TORNAR

Retirat el POUM d'Igualada

Tots els grups de l'oposició han votat a favor de deixar sense efecte l'aprovació inicial del pla

politica
Dijous, 25 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En un multitudinari ple, que ha comptat amb la massiva assistència d’igualadins i igualadines, s’ha decidit finalment la retirada del Pla d’Ordenació Urbanística d’Igualada. La moció s’ha aprovat amb 11 vots a favor dels regidors de CIU, ERC i PP, i els 10 vots en contra de l’Entesa. Ara la ciutat torna a tenir com a referència el Pla del 1986.

Molts ciutadans han assistit al ple

Moment de debat al ple

En el torn d'intervencions, Marc Castells ha dit que comparteixen la necessitat d’un pla, però que ‘aquest no és el model de ciutat que CIU creu convenient’. Ha explicat que després d’aprofundir-hi han vist que aquest no és el POUM que Igualada necessita, i que el procés ha estat mancat de consens: ‘Un pla s’ha de construir convidant els partits, les persones i les organitzacions a implicar-se en el debat, i sent permeables a les seves iniciatives’. Castells també ha reclamat poder parlar amb l’equip redactor, ja que ‘el pla ha costat molts diners, i s’hauria d’haver estat més rigorós, especialment en la part econòmica’. Per últim, Castells considera que ‘Igualada pot sortir enfortida de tot aquest procés, s’ha de fomentar el diàleg i el consens’.

Falta de consens

Des del grup d’ERC, Oriol Solà ha dit que un procés de tanta envergadura és ‘imprescindible que es faci amb consens, i que ha faltat voluntat de diàleg amb els partits i amb la ciutadania’. Solà també ha dit que el principal error ha estat no defensar l’aspecte econòmic, i que ha faltat ‘rigor i professionalitat’. ERC ha explicat les propostes que va plantejar la setmana passada a l’Entesa, com a condicionants de donar suport al POUM: retirada parcial del pla a la zona del polígon, redefinir el barri del Rec amb el consens dels adobers i d’Amics del Rec i allargar el període d’al·legacions. Sobre el barri de les adoberies, Solòa s’ha mostrat preocupat pel que pugui passar ara amb els edificis històrics, que ‘han quedat assenyalats i no protegits’.

Inviable

Pere Calbó ha tornat a explicar que el seu suport en l’aprovació inicial era un ‘sí tècnic’ per permetre que la ciutadania conegués el POUM. Segons el PP, ‘el pla no és viable ni econòmicament ni socialment, és paper mullat’, i les càrregues i compensacions ‘estan pensades per unes altres èpoques’. Pere Calbó ha dit que el pla necessitaria un ‘canvi substancial’, i que això no seria possible només amb les al·legacions: per això, ha dit, en demanaven la retirada. Per acabar, Calbó ha proposat la creació d’un consell assessor urbanístic, i ha dit que tot el debat que s’ha generat s’ha de saber aprofitar de cara al futur.

Igualada haurà de pensar en un POUM

Per últim, abans de la votació, l’alcalde Jordi Aymamí ha dit que la ciutat necessita un pla general, però que no volia polemitzar encara més sobre la qüestió. Segons l’alcalde, Igualada ‘algun dia, més aviat o més tard, hi haurà de pensar seriosament’. Aymamí ha lamentat una altra vegada que es retiri el pla en el procés d’al·legacions, i ha reiterat la voluntat de l’equip de govern de ‘ser coherent’ i mantenir-se en la seva ‘posició de treball’.

En la votació, a mà alçada, s’han comptat 11 vots a favor de la retirada del POUM, corresponents als regidors i regidores de CIU, ERC i PP, i 10 vots en contra de la moció corresponents als membres d’Entesa. La sessió extraordinària ha acabat amb els aplaudiments d’alguns dels ciutadans assistents.


