TORNAR

El regidor igualadí Pere Calbó, en un destacat quart lloc a les llistes del PP per a les eleccions catalanes

És el candidat anoienc en la posició més avançada

politica
Dijous, 21 octubre 2010. 21:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Partit Popular ja ha fet públiques les seves llistes de cara als comicis electorals del 28 de novembre, i en aquest cas l’Anoia hi té un paper destacat: el regidor igualadí Pere Calbó figura en el número quatre en la demarcació de Barcelona.

Calbó, afiliat al Partit Popular des del 1992, és regidor i portaveu del PP a l’Ajuntament igualadí des de l’any 1995. A més, és assessor a l’Ajuntament de Barcelona i secretari d’Organització del PPC. També ha estat, des d’aquest mes de juny, diputat al Parlament català.

Pere Calbó s’ha mostrat molt satisfet per aquest fet, i ha volgut ‘agrair al partit i a la presidenta la confiança que han dipositat’ en ell, posant-lo en aquest lloc destacat a les llistes. Ho assumeix, afirma, ‘amb la gran responsabilitat que això comporta’ i també ‘amb molta il·lusió’.

L’Anoia, al Parlament

Sobre els mesos que ha passat com a diputat, explica que ‘ha estat una bona manera de conèixer el funcionament del Parlament’, però que evidentment ha estat una etapa curta ‘i s’han quedat preguntes i reclamacions que havíem formulat sobre la taula’. Tot apunta que a partir del desembre tindrà oportunitat de continuar aquesta tasca, en aspectes relacionats amb la comarca i amb Igualada: ‘És evident que com més representació tingui un territori en els òrgans de govern, millor: més facilitats per avançar i prosperar, i també per vetllar pel compliment dels acords i els projectes’, conclou.

Actualment el Partit Popular té 14 diputats al Parlament català, 10 dels quals pertanyen a la circumscripció de Barcelona. Segons enquestes realitzades per diversos mitjans de comunicació les últimes setmanes, el PPC podria mantenir el nombre d’escons i fins i tot ampliar-lo en els propers comicis, per la qual cosa l’igualadí Pere Calbó s’asseguraria la plaça de diputat.

Els candidats

Amb la publicació de les llistes populars, l’Anoia ja coneix els candidats de cada una de les opcions polítiques. Pel que fa a les que tenen representació actualment, al PSC Anna Maria Garcia figura en el lloc 29è; Maria Senserrich, al número 34 per CIU; Jordi Calpe és el número 12 per ERC; i la vilanovina Francina Gabarró figura al 27è lloc per ICV. D’altra banda, Teresa Pelegrí ocupa el 12è lloc a Reagrupament; Antoni Castells el número 60 a Solidaritat Catalana; i Robert Hernando el número 7 per a PxC.


10 Comentaris

P

P. Sol

Igualada

22 d'octubre 2010.19:04h

Respondre

Millor que no en surtin ni dos, ni un millor...

f

fontdelferro

igd

22 d'octubre 2010.16:15h

Respondre

I..??? Què farà aquest senyor per la comarca si surt com a diputat? I què faria en el més hipotètic cas que estigués al govern? Tal i com funciona aquest país, fins que no es canviï la llei... Llegir més electoral, tenint cada territori el seu representant, el qual hauria de rendir comptes als seus conciutadans i no com ara que ha de rendir pleitesia al seu partit polític que només vetlla pels seus propis interessos, enlloc de l’interés nacional.

Però com qui tenen la paella pel mànec i no volen canviar la llei?... I si promoguessin una ILP per canviar la llei? ... Mentrestant, me n’alegro per aquest senyor, però em continuo trist per la nostra comarca...

L

Lola

Igualada

22 d'octubre 2010.16:07h

Respondre

Si, a vetllar per territori... Español?

S

Sílvia

Igualada

22 d'octubre 2010.12:31h

Respondre

Enhorabona Pere, encara que no sigui votant del partit penso que sempre va bé tenir diputats de la comarca, a vetllar pel territori!

r

raul

22 d'octubre 2010.10:48h

Respondre

tindrem a l´Anoia un diputat,i fins i tot conseller...

P

Pol

Igualada

22 d'octubre 2010.09:53h

Respondre

Tot apunta a que l’Anoia tindrà 2 diputats, els mateixos que a la legislatura anterior. Esperem, com a mínim, que aquests 2 nous diputats posin com a prioritat la comarca abans que el partit.
El... Llegir més que ens hauria de preocupar és que l’Alt Penedès, amb 7.000 habitants menys, tingui el doble de diputats que l’Anoia.

A

Antoni Maria Guixar i Paradís

Santa Margarida de Montbui

22 d'octubre 2010.08:56h

Respondre

oh!
Hem passat de tenir una feminista, d’esquerres i independentista que ens representi a un conservador de dretes i espanyolista. La cara amable de l’Anoia (la noia) al Parlament s’ha... Llegir més transformat en un home de Constitució (alta i forta)...

A

Andreu

22 d'octubre 2010.08:16h

Respondre

Llàstima que sigui del PP. És un xicot centrat que penso que ho està fent bé, però mira que presentar la Sánchez-Camacho… No crec que tingui el meu vot.

I

Igualadina

22 d'octubre 2010.03:28h

Respondre

Moltes felicitats Pere! Segur que faràs una gran feina al Parlament!

D

Daniel

Igualada

21 d'octubre 2010.22:30h

Respondre

Calbó es nascut a Barcelona. Per lo tant l’ anoia sense parlamentaris. A més es del pp partit anti català total.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.