TORNAR

El PSC pregunta a CiU quin estalvi suposa deixar el cotxe oficial i si l’alcalde també renunciarà a cobrar el quilometratge

Riba creu que pot acabar convertint-se en una mesura que suposi un cost igual o superior

politica
Dimecres, 6 juliol 2011. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que fa uns dies l’alcalde d’Igualada Marc Castells expliqués que prescindiria del cotxe oficial de l’Ajuntament, el portaveu del PSC Jordi Riba ha preguntat al govern que faci públic l’estalvi que suposa aquesta mesura.

Jordi Riba

Riba també ha demanat que CiU expliqui si l’alcalde renunciarà a cobrar les dietes per quilometratge i aparcaments quan hagi de fer deplaçaments fora de la ciutat. En cas contrari, el PSC vol saber quin cost es preveu per aquests conceptes i com es cobriran aquests viatges.

El portaveu socialista considera que 'voler jugar amb temes tant sensibles per la ciutadania com és el del cotxe oficial és perillós, ja que podem veure com, a l’hora de la veritat, el que va ser anunciat amb una gran pompa acabi convertint-se en una mesura que suposi un cost igual o superior'.

Jordi Riba vol disposar de totes aquestes dades per poder comparar el cost que tenia el cotxe oficial i el cost que tindrà prescindir-ne.

D’altra banda, després que Marc Castells anunciés que seria diputat provincial a la Diputació de Barcelona, el PSC també demana que expliqui si en aquesta institució l’alcalde disposarà o no de cotxe oficial. En cas de no diposar de cotxe oficial a la Diputació, Riba també vol saber si en aquesta institució Castells renunciarà a les dietes per quilometratge i aparcaments.

La pregunta que ha presentat el PSC al govern també demana que CiU expliqui les característiques de l’actual cotxe oficial de l’Ajuntament (marca, model i any de matriculació), quan es va adquirir i qui era aleshores l’alcalde de la ciutat.


14 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

7 de juliol 2011.21:50h

Respondre

Gerard,
Sembla que encara no has paït la derrota, ho dic perquè veig que tens molts coneixements de intimitats de l’Ajuntament, que no estan a l’abast de tothom. Pot ser també deus estar al... Llegir més cas de les oneroses despeses sumptuàries en el ram de l’hostaleria, qualsevol dia d’aquests me’n fas cinc cèntims, abans de l’auditoria de gestió vull dir.
I ara al gra. Jo estic acostumat a parlar amb gent coherent i que fan servir la intel·ligència per quelcom més que per tocar els bemolls. En el tema que toquem només he fet una comparança. Contant que el cotxe es tan vell com dius, potser se’n hauria de comprar un de nou o si el conservem, sortiria molt car de manteniment i de consum i ara tot això ens ho estalviem. Endemés un gest és un gest, la resta de la paranoia te la montes tu. Evidentment si no has entès res del que he dit, no paga la pena perdre més el temps amb tu.
Per cert, amb mi estalviat el plural perquè jo soc singular, o pot ser això tampoc ho entens?

G

Gerard

Igualada

7 de juliol 2011.20:33h

Respondre

Josep Maria,

dona’m dades de l’estalvi. Dir que es pagava un xofer?? Això sí que és cortina de fum, no hi havia cap xofer en nòmina! I em pots dir l’any en que es va comprar el cotxe... Llegir més oficial de l’Ajuntament? En el període 95-99 i encara funciona, per tant, està ben amortitzat. Així que no volgueu fer populisme en aquest tema perquè diria que sortia ben baratet...

