TORNAR

El PSC se suma al govern de JxCat a Masquefa

Amb aquesta incorporació, Xavier Boquete blinda la seva majoria, amb nou sobre tretze regidors

politica
Dimecres, 18 novembre 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins ara el govern masquefí estava en minoria, amb sis representants del total de 13. Xavier Boquete, batlle des de 2007, incorpora a uns socialistes amb els que ja governa al Consell Comarcal de l'Anoia.

La sociovergència s'instal·la a Masquefa. Aquest matí de dimecres, es feia oficial la incorporació dels tres regidors del PSC al govern de JxCat que encapçala Xavier Boquete. L'ACN recollia les valoracions del nou govern, que segons el batlle, "tenim pensaments molt diferents a nivell de partit, però ens uneix la voluntat de posar en valor Masquefa ".

Gutiérrez, a l'esquerra, amb el batlle Xavier Boquete FOTO: ACNAixí, Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile, s'incorporen a l'executiu municipal de JxCat que, fins ara, governava en minoria amb sis regidors. Per a Boquete, es tracta d'un "acte de responsabilitat" dels socialistes en un moment en què, assegura, no és fàcil entrar a governar per l'actual context de crisi econòmica. El pacte repeteix l'exemple del Consell Comarcal de l'Anoia, on totes dues formacions governen juntes des d'aquest mandat, i del qual Boquete n'és el president.

Al full de ruta del govern hi ha planificar el futur pla general de Masquefa. Per altra banda, també pretenen buscar solucions per a l'abocador dels Hostalets, que ara és un dels principals problemes del territori. El nou cartipàs s'aprovarà en el pròxim ple municipal, que s'ha de celebrar el 26 de novembre. Pel que fa a les divergències ideològiques entre tots dos partits, Boquete assegura que cada partit tindrà llibertat de vot pel que fa a les mocions de ple i, per tant, es podrà preservar la llibertat de cadascun.

Aquest mandat municipal, fins ara, només hi havia un pacte entre aquestes dues forces a l'Anoia, a Vilanova del Camí, on la majoria del PSC va afegir al que era l'únic regidor postconvergent, Jordi Barón. El pacte també es va rubricar al Consell, des de l'inici del mandat, on precisament el socialista Daniel Gutiérrez és un dels consellers del govern que encapçala Boquete.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.