TORNAR
PUBLICITAT

El portaveu del PSC a Vallbona renuncia perquè "ha perdut la il·lusió"

És el tercer cap de llista de les passades eleccions municipals a la vila que abandona

politica
Dissabte, 28 novembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Van deixar la política Òscar Labraña (ERC), Raül Parramon (CiU) i ara Eudald Planella (PSC), que va ser el cap de llista de la formació de la rosa a les passades eleccions municipals a Vallbona d'Anoia. El jove de 22 anys abandona profundament desil·lusionat amb la política.

El que va ser l'alcaldable més jove de la comarca, Eudald Planella, del PSC a Vallbona d'Anoia, ha renunciat aquesta setmana a l'acta de regidor. Planella va donar a conèixer les seves intencions aquest dilluns, en el ple, tot i que admet que ha estat una qüestió progressiva. Les dimissions anteriors del candidat d'Esquerra, Òscar Labraña, i el de CiU, Raül Parramon -que havia pactat amb l'equip Planella repartir-se l'alcaldia-, van sobtar en el seu moment en una població que va viure les darreres eleccions en un clima enrarit. Planella confessava en un escrit llegit a la darrera sessió que amb la dimissió de Parramon "hi havia l'obligació d'escollir un nou alcalde que suposadament havia de ser jo mateix, però reconec que no vaig ser prou valent per afrontar-ho i posar-me al capdavant de la situació, per això hi vaig renunciar".

Planella, ex portaveu socialista a VallbonaDesil·lusió. El jove manifesta que poc després d'entomar el repte de liderar els socialistes a Vallbona "aquells qui més èmfasi i empenta van donar-me perquè jo em posicionés com a cap de llista, al cap de 4 dies, ni un més ni un menys, em van abandonar per concórrer a les eleccions pel seu compte". Passades les eleccions, els socialistes van tancar un pacte amb l'únic regidor de CiU, l'alcalde Raül Parramon. Aquest seria alcalde fins el 2016, però aleshores passaria la vara a Planella. De cop i volta, però, Parramon va renunciar per temes personals i els socialistes no van articular una proposta de govern alternativa, de manera que Esquerra va passar a governar, com a llista més votada.

Segons Planella, vaig entendre que el millor era poder arribar a un pacte de consens per formar un govern sòlid on totes les forces  tinguessin cabuda. Els meus companys em van donar el suport i aquí van començar un seguit de reunions amb ERC que finalment no van acabar amb acord per la negativa d'Esquerra a un govern de concentració". Ara, decebut, s'acomiada de la política: "jo entenia la política d'una altra manera on hi pot haver moltes maneres de pensar però només un objectiu comú, el de servir a la ciutadania, o almenys així ens ho van ensenyar a la Facultat de Polítiques. Avui dia tot el que ha passat m'ha superat, no esperava ni desitjava tantes voltes de full ni situacions tan complexes que m'han fet perdre la il·lusió i les ganes de seguir endavant".


1 Comentaris

P

Pere

Vallbona d'Anoia

28 de novembre 2015.08:36h

Respondre

Desil.lusionat diu? El poble s’ha desilusionat amb les teves mentides.
Primer vas negar repetidament que qui ara dius que et va donar suport (paco corral) te l’hagues donat en el seu moment.... Llegir més Mentida que s’acaba de demostrar.
Vas mentir dient que t’havies reunit amb tothom per mirar de fer un pactr quan ERC et va trucar quatre vegades.
I quan parles de govern d’unitat, com voliea que ERC acceptes un govern de tots quan tu primer buscaves fer-los una mocio de censura, i segon quan vas canviar s’idea? El paco corral va passar de ser un interessat, inutil i que no sabia fer res a ser imprescindible pel govern. Quin govern serios es podia fer aixi?
Aixo et van ensenyar a la teva famosa facultat?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.