29 Comentaris

G

Genoveva V V

Igd

27 de febrer 2010.18:35h

Respondre

” La unió fa la força ”, la unió de tots aquells que ja vem veure en un inici que el POUM no tenia ni cap ni peus, que els únics que hi sortien guanyant era un Ajuntament, que a costa dels... Llegir més ciutadans d’Igd i en concret dels afectats pels plans d’ordenació, tant empresaris del Polígon,adobers i particulars, que tenien una propietat que ocupava de cop i volta un lloc clau per fer una zona verda, un carrer més recta i ample i sobretot pisos (més pisos encara ?).
M’alegro de la retirada del Poum, a part per tots els afectats, sobretot per la meva família, doncs i hi estavem afectats tant per la casa on hi vivim i també pel negoci que ens dóna de menjar, on hi passem 6 de cada 7 dies de la setmana i que porta més de 30 anys en peu.
També vull agraïr a tots els que ens han donat el seu soport moral, que finalment s’ha vist reflectit en les votacions ”en contra” al ple. I dir a tots aquells que van ”dissenyar” el Poum, i en especial als arquitectes de gran prestigi presents el passat divendres 19 de febrer, a l’àntic amelior, on ens van deixar molt clar ”que erem uns especuladors per tenir el que teniem”, que podem perdonar però no oblidar.
AYMAMÍ DIMISSIÓ. PÀMIES DIMISSIÓ.
Per una Igd de futur¡¡¡¡

m

marisa

sant antoni de vilamajor

25 de febrer 2010.21:32h

Respondre

He estat a Madrid i no he llegit la notícia fins avui !!! ja me n’havia oblidat del REC i del POUM d’Igualada. La meva estimada Igualada.!!! Quan estas fora de casa l’enyores i si és possible... Llegir més l’estimes més !!!
Bé, nois molt sort, i ara el front del REC que prepari actuacions per ordenar el BARRI i no esperi vints anys !!!!
Sento molta tristesa per Igualada, tècnicament ha perdut una oportunitat de prosperar !!
Molta sort amb el carrilet i l’outlet... Jo em sembla que m’aniré de nou a Madrid!!!!!

L

Lola

Igualada

25 de febrer 2010.21:07h

Respondre

Amb perdó, però, la gran majoria de comentaris (23) que he llegit, no diuen res sobre el que realment ha passat. D’on ve tot plegat, com ha anat passant i quines són les causes reals d’aquesta... Llegir més situació. Ni, evidenment, les consequències a mig i llarg termini.

M’extranya que després de tants comentaris (sobre moltes notícies de política igualadina) dels darrers mesos, les conclusions siguin les expressades ara i aquí.

A ningú li extranya el paper del PP? Ningú te res a dir del paper de CiU fins ahir? I Esquerra?

Algú pensa que l’Ajuntament s’ha gastat 500.000 euros sense que passi per cap comissió? (on hi són presents tots)

M’allargaria i no m’agrada. Estic segur que algú m’ha entés.

P

Paco

25 de febrer 2010.18:03h

Respondre

Igualada segueix progressant cap a una de les ciutats punteres i evolucionant dia a dia.

Gran orgull per a tots nosaltres.

Menys politica i mes intentar aixecar la ciutat, cosa que es veu que no... Llegir més importa, si uns fan aixo mal fet, si els altres fan allo mal fet, únicament pels colors de cada un.

Si tots els que critiquen o aplaudeixen sabessin el que estan critican o aplaudint potser les coses canviarien.

En fi, política i fanatisme polític.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de febrer 2010.16:53h

Respondre

El meu punt de vista.
http://www.igualadi.com/2010/02/el-dia-despres.html

c

carles

igualada

25 de febrer 2010.16:11h

Respondre

Que aixó no sigui com sempre un xàfec i els politics agafats a la cadira esperant que surti el sol... Un nyap com aquest i les preocupacions generades als ciutadans no poden quedar impunes.

AYMAMI... Llegir més DIMISSIÓ! PAMIES DIMISSIÓ!

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de febrer 2010.15:50h

Respondre

Evidentment que les felicitats i els afalacs anaven per el clip de’n Dan, no per la retirada del POUM, sobre el ple d’ahir estic ultimant un post, que publicaré al blog, segurament avui.

J

Jaume

igualada

25 de febrer 2010.15:38h

Respondre

El ple d’ahir dimecres va ser un clar exemple que alguns polítics no estan a favor de la participació ciutadana i que es puguin expressar lliurement.

