TORNAR

El PSC de Vilanova posa sobre la taula la construcció d'un centre de dia

Trucharte assegura que cercarà formes ”perquè tothom hi pugui accedir, independentment dels seus ingressos”

politica
Dijous, 2 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A pocs dies de començar la campanya electoral per a les municipals, la candidatura encapçalada per l'alcaldessa dóna a conèixer algunes de les seves propostes. Els socialistes exposen el seu projecte de la construcció d'un nou centre de dia.

La candidatura socialistes -el partit de l'alcaldessa Noemí Trucharte- treballa en el projecte per crear "un centre de dia municipal" a Vilanova com una de les seves apostes del seu programa electoral en l'àmbit dels serveis a les persones. La intenció és la creació d'un servei que doni resposta a la creixent demanda per part de la gent gran del municipi i a la tendència global de l'augment de l'esperança de vida i a vetllar per l'autonomia de les persones grans sempre que sigui possible.

El PSC estudia les diferents opcions per ubicar el nou centre de dia, amb la prioritat de fer-ho en un espai cèntric del municipi. Per a l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Noemí Trucharte, "una de les nostres prioritats és que la gent gran de Vilanova del Camí pugui tenir al seu municipi tots els serveis que necessiti, tant quan tot va bé com quan comencen a necessitar qualsevol tipus de suport per al seu dia a dia". En el cas del centre de dia, l'alcaldessa socialista es compromet "a buscar fórmules perquè tots els veïns hi puguin accedir, independentment dels seus ingressos".

Un altre dels projectes "és la creació d'habitatge de lloguer social". Noemí Trucharte reconeix que "a Vilanova també hi ha un problema d'accés a l'habitatge" i per això "estudiarem totes les opcions que té l'Ajuntament per tal de crear un parc d'habitatge públic perquè ningú es quedi sense un lloc per viure per qüestió de preu". La formació vol "donar continuïtat al projecte desenvolupat amb l'actual govern, amb el que es treballa per finalitzar la remodelació del Casal de la Gent Gran, s'han impulsat ajudes a domicili per a gent gran, s'han donat ajudes per a la reforma i accessibilitat de lavabos, s'han creat els ajuts per a celíacs i s'ha completat el projecte COMNOVA, que fa una diagnosi de la salut dels veïns de Vilanova del Camí". En l'àmbit de l'habitatge, el govern liderat per Noemí Trucharte remarca que "hem remodelat un pis de propietat municipal per a emergències socials i ha creat un reglament per a sancionar els bancs que mantinguin pisos buits".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.