TORNAR
PUBLICITAT

Riba mostra el desacord dels socialistes amb el lloc del nou polígon adober

El POUM, la rehabilitació d’habitatges i la potenciació de comerços de proximitat, les prioritats

politica
Dimecres, 13 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb les escales mecàniques de fons, Jordi Riba, candidat que encapçala la llista del PSC a Igualada ha exposat aquest dimarts les principals propostes del programa electoral d'urbanisme. La formació defensa la necessitat de crear un POUM en acord amb la Conca d'Òdena, la rehabilitació d'habitatges i la creació d'habitatges de lloguer social i la creació d'un pla d'usos de potenciació de comerços locals. 

Aquest dimarts, el partit socialista d'Igualada, encapçalat per Jordi Riba, va presentar el seu programa electoral en l'àmbit d’urbanisme. La candidatura va exposar quatre eixos sobre els quals pretén treballar. En primer lloc, Riba va assegurar la necessitat de crear un nou POUM "emmarcat dins la coordinació urbanística de la Conca d'Òdena", "és prioritari i fonamental la definició d’un model productiu de diversificació econòmica en àmbit industrial i en tots els sectors", va afegir. El candidat també va explicar que el nou POUM ha de permetre la creació d'habitatge de lloguer i en concret lloguer social per resoldre el dèficit. Respecte el Barri del Rec, Riba, va apuntar que proposen engegar un procés de diàleg. Pel que fa al polígon adober, Riba va manifestar que estan a favor de la declaració per tal de cercar aquest espai. Tot i això, "no compartim la proposta de la ubicació ja que fa que sigui reproduir el model de polígons diversos i dispersos i per tant, fa difícil la convivència i la competitivitat en l'administració de serveis". Davant d’això, el PSC proposa la coordinació en els municipis i altres opcions de reubicació.

La rehabilitació d'habitatges

La planificació del nou polígon, a Igualada-Òdena-JorbaUna altra proposta dels socialistes passa per dur a terme la rehabilitació d'habitatges, "hi ha més de 2.000 habitatges buits i degradats a Igualada". En aquest sentit, la proposta que fan des del partit consisteix a "posar a disposició de la ciutadania, habitatges rehabilitats en un període de temps equitatiu com a habitatge de lloguer social". El partit també es compromet, en quatre anys,  a buscar solucions per resoldre el problema de les barreres arquitectòniques dels habitatges per evitar la situació d'aïllament i perquè "tothom pugui sortir de casa".

Un pla d'usos de potenciació de comerços de proximitat

En tercer lloc, la formació política proposa la redacció d'un pla d'usos comercials que defineixi un comerç de proximitat amb tots els paràmetres de qualitat, socialització i diversitat. En aquest context, Riba s’ha compromès a "no fer modificacions per afavorir la implantació de noves superfícies comercials". L'alcaldable ha aprofitat per recordar que "estem en contra de la implantació de grans superfícies cosa que sí que  s'ha dut a terme en aquesta legislatura".

 


1 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

13 de maig 2015.11:34h

Respondre

El Sr. Riba diu que no esta d’acord amb la ubicació del polígon adober i que proposa una coordinació entre municipis, però cal recordar que el trasllat de les adoberies ja es va plantejar... Llegir més fer-ho primer a Vilanova del Camí i desprès a Montbui i tots dos municipis van dir que no, per tant a Igualada no li ha quedat altre solució que espavilar-se pel seu compte.

Per altre banda i a nivell particular, a mi m’agrada més que les adoberies continuïn quedant-se al terme municipal d’Igualada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.