J

Josep

Igualada

25 de febrer 2010.15:15h

Respondre

Exigeixo com a pagador d´impostos igualadí, el retorn inmediat a la tresoreria del ajuntament, dels 400.000 Euros gastats en aquesta proposta de POUM sense sentit i que ha comportat només despeses... Llegir més i angoixa a la ciutadanía. Aquests diners, fruit del pagament de la gent de aquesta ciutat amb el seu esforç, han de ser restituïts sense falta per la gent que va decidir gastar-los de forma unilateral i sense garantíes.
En cas de no voler tornar-los , ho haurem de considerar com a estafa a la ciutat i pendre les mesures pertinents. I no parlo del avis de pagament, avis de constrenyiment i d´embargament que tantes vegades es fan servir per a cobrar si o si les abusives taxes que ens fa pagar el consistori,
El acta de gastar diners així, té un nom, Malversació de diners públics.
Quanta gent viu en aquesta ciutat amb 0 ingressos al mes? Fins quan la impunitat dels que es dediquen a la politica perque no sabrien guanyar el sou d´altre manera??
Gent del govern municipal. Contesteu-me per aquest mitjà si us que es queda un poc de dignitat. Ho espero.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de febrer 2010.15:02h

Respondre

Quelcom de passat, de present i de futur, m’ha commogut les meves arrels Igualadines i adoberes. Felicitats!

E

Eduard

Igualada

25 de febrer 2010.13:26h

Respondre

Audiovisual genial, i en especial, l’últim minut.

http://www.anoiadiari.cat/noticia/5639/dan-ortinez-autor-d-un-audiovisual-sobre-el-rec

M

Maria

IGD

25 de febrer 2010.13:22h

Respondre

Sort que no ha prosperat la idea de convertir Igualada en una simple ciutat dormitori.

N

Núria

IGD

25 de febrer 2010.13:06h

Respondre

Ara ja no tenim un POUM que ens hagués destrossat el nostre patrimoni, ara però cal noves idees i actituds de tots, perquè no sigui el temps el que el destrossi. Una estratègia pel barri fa falta... Llegir més igualment.

c

carles

igualada

25 de febrer 2010.11:07h

Respondre

Suposo que en una ciutat democràtica, d’un pais democràtic, els responsables d’aquest bunyol (alcalde i regidor responsable i potser tambe tècnics...) que han causat una gran preocupació i... Llegir més alarma social, aniran avui o màxim demà amb caixes de cartró al NOSTRE Ajuntament a recollir les seves perteneces. No els hi volem! El poble ha parlat i aixó és una alegria pel poble. Units guanyarem sempre. Que corri la veu, que corri l’exemple i haurà nascut la societat que sempre hem somiat!

J

Josep

Igualada

25 de febrer 2010.10:48h

Respondre

Be, Igualada es quedarà en el passat... Com a mínim espero que els amics del Rec, no sigui una arma política de desgast de l’Entesa, igual que els altres, prenguin la iniciativa per a millorar... Llegir més el Rec com deien fins ara, no el deixin com està ara... edificis oblidats, amb façanes que es cauen, en definitiva un barri abandonat com fins ara... En definitiva no hagi estat una forma de desgastar l’equip de govern i prou...

j

josep

igualada

25 de febrer 2010.10:37h

Respondre

Els senyor del PSC-PSOE s’havien acustumat a colar tota mena de plans urbanístics sense que els signifiqués cap desgast polític. A Igualada s’ha trencat la dinàmica. Enhorabona igualadins.... Llegir més Però, atenció, seguirem tragant l’actitut autista en els municipis que rodegen Igualada. Aquesta actitut ens afectarà als igualadins doncs per exemple, el POUM que es prepara a Òdena pretén requalificar de manera massiva l’entorn natural-rural igualadí i a Òdena els socialistes tenen majoria.
La retirada ens demana propostes de futur diferents a la construcció sistemàtica tant a Igualada com al seu entorn natural. Aquesta retirada hauria de marcar un començament d’un altre model per tota la Conca.

X

Xavi

Igualada

25 de febrer 2010.10:25h

Respondre

Si els polítics del govern igualadí haguessin hagut d’avalar abans d’entrar al govern ... que fàcil és ”treballar” i malgastar els diners dels altres.
Als ”voceros” públics de... Llegir més l’Entesa els hi cou molt la votació d’ahir. No estem en democràcia ? 11 vs 10, deu ser que alguns només volen la ”seva democràcia”.
I en Pàmies, després de 30 anys, i vist el seu màxim error, encara no deixarà la cadira ?

A

Antoni

25 de febrer 2010.10:10h

Respondre

Al final ens hem pogut treure de sobre aquest nyap de POUM gràcies a la pressió ciutadana. Ara ha arribat l’hora de les responsabilitats. Un fet com aquest no pot restar impune, s’han gastat... Llegir més molts diners tant els de l’ajuntament, que son els nostres, com els directament gastats en advocats i altres futeses. S’ha gastat molt de temps i esforç. Si amb el responsable o responsables els hi resta un mica de dignitat han de plegar. El problema es que la política se’ls hi acaba convertint en una professió i si pleguen no tenen de que viure, per tant soc pessimista amb que algú assumeixi les seves responsabilitats

E

Eduard

Igualada

25 de febrer 2010.09:58h

Respondre

Tot retornant al 1986 gràcies a la intransigència de l’Entesa x Igualada, aquests són progessistes ?