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

7 de juliol 2011.11:13h

Respondre

Gerard,
Primer de tot preguntar-te, on eres quan és gestaven els diners a mans plenes. Segon i encara que la teva qüestió es simplement per tocar els bemolls et posaré un exemple qui fins i tot... Llegir més tu pots comprendre. Es més barat pagar per la llet, que comprar la vaca.
Que et sembla a tu que es mes barat, comprar un cotxe oficial, posar un xofer a la seva disposició i pagar assegurances, gasolina, reparacions i manteniment a més de no saber si es fa servir per coses que no són oficials o simplement pagar quilometratges d’un cotxe que ni tan sols hem de comprar ni amortitzar? La resposta es tan aclaparadorament clara, que deixa en ridícul a qui fa la pregunta. Fins i tot es podria fer servir un taxi per cada desplaçament oficial, seria infinitament més barat de lo que hem tingut fins ara.
Com que de ximple crec que no ho ets, suposo que amb aquesta resposta en teus prou. Per tant deixem-nos de parlar de la xocolata del lloro i dediquem-nos a coses més importants.
El fet de renunciar al cotxe oficial és un simple gest de com aniran les coses a partir d’ara i que es faran els possibles, per estalviar i no sempre serà possible, però el intentar esbrinar el cost econòmic de un gest, és simplement que la persona que ho fa te poca feina o intenta amagar una conducta anterior a través d’un atac.
Que ningú es posi nerviós que l’auditoria de gestió, aclarirà moltes coses i posarà a tothom al lloc que li correspon. Mentrestant es poden tirar les cortines de fum que es vulguin.
Que tinguis un bon dia.

i

igualadí

6 de juliol 2011.23:34h

Respondre

Gerard, encara us cou la patacada electoral. Plorant no arreglareu res, ànims !

G

Gerard

Igualada

6 de juliol 2011.20:43h

Respondre

Doncs que voleu que us digui, estic d’acord amb el senyor Riba, que expliquin quan pagaran en quilometratges i aparcaments!!! No vull que em prenguin el pèl amb populisme barat com és renunciar... Llegir més al cotxe oficial. Ho trobo així. Queda bé epr un titular, però si baixem al detall,. quin és l’estalvi exactament.????

m

montse

igualada

6 de juliol 2011.20:04h

Respondre

Sr. Riba, no crec que m’equivoqui, però segur que vosté no hauria renunciat al cotxe oficial, seguiria augmentat la despesa de tots els igualadins, on s’ha vist un alcalde de poble amb cotxe... Llegir més oficial??, però que us penseu, Igualada mai deixarà de ser un poble, que com continui així, ja li falta poc, serà un poble de mala mort. I en el suposat cas de que vosté Sr. Riba, estés en el lloc del Sr. Castells, que segur que li agradaria, hagués renunciat al cotxe oficial, que d’aixó en dubto, i es desplaçes en cotxe particular, no cobraria les despeses???, apa home, deixeu-vos de tonteries i poseu-vos a treballar de veritat en coses que realment siguin importants per la ciutat, que ja li falta poc per ser una ciutat dormitori.

i

igualadí

6 de juliol 2011.18:04h

Respondre

Ai Riba, pobrisó. Es pensava que l’Aymamí el deixaria com a alcalde a mitja legislatura (a l’estic PSC-Barcelona) i, en canvi, li passa la patata calenta al moment més difícil.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

6 de juliol 2011.17:32h

Respondre

Aquesta compareixença es tan patètica que no caldria ni comentar-la. Que fem! Li comprem un patinet (està de moda) o una bicicleta ecològica, per que l’Alcalde es pugui desplaçar per assumptes... Llegir més oficials?
Una persona, que se de fons directes del ram de l’hostaleria, que ha tirat esgarrifosament de veta, en despeses sumptuàries pseudo-dites “oficials” – un altre dia us ho explicaré en més detall – i que espero que en la auditoria de gestió, surtin ben reflectits per coneixement de tots i vergonya d’alguns, te delicte que es dediqui a discutir quelcom que és del més absolut sentit comú, que una persona que faci servir el seu cotxe particular, per aspectes oficials, li retornin les despeses hagudes, com en qualsevol empresa del mon. I que posi això com exemple de no estalvi, és que aquest senyor te molt poca feina, molt poc criteri i molta barra. La pobresa mental d’aquesta argumentació em fa vergonya aliena. Si aquesta es la classe d’oposició que hi haurà a Igualada els pròxims quatre anys, deixeu-me que us digui que ho posaran molt fàcil al govern per repetir i amb majoria absoluta. Pot ser que es comenci a espavilar i a buscar ajudar a Igualada amb una oposició seriosa, responsable i amb criteri, perquè com diu algú això sembla de P3, amb perdó pels nen@s de P3, que segur ho farien millor. Apa vinga senyor Riba, no ens faci perdre el temps a tots plegats i comenci a treballar per Igualada, que fins ara ha viscut i molt be a costa dels Igualadins i aquests esperen com a retorn, quelcom més que escoltar bajanades als mitjans de comunicació. O potser es que el PSC-Igualada (ex-Aymamí) que ha de buscar gent mes preparada, que la tenen – ho se de bona tinta - per deixar de fer el ridícul?
Que tingueu un bon dia.

