TORNAR

El regidor Cividanes demana al ple de Vilanova que l'alcaldessa li enviï la carta de cessament

Els regidors d’IPV voten diversos punts contra el govern i proposen la rebaixa d’indemnitzacions

politica
Dimarts, 22 gener 2019. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ni sí, ni no. El govern de Vilanova del Camí segueix en guerra interna, ja que l'alcaldessa Noemí Trucharte (PSC) no ha decidit el cessament dels dos regidors d'Independientes per Vilanova. Les friccions es van evidenciar de nou en el ple d'aquest dilluns.

L'alcaldessa de Vilanova del Camí Noemí Trucharte es va negar a cessar als seus dos regidors díscols, que malgrat afirmar que no són part del govern no han presentat la dimissió. Les disputes internes dins del govern de Vilanova que s'han airejat des de fa mesos per part d'Independientes por Vilanova-Veïns amb Veu van tornar a esclatar en el ple de dilluns al vespre. Va ser un ple intens, que es va allargar més enllà de les tres hores. I el moment més cru va arribar amb el torn de precs i preguntes, quan es va qüestionar a Juan Manuel Cividanes, portaveu d'IPV, si seguia al govern. Aquest va dir que no, però l'alcaldessa va remarcar que no l'havia cessat i li va preguntar si dimitia. Al seu torn, Cividanes va respondre que esperava la carta de cessament.

El regidor Cividanes, al ple de dilluns IMATGE: Ràdio NovaHi ha haver unanimitat en algunes coses. Per exemple, la moció per demanar a la Generalitat cobrir "la vacant del servei de pedriatria i oferir un servei adequat", que es va aprovar per unanimitat. Al llarg de la sessió plenària el govern a quatre -a la pràctica ara amb tres partits, PSC, VA! i la regidora de Decide- va perdre diferents votacions ja que els seus encara socis de govern votaven per sistema en contra. Així va ser en una moció presentada per la regidora no adscrita Meritxell Humbert, on exposava "reprovar l'actitud d'ús partidista per part del govern municipal de la gestió de la informació pública i els mitjans de comunicació local" i sobre el compliment de la llei de transparència. 

Acte seguit venia una moció impulsada pel propi partit de Cividanes, on demanava revisar el règim de retribucions per assistència als càrrecs electes. El que era regidor d'Urbanisme aleshores va demanar que es modifiquessin els màxims bruts anuals, ja que enguany es podrien disparar abans de les eleccions: "un sou ha d'existir, però no pot ser que els consells de presidència es reuneixin una i altra vegada, si no hi ha criteri de responsabilitat política".

La regidora Imma González va presumir que ara "el govern cobra menys i hi dedica moltes més hores" i etzibava que els dos regidors d'IPV no podien fer "deixament de funcions". Va tenir la rèplica de l'anterior alcaldessa, Vanesa González, que apuntava que "amb el règim de retribucions que van aprovar van fer possible la picaresca. Com podem saber que les actes són fidels al que ha passat en cada reunió? No tenim les actes, no ens les faciliten". Vanesa González va retreure que "almenys hi hauria d'haver una persona imparcial que aixequés acta en les reunions del consell de presidència. Hem d'agrair que el senyor Cividanes estigui enfadat perquè ara ens n'assabentem de més coses".

L'anterior alcaldessa va afegir que "per dues reunions al mes, que poden ser de cinc minuts, cobren 500 euros. I l'alcaldessa, 1.500. No parem de sorprendre'ns". I va acusar a la regidora de Decide de "fer demagògia" amb els sous i de "publicitar constantment les coses que fa". 

Noemí Trucharte va haver d'advertir a Cividanes que no anés més enllà de la moció "que és sobre la baixada de les indemnitzacions" quan aquest anava a criticar el funcionament del govern. El punt va acabar amb un encreuament d'acusacions entre ells dos, quan l'alcaldessa -ofesa per les insinuacions del regidor sobre un possible abús de les reunions on es cobra indemnització- va tibar d'una vella dita. La moció no es va aprovar, ja que l'oposició es va abstenir. 

"Són govern o oposició?"

Als precs i preguntes, l'oposició va preguntar si el grup d'IPV continuava al govern. Ho van preguntar Jordi Barón i Vanesa González, mentre que Meritxell Humbert també va donar per fet que la regidora Imma González era la nova regidora d'Urbanisme en fer-li una pregunta sobre la piscina. En aquest punt, Noemí Trucharte va subratllar que "no s'ha designat cap regidor". Quan se li va insistir, Cividanes va dir que no estava al govern. Trucharte en aquest moment va demanar que la secretària recollís la resposta i va preguntar "ha dimitit, senyor Cividanes?". Ell va replicar que esperava la carta de cessament de l'alcaldessa. I quedava encara una hora de ple, que va transcórrer amb retrets, ara amb la participació també del públic i sense que s'aclarís la situació exacta dels dos regidors.

 


2 Comentaris

L

Lluís

Vilanova del Camí

3 de febrer 2019.19:22h

Respondre

No sabria dir quin dels dos és mes incompetent i trepa, el Cividanes o la Trucharte.

P

Pep

24 de gener 2019.19:49h

Respondre

Lo que has de fer es plegar, montar el teu partit particular, i no donar més la tabarra.
Que busques, Cividanes,? Ferte el martir?
Apa, que est un pesat..... Mai millor dit!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.