TORNAR

Poble Actiu vol que es concreti la Taula Conjunta per l'Emergència

Demanen que el govern de Castells pacti amb les altres forces una modificació del pressupost

politica
Dilluns, 4 maig 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de l'esquerra municipalista a Igualada aposta perquè tots els grups del consistori treballin de manera conjunta en un sol organisme davant els reptes que suposa la COVID19. Demanen que des del govern es plantegi "quelcom més que les Comissions Informatives".

En un comunicat, Poble Actiu reclama que s'estableixi de manera urgent una Taula Conjunta per l'Emergència. Les representants de la candidatura municipalista consideren que "cal que es creï, de manera immediata, una taula per treballar conjuntament les possibles mesures per fer front a la futura crisis social i econòmica". Des de Poble Actiu afirmen que "tots els diferents grups municipals hem demanat que volem treballar de manera conjunta i coordinada per la ciutat i l'alcalde Marc Castells, en el ple extraordiari del 17 d'abril, també va parlar de treballar conjuntament amb els diferents partits. Per això, no entenem com encara no tenim notícies concretes sobre quan i com es convocarà aquesta Taula".

Les representants de Poble Actiu defensen que "en aquesta Taula Conjunta per l'Emergència hi haurien de participar els diferents grups municipals representats a l'Ajuntament d'Igualada, representants dels diferents agents socioeconòmics i també entitats del tercer sector". Han afirmat que aquesta Taula “ha de servir per assegurar la transparència de la gestió i, també, assegurar que s'encarin les diferents problemàtiques des d'un punt de vista global”.

Aquest dilluns comencen les diferents Comissions Informatives però, des del seu punt de vista, "aquestes Comissions no són suficient per a poder treballar i organitzar la resposta que ha de donar l'Ajuntament per fer front a la pròxima crisi. Cal que treballem de manera globalitzada, que se'ns expliqui quina part del pressupost s'ha executat i que a partir d'aquí intentem pensar i trobar les millors mesures amb els diners disponibles".

Crítiques per la "manca de transparència"

La candidatura lamenta també "que el govern no ha volgut comptar amb els altres partits i regidors que no estan en el govern". Les regidores de la candidatura municipalista han denunciat, per exemple, que "en les reunions de junta de portaveus que hem fet, el govern no ha explicat en cap moment l'estat real del pressupost executat". Des de Poble Actiu consideren que en els pròxims mesos caldrà fer una modificació important del pressupost i "per tal de que aquesta modificació tingui el màxim de suport, cal que hi hagi transparència i que sigui fruit del treball conjunt de tots els partits representats a l'Ajuntament d'Igualada".

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.