J

Joan

Igualada

6 de juliol 2011.14:04h

Respondre

Més val que aquest no sigui candidat d’ aquí 4 anys perquè em sembla que el PSC sufrirà encara més que a les darreres eleccions...

i

igualadina

6 de juliol 2011.12:52h

Respondre

Tots plegats fan vergonya.Els socialistes per no poder païr la derrota, i els convergents per no saber-se defensar. L’altre dia en una taula rodona a la televisió local, el representant de Ciu va... Llegir més donar una pobre imatge, amb la seva poca traça per treure’s les mosques de sobre. Els altres son més espabilats, i amb aquest plan no hi teniu res a pelar.

M

Maria

Igualada

6 de juliol 2011.12:44h

Respondre

Però que s’ha cregut ara aquest sr Riba, que es pensa que l’alcalde no te prou feina en poder anar arreglant tots els desastres que l’hi han deixat que encara l’hi posa deures?.

Sr. Riba... Llegir més deixis de tonteries que a lo millor vostè no te gaire feina, però sàpiga que els ciutadans el que volem es que les persones que estan al govern de la ciutat vagin per feina i quant dic feina parlo de solucionar coses importants. Vostè que vol?, que es passin el dia contestant les seves cartes i buscant la marca, model i any de matriculació de l’antic cotxe oficial per desprès poder criticar que no han fet res?

Miri Sr. Riba no cal preguntar massa per saber que un cotxe oficial com a mínim el condueix un xofer i per tant cada vegada que s’utilitza hi ha una persona que no fa altre cosa, en quant a la gasolina, la gasten tots els cotxes i cobrar quilometratge es el mes normal del mon i per tant si ara ho fa l’alcalde penso que es correcte i en el preu del quilometratge (que normalment esta establert a tot arreu) a mes normalment si inclou una part del manteniment del vehicle, que al ser particular l’has de fer tu i se l’estalvia en aquest cas l’ajuntament o sigui que tants a tants. D’aquesta manera es de la que fan les coses a l’empresa que treballo i a la majoria d’elles ja que han comprovat que es mes barat pagar quilometratge que no pas posar un cotxe a disposició de l’empleat, encara que en aquest cas sigui sense xofer, ara si vostè el que vol es que l’alcalde a mes a mes vagi a Barcelona per exemple a peu es un altre cosa.

En quant a la Diputació, lo que l’hi he dit abans de la feina, deixi primer que es constitueixi, s’aprovi el cartipàs i desprès pregunti si es que cal, que a lo millor ni ho ha de fer i sobretot, no es posi nerviós que hi ha quatre anys per endavant.

I posats a preguntar, deixi’m que li faci ara una pregunta jo a vostè: com es que durant les eleccions municipals la sigla PSC en la seva propaganda estava quasi amagada i ara la posen en vermell i ben grossa perquè destaqui, m’agradaria (per curiositat, eh?) poder saber el perquè d’aquest canvi, gracies

m

matadragons

Igualada

6 de juliol 2011.11:57h

Respondre

Quines ganes de marejar la perdiu dels socialistes obrers, demanen dades que saben de sobres.....
Aixo no es treballar per la ciutat, aixo es perdre el temps !

J

J. Zubi Llaga

Igualada

6 de juliol 2011.10:56h

Respondre

Patètic això de fer veure que estalviarem quan continua la mateixa gent xuclant de la mamella a tot arreu. Patètic i lamentable tot plegat. Em sembla de pena que no hagin començat a fer neteja.

S

Susana

Igualada

6 de juliol 2011.10:17h

Respondre

Quines ”xorrades”... es podrien dedicar a ser productius? Encara q sigui estalviar 100 euros, serà estalvi! això sembla una classe d P3.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.