TORNAR

Poble Actiu vol habitatges d'emergència social i una nova llar d'infants per aprovar els pressupostos

També proposen crear quatre carrils bici a la ciutat

politica
Dimarts, 21 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Compte enrere per a l'aprovació dels pressupostos i les ordenances fiscals del 2022 a Igualada. Poble Actiu ha posat sobre la taula una sèrie de demandes per si el govern de Junts vol obtenir el suport en les votacions del dimarts 28.

Els penúltims pressupostos d'aquest mandat, a més de les ordenances fiscals, arribaran al ple la setmana vinent. Com ve essent habitual des de 2019, el govern de Junts requereix almenys dos vots de l'oposició perquè prosperin. Fins ara, l'abstenció d'Igualada Som-hi ha estat suficient. Les primeres trobades amb l'oposició ja han tingut lloc i Poble Actiu ja ha presentat les seves demandes. La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, avança que votaran en contra dels pressupostos si no s'inclouen tres propostes que consideren "de mínims" per afrontar l'emergència social i econòmica a conseqüència de la pandèmia. Es tracta de "la recuperació de la Llar d'infants del Districte Llevant, la compra i rehabilitació d'habitatges buits per acollir casos d'emergència social i la construcció de nous carrils bicicleta".

En primer lloc, sobre la llar al Districte Llevant, assenyalen que "cal completar l'oferta educativa pública que representen l'escola Gabriel Castellà i l'institut Badia i Margarit". L'objectiu és que "totes les famílies tinguin garantida una llar d'infants pública a menys de 10 minuts de casa seva" segons Pau Ortínez. Lamenten que "el 2012, el govern Castells va tancar la llar d'infants la Ginesta, deixant sense llar d'infants a totes les famílies del districte Llevant, que inclou els barris de Montserrat, les Flors i Sant Crist. Recuperar-la seria un incentiu perquè famílies joves poguessin instal·lar-se als barris de Llevant de la ciutat".

La segona proposta de l'esquerra transformadora és "invertir una quantitat econòmica important per la compra d'habitatges buits i la rehabilitació per garantir que l'Ajuntament d'Igualada disposa d'habitatges per casos d'emergència social". Els regidors demanen "emprar els habitatges buits per poder-hi allotjar famílies que a conseqüència de situacions d'emergència social greus, com poden ser els casos de desnonaments, puguin ser reallotjades de forma temporal en habitatges de propietat pública mentre no es resol de forma permanent la situació de vulnerabilitat social". Seria "convenient fer ús de la fórmula de tempteig i retracte" per l'adquisició d'habitatges buits que passarien a formar part "de la borsa d'habitatge públic municipal i, un cop rehabilitats, podrien ser utilitzats per acollir famílies en situació vulnerable".

La darrera proposta és "ampliar la xarxa de carrils bicicleta d'Igualada amb l'adequació de tres carrers per acollir un carril bici que permeti connectar equipaments, comerços, centres de treball i barris de la ciutat". Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, proposa "transformar tres eixos amb la instal·lació de carrils bicicleta: la carretera de Manresa, l'Avinguda Barcelona i l'Avinguda Pau Casals". El primer carril transformaria un tram de l'Avinguda Balmes i tota la carretera de Manresa, connectant la Plaça Castells amb l'Hospital d'Igualada. El segon carril bici "connectaria tota l'Avinguda Barcelona, un carrer que té un gran volum de trànsit i per on circulen moltes bicicletes de forma poc segura. El tercer estaria situat a l'Avinguda Pau Casals, i serviria per oferir un eix sud-nord de la ciutat on els ciclistes puguin superar fàcilment el pendent de la ciutat. Finalment, el quart carril bici seria un altre eix est-oest, concretament al llarg del carrer del Rec d'Igualada i que serviria per unir la ciutat també amb Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui".

Sobre les ordenances, els regidors de Poble Actiu anuncien el vot en contra "perquè no dona resposta a la situació de crítica econòmica en què vivim". En aquest sentit, des de la formació municipalista expliquen que han demanat al govern la incorporació de criteris de progressivitat fiscal i ajudes al comerç local. Tal com ha explicat la regidora Neus Carles, "amb la progressivitat fiscal, que es podria aplicar a l'IBI o en les taxes de les llars d'infants, podem aconseguir que aquelles persones amb rendes més baixes puguin accedir als serveis a un cost més baix". Per altra banda, "hem traslladat al govern la proposta de reduir les taxes d'escombraries del petit comerç local".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.