J

Josep

Igualada

25 de febrer 2010.09:45h

Respondre

Com una pel.licula, es lo que em va semblar ahir vespre el ple extradorinari a l´ajuntament.
L´Entesa per a Destrossar i Arruïnar la ciutat va resumir la situació de retirada com un ” hem... Llegir més perdut, però no us creieu pas que no ho tornarem a intentar”.
Que un senyor amb bigoti rodejat dels seus amics ( s´els pot veure sovint dinant/sopant a bons restaurants fora d´Igualada) menystingui la situació economica, personal i patrimonial de la ciutat, es el més semblant a una pel.licula de por, però de les dolentes.
Es trist que per circumstància només matemàtica el POUM aquest hagués pogut sortir endavant, es a dir, circumtancia sotmesa a les ambicions politiques d´uns altres, no pas dels ciutadans, car que CiU va fer una bona feina, amb un discurs que reflectia almenys el sentir de la gent afectada. Celebro haver-nos tret aquest mal son del damunt, i espero que tot plegat serveixi per a que els ciutadans d´Igualada aprenem que el ciutadà es el nucli principal del fet democràtic i que s´ens deu un respecte, sobretot si les persones elegides, també democraticament, acabe confonent la seva feina amb el rodatge de thriller.He de dir que jo no sóc afectat directament, però si conciutadans meus. També he de dir que vaig votar al PSC per a la alcaldia la primera vegada que van guanyar, fet que em produeix un profon arrepentiment.
Salutacions

j

jordi

iguland

25 de febrer 2010.09:00h

Respondre

Felicitats a tots!! 8) ...s’acabat ja el temps en q els polítics feien el q el hi sortia dels coll##### sense escoltar ningú???

M

Magda

Igualada

25 de febrer 2010.08:24h

Respondre

Enhorabona!!! Crec que ja és hora que no ens impossin actuacions a tort i a dret. Estem en una societat democràtica i aquest n’és un exemple.

Ja és hora que tinguin en compte la opinió dels... Llegir més ciutadans.

Salut i bona feina.

r

ricard

igualada

25 de febrer 2010.07:54h

Respondre

Ara toca que Entesa justifiqui publicament el cost d’aquest estudi. El mig mil.lió d’euros potser els haruien de pagar ells, no la ciutat.

E

Emili Castells

FACS Anoia

25 de febrer 2010.01:55h

Respondre

Desconec qui te la responsabilitat de tot plegat, es clar que els ciutadans no son els culpables d’aquesta situació, ells sols han defensat els seus interessos, però la ciutat d’Igualada... Llegir més possiblement aura perdut una gran oportunitat.

P

Pau

Igualada

25 de febrer 2010.00:55h

Respondre

Segons un membre de l’Entesa ”Avui un clar exemple que alguns polítics no estan a favor de la participació ciutadana i que es puguin expressar lliurement”, només avui ? I que han fet ells... Llegir més amb les 10.750 signatures en contra de l’ampliació de les zones blaves ? El poble es va expressar i el govern municipal en va passar olímpicament. No ens enganyem, el govern de la ciutat no li fa cap mena de cas a la opinió dels igualadins, ja ho hem vist d’altres vegades, perquè havia de canviar ara ?

Perquè no van consultar a la gent abans de gastar-se MIG MILIÓ d’euros ? Aquests de l’Entesa treballen ”molt bé” amb els diners dels altres.

T

Toni

Igualada

24 de febrer 2010.23:28h

Respondre

Patètic. A uns senyors se’ls hi paga una milionada per fer el ’Pla d’Ordenació Urbanística d’Igualada’ i desprès el llancem a les escombraries. Ben bé, patètic com els nostres... Llegir més polítics.

J

Joel

Montblanc

24 de febrer 2010.23:08h

Respondre

:)

R

Robert

Igualada

24 de febrer 2010.22:44h

Respondre

Em sento estafat si el Pàmies no ha dimitit avui. 30 anys com a regidor per acabar proposant un POUM que no veu la llum.

j

j.v

igd.

24 de febrer 2010.22:15h

Respondre

Us felicito per la rapidesa en donar la noticia. Feu un bon servei a la ciutat i a l’anoia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.