TORNAR
PUBLICITAT

La República neix amb dos vots de l'Anoia

El Parlament ha aprovat la independència de Catalunya

politica
Divendres, 27 octubre 2017. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El mandat de l'1 d'octubre es traduïa aquesta tarda, a 2/4 de 4, en la proclamació de la República Catalana. Amb 70 vots a favor -entre els que s'hi inclouen els de les igualadines Alba Vergés i Maria Senserrich-, 2 abstencions i 10 vots en contra, el Parlament ha proclamat la independència.

La majoria del Parlament de Catalunya ha votat per la independència. Des d'ara el país truca a la porta de la comunitat internacional, per bé que queda que el Govern comenci a aplicar la Llei de Transitorietat i començar a aplicar les estructures d'estat tan proclamades durant anys. En la votació d'avui al Parlament, hi havia les dues diputades anoienques de Junts pel Sí, Alba Vergés i Maria Senserrich. El resultat, amb dues abstencions i deu 'no' sobre els 82 votants, s'ha fet mitjançant votació secreta. 

"Un dia normal, però excepcional"

Maria Senserrich es llevava d'hora, molt d'hora, però "per qüestions domèstiques". Marxava cap a les 8 en direcció a Barcelona. "No he fet res que no fos normal abans de sortir" assegura. Al revés de les anades i vingudes de dijous, les hores prèvies al ple han estat tenses, però sense sobresalts. "Hi ha hagut moments per explicar vivències, l'eufòria era continguda" recorda. I començava el ple. 

A 2/4 de 4, el Parlament havia aprovat la independència. Els diputats cantaven 'Els Segadors'. I s'engegava una nova etapa. "És un moment complexe, però estàvem compromesos a complir el mandat. Ara ens ve el 155 a sobre i veurem la cara més fosca de l'Estat espanyol". No es preocupa pels reconeixements internacionals de moment "perquè el més important és reconeixe'ns a nosaltres mateixos. Ara estem oberts al diàleg per començar una república per a tothom". Un gran dia, però que té el matís de preparar una resposta a l'acció que desplegarà l'Estat.

Vergés: "les votacions secretes eren per protegir-nos"

L'altra diputada de Junts pel Sí, Alba Vergés, confessava que "ha estat un dia espectacular. Ho han intentat impedir i allargar, però teníem un compromís i hem fet el que havíem de fer". Sobre els dos vots en blanc que han tingut lloc, la igualadina aclareix que "no podem dir de qui són, hem optat per aquest mecanisme per poder evitar la repressió que apliqui l'Estat espanyol".

Opina que "ha estat molt intens, més que el del debat de la llei del referèndum -el 6 i 7 de setembre-, que van potser ser més durs. Aquells dies el que vam veure era una oposició que abusava per obstaculitzar la tramitació". Vergés explica que "ara cal consolidar la República i l'haurem de defensar a les institucions i als carrers. El que ve ara no és fàcil".

 


2 Comentaris

j

josep mª verges prat

Igualada

29 d'octubre 2017.18:55h

Respondre

Emocions compartides! Gracies per tot ! ara reposeu i a disfrutar amb família, que segueix la feina la setmana que ve!

l

liberto

30 d'octubre 2017.12:21h

Josep, prou home prou, una mica de serietat , que comenceu a fe llastima.
On esta la República?.... amagada?
TRILEROS QUE SOU UNS TRILEROS!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.