TORNAR

Relleu a l'alcaldia de Cabrera d'Anoia

Es compleix l'acord entre ERC i PSC pactat amb la moció de censura

politica
Dimecres, 30 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana Cabrera d'Anoia ha fet el relleu d'alcalde. Tal i com s'havia acordat en el pacte d'ERC i el PSC arran de la moció de censura de l'inici del mandat, després de Salustià Monteagudo és ara Jaume Gorrea qui ostenta el càrrec d'alcalde pels proper 20 darrers mesos de mandat. Gorrea assumeix el càrrec amb dos temes calents sobre la taula: les tarifes de l'aigua de Sorea i el 'mur de la vergonya', qu segons l'alcalde està ara en mans del COnsell Comarcal que n'ha de tirar endavant la segona fase de recuperació.

Salustià Monteagudo i Jaume Gorrea, fent el relleu

'El pacte ha funcionat molt bé'

Així ho ha valorat el nou alcalde, Jaume Gorrea, després d'assumir el càrrec. 'Tal i com vam acordar, després de 20 mesos de ma moció de censura entrem nosaltres'.

Recordar que a pocs mesos d'haver encetat aquest mandat, amb Sebastià Aloy com a alcalde, el seu propi grup municipal (ERC), disconforme amb el seu cap de llista, va pactar una moció de censura i un tracte amb el grup municipal del PSC. L'acord, pel qual es van repartir l'alcaldia 20 mesos cada partit, ja s'ha formalitzat amb el relleu al capdavant del consistori. Monteagudo deixa el lloc a Gorrea.

El mur de la vergonya i les tarifes de l'aigua

'És un canvi d'alcalde però el full de ruta ja està marcat' ha reiterat Gorrea, qui ha afegit que les decisions de l'ajuntament s'han pres sempre conjuntament.

En aquest sentit els dos temes més polèmics del municipi, el mur de la vergonya i les tarifes de l'aigua es miren des de la mateixa òptica que fins ara.

Gorrea ha explicat que l'ajuntament s'ha fet càrrec de la 1a fase d'arranjament del 'mur de la vergonya', i que estan a l'espera que el Consell Comarcal digui alguna cosa perquè és qui s'encarrega de la 2a fase.

En relació a la polèmica per les tarifes de l'aigua l'alcalde ha recordat que després de les mobilitzacions ciutadanes la companyia (Sorea) ha hagut de negociar amb l'ajuntament, que 'ha aconseguit rebaixar l'increment de les tarifes fins a un 14% i a més a més s'ha signat un conveni que fixa i deixa estipulats tots els increments que patiran els rebuts fins al 2013'. Gorrea ha afegit que l'acord amb Sorea ha tingut un efecte retroactiu , pel qual s'han retornat els diners que la companyia va cobrar demés als veïns.


1 Comentaris

T

Teresa Tejeiro Salguero

Cabrera d'Anoia

2 de novembre 2009.21:48h

Respondre

La presidenta de la Asoc. de Vecinos de Can Ros, ha presentado un recurso de reposición ante el Pleno del Ayuntamiento de Cabrera de Anoia en relación al acuerdo que pretende firmar el Ayuntamiento... Llegir més con Sorea para la aplicación de nuevas tarifas de servicio de agua potable al municipio.
Ha presentado facturas de 2007 donde se pueden ver las cuotas que se pagaban por el mismo servcio y en ellas se puede comprobar que, comparandolas con las que quieren aprobarse, suponen un 40% mas que en 2007 y no un 14% como afirman Plataforma y Ayuntamiento. Por tanto la informacion que ha hecho pública el Ayuntamiento tanto a este diario digital como a los afecados a través de carteles en locales públicos es falsa.
También ha presentado actas de junta de gobierno en las que se aprueban inversiones en el municipio por importe de mas de un millon de euros, pero que al mismo tiempo son inversiones reconocidas y pactadas su forma de cobro hace mas de dos años y por tanto tampoco justifican la subida ni del 124% inicial de 2008 ni el 40% de ahora.
En el recurso presentado se solicita que no se haga firme este acuerdo con la empresea suministradora del servicio porque no es un acuerdo beneficios para los abonados al servicio ya que sigue siendo una subida desmesurada e injustificada y también se solicita la intervención de una comision técnica independiente que realice un estudio veráz de la realidad de este servicio. Por último, la presidenta solicita que se rectifique públicamente la información facilitada por el Ayuntamiento a los vecinos respecto al porcentaje real de la subida y las razones que la justifican.
El escrito se presentó el día 20 de octubre y hasta la fecha no ha habido respuesta por parte del consistorio.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.