TORNAR
PUBLICITAT

Les regidores de Poble Actiu deixen el ple per l'exclusió d'una moció per "fer pública la llar d'infants de l'Ateneu"

L’esquerra independentista creu que el govern no es volia ”mullar” en aquest tema

politica
Dimecres, 31 juliol 2019. 08:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La sessió plenària d'aquest dimarts a Igualada va finalitzar amb una agre polèmica. Les regidores de la CUP Neus Carles i Eva Pedraza van abandonar els seus seients en senyal de protesta, després que no s'acceptés la inclusió d'una moció per tractar la integració de la llar d'infants de l'Ateneu a la xarxa d'escoles bressol municipals.

Els 21 representants del ple d'Igualada van fer un vot afirmatiu a la moció per "donar suport al pas de l'escola de l'Ateneu" a la xarxa d'escoles públiques. Una proposta d'Igualada Som-hi. En canvi, una proposta de la candidatura de l'esquerra independentista per estudiar que llar d'infants vinculada a l'Escola de l'Ateneu passés també a ser pública, no es va incloure en l'apartat de mocions. Les dues regidores expliquen que "vam presentar la moció amb suficient anticipació" i seguint "tots els formalismes" però des de secretaria es va declinar incloure-la amb les altres mocions i "s'assenyalava que havia d'anar a precs i preguntes". Com a protesta, Neus Carles i Eva Pedraza van abandonar el ple després de votar els darrers minuts, abans de l'apartat de precs i preguntes.

Expliquen que "vam demanar quines alternatives hi havia per presentar el text per a que pogués ser inclòs en l'apartat de mocions, però no se'ns va donar cap resposta, ens remetien a que havia de ser un prec". La clau de volta, expliquen les regidores, és que "si no es formulava com a moció, els partits que hi ha al ple no s'havien de posicionar, no havien de votar".

Des de secretaria adduïen, segons les regidores, que (les escoles bressol municipals) "es tracta d'una qüestió que és potestat de l'alcalde i no del ple". De tota manera, les representants de Poble Actiu consideren que "és una manera que el batlle i el govern tenen de no mullar-se". Mentre que les escoles públiques són finançades per la Generalitat, les llars d'infants pertoquen en part als ajuntaments pel que fa al seu finançament. 

Neus Carles i Eva Pedraza, després d'abandonar el ple com a protesta perquè "han vulnerat el nostre dret", lamentaven que "s'ha exclòs del debat un tema com el de les llars d'infants públiques amb un formulisme. Vam demanar què calia corregir, però no hi ha hagut alternativa. No hi havia interès en que cada grup hagués de prendre partit?".


3 Comentaris

N

Nati 2

1 d'agost 2019.10:24h

Respondre

Molt bé la CUP! Valentes! No permeteu que el Castells i el Cuadras ens enganyin més. Gràcies a deu que esteu vosaltres per dir les veritats a la cara.

N

Nati

Igualada

31 de juliol 2019.11:30h

Respondre

Quin ridicul, la CUP. no coneixen ni les normes de l’ajuntament... i quines tonteries fan per fer-se veure. com nens petitst. igualada mereix més seriositat

J

Jordi

Igualada

1 d'agost 2019.09:36h

Apart de complir formalismes, que també tocaria. El tema es un problema greu, que ja porta uns anys, i que no s’esta parlant.

Que hi ha d’una ciutat que te una sola llar... Llegir més municipal al centre, amb una sola linia d’alumnat. I on aquest any en 1era opció, va arribar a haver un 400% de demanda (p.e. per 6 places de P1, 23 preinscripcions).

No es un tema que s’ha de tractar?

”No es una prioritat” alcalde dixit.

Aixi anem

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.