veu "la sociovergència" com a causa de l'exclusió d'Aigua és Vida de la Comissió

L’esquerra independentista veu a Som-hi com a ”ostatges del govern Castells”

politica
Dilluns, 2 desembre 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de l'esquerra independentista acusa a la confluència que agrupa PSC i Comuns d'incomplir el Pacte Social per l'Aigua. A darrere, hi veuen el pacte signat entre socialistes i junters al Consell i la Diputació. 

PUBLICITAT

En un comunicat, la candidatura vinculada a la CUP opina que "el pacte a la Diputació i al Consell Comarcal" entre Junts per Catalunya i el PSC ha determinat la composició de la Comissió d'Estudi del servei d'aigua. En concret, els membres de Poble Actiu-CUP afirmen que "el portaveu d'Igualada Som-hi Jordi Cuadras ostenta la vicepresidència del Consell" en virtut d'aquest pacte i això "condiciona" el fet que al final ni la PAH ni Aigua és Vida formin part de la Comissió que va aprovar el ple d'Igualada.

Els membres de les forces d'esquerres de l'Ajuntament d'Igualada, l'any passat, en un acte d'Aigua és VidaPoble Actiu indica que "nosaltres, junt amb ERC Igualada i Igualada Som-hi, vam firmar un pacte amb Aigua és Vida sobre la gestió pública de l'aigua en què se'ns demanava, entre d'altres, la creació d'un espai actiu de concertació entre els diferents actors de la ciutat". Remarquen que "aquest espai havia de ser a la Comissió, però al final només s'hi accepten les associacions de veïns com a representants dels usuaris". Poble Actiu considera que "la composició d'aquesta comissió no reflecteix la realitat".

"Som-hi són ostatges de Castells"

L'esquerra independentista entén que la situació actual, en la que hi ha encarrilada la municipalització de l'aigua, és és gràcies a la plataforma Aigua és Vida i "no té cap sentit que qui ha aixecat les catifes d'aquest enorme problema es quedi fora de la Comissió d'Estudi que demanaven". En aquest sentit, el grup municipal assegura que "Igualada Som-hi és un ostatge del govern Castells perquè malgrat haver firmat el pacte d'Aigua és vida, ara pren decisions per interessos supramunicipals i per mantenir les cadires i sous tant al Consell Comarcal com a la Diputació i, per tant, no pot contradir substancialment al govern Castells".

De fet, Poble Actiu apunta que l'informe jurídic independent que van presentar junt a ERC al darrer ple "contradeia l'informe de l'Ajuntament. Segons l'informe de l'Ajuntament, la plataforma Aigua és Vida i la PAH Anoia no podien participar de la Comissió d'Estudi perquè són associacions que no apareixen al registre municipal". Amb tot, l'informe alternatiu presentat per ERC Igualada i Poble Actiu "assenyala que aquest requisit no és d'obligat compliment".

Poble Actiu considera que "Igualada Som-hi no tenia motius per donar suport a la composició de l'actual Comissió d'Estudi si no és pel pacte supramunicipal entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació i al Consell Comarcal". El grup municipal de l'esquerra transformadora argumenta que "aquests pactes supramunicipals sotmeten la voluntat dels i les igualadines als interessos dels partits. El govern de Marc Castells no ha volgut incloure a la PAH ni a Aigua és vida perquè són plataformes posicionades clarament per la gestió pública del servei de l'aigua".

Denuncien que "la decisió d'excloure la PAH i Aigua és Vida de la Comissió d'Estudi és una voluntat política que s'ha defensat amb excuses jurídiques". En aquest sentit, els membres de Poble Actiu-CUP consideren que "el govern Castells torna a utilitzar els serveis jurídics del consistori com a escut per excusar la seva voluntat política i així aconseguir deixar fora a la plataforma Aigua és vida, gràcies als quals avui som conscients del problema de l'aigua". Afirmen que "seguirem vetllant per la transparència del nostre ajuntament i per la participació democràtica de la ciutat, defensant al ple i al carrer les lluites democràtiques que els nostres veïns i veïnes realitzin, com estan fent les entitats i membres que participen de la plataforma Aigua és vida com de la PAH".

PUBLICITAT

1 Comentaris

R

Raúl Fuentes

3 de desembre 2019.13:32h

Respondre

Yo vote a los comunes para que defiendan a la gente, que mierda estan aciendo?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.