TORNAR

Quatre municipis anoiencs sol·liciten ajuda a la Generalitat per les urbanitzacions

Regularitzar la situació urbanística de les urbanitzacions

politica
Dilluns, 26 octubre 2009. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més d'un centenar de municipis han presentat a sol·licitud pels ajuts que preveu la Llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits. Són 5 les urbanitzacions anoienques que optaran a aquesta ajuda, tot i que el departament haurà d'escollir les 30 urbanitzacions que es beneficiaran d'aquest ajut d'entre més de 200 que s'hi han presentat. Les subvencions es destinaran a cofinançar la redacció dels Programes per a regularitzar la situació urbanística de les urbanitzacions, completar-ne les obres o proveir-les de serveis.

La Llei d'Urbanitzacion s es va presentar a Piera fa uns mesos

Dels 128 municipis que han presentat projectes per a 213 urbanitzacions, hi ha una urbanització del Bruc, una d’Hostalets de Pierola, una de Piera i dues de Masquefa.

A l’hora de concedir aquests ajuts, que la primera convocatòria preveu un fons de 10 milions d’euros per ajudar als ajuntaments a elaborar els Programes d’adequació. Es preveu atorgar l’ajut a una trentena d’emplaçaments, i es prioritzaran els municipis amb més urbanitzacions i es tindrà en compte la superfície del terme municipal ocupada per aquestes àrees, l’antiguitat en l’ocupació de les urbanitzacions i els dèficits de serveis bàsics, entre d’altres.

Un cop avaluades les sol·licituds, es preveu que els ajuts es puguin adjudicar abans de finalitzar l’any.

Altres ajuts: per a les obres i els parcel·listes

En els propers mesos es convocaran també dues altres línies d’ajuts complementàries, previstes per la Llei, dirigides tant als ajuntaments com als parcel·listes. En el primer cas, seran préstecs per a ajudar als municipis a executar les obres d’urbanització i, en el segon cas, ajuts destinats a persones grans propietàries de les parcel·les.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.