TORNAR

Quim Torra recorda l'1-O des del Bruc: "va ser la data fundacional de la República"

El president participa en un dels actes de record del referèndum, al peu de Montserrat

politica
Dilluns, 30 setembre 2019. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La vigília de l'1 d'octubre, dos anys després del referèndum per la independència de Catalunya, el president Quim Torra era el protagonista de l'acte 'Llum i llibertat'. Les 131 agulles de Montserrat es veien il·luminades des del Bruc, on el president recordava aquella data de fa 24 mesos.

 

Ortuño i Torra, al Bruc FOTO: ACNL''skyline' de Montserrat s'il·luminava aquest vespre de dilluns, en l'acte 'Llum i llibertat' que reunia a més de 500 escaladors. Hi era també el president de la Generalitat, Quim Torra, que assegurava que l'1-O és "la data fundacional del camí inaturable cap a la república catalana". Pel president, l'1-O "va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets", segons l'ACN. Torra ha fet aquestes declaracions la vigília de l'1-O des del Bruc, als peus de Montserrat, un dels miradors des d'on aquesta nit es podien observar les 131 agulles.

'Llum i llibertat' era també un homenatge als 131 presidents de la història de Catalunya i un clam a la llibertat. Amb Montserrat mig tapada per la boira, Torra ha dit que "un nuvolet de res no farà que no pugem fins dalt de tot". "Necessitem molts núvols perquè ens aturin a nosaltres", afegia. Segons Torra, #llumillibertat "és el millor hashtag pels dies que vindran perquè necessitem això: llum i llibertat" i perquè, segons ha dit, l'1-O va ser precisament això. "L'1-O ens assenyala el camí cap a la democràcia i cap a la defensa dels drets", ha assegurat.

Visiblement emocionat, Torra ha agraït el suport de la gent i ha afegit que "és un plaer compartir amb tots vosaltres aquests dies tan difícils". El president ha fet aquestes declaracions des de la zona esportiva del Bruc, on s'han reunit unes 300 persones per contemplar l'encesa de 131 farells a les agulles de Montserrat, tantes com presidents hi ha hagut a la història de Catalunya. Durant la seva intervenció, Torra ha destacat la figura d'alguns dels presidents que l'han precedit. Entre els quals, la del president Montilla, un exemple, ha dit, "de cohesió social". Després de l'acte, el president s'ha dirigit a Sant Jeroni, l'agulla més alta de Montserrat i la que ell mateix ha apadrinat. Les agulles restaran il·luminades durant 12 hores i s'apagaran aquest dimarts, 1-O, a 3/4 de 8 del vespre. Durant l'acte l'ha acompanyat l'alcaldessa bruquetana Bàrbara Ortuño.


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

1 d'octubre 2019.09:20h

Respondre

“El president ha fet declaracions des de la zona esportiva del Bruc, on s’han reunit unes 300 persones per contemplar l’encesa de 131 farells a les agulles de Montserrat”
“Visiblement... Llegir més emocionat, Torra ha agraït el suport de la gent” estaria convençut que no aniria de DEU, pro a tingut sort un 15% del habitants del Bruch, en realitat de habitants del Bruch serien menys dons segurament que han fet cap fidels dels entorns, a més dels 80 membres del equip que envolta el sistema.
Resumin, poder la realitat es que en número de habitants del Bruch poder eren unes 150 persones UN 7,5% dels habitants UNA MONTITUD BARBARA.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.