TORNAR
PUBLICITAT

Salvem Can Titó espera que la Generalitat compleixi el "no" de l'Ajuntament a industrialitzar la zona

El ple del municipi referma la postura expressada pel govern amb l’aprovació d’una moció

politica
Dilluns, 16 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Plataforma Salvem Can Titó es felicita de la nova presa de posició dels grups polítics del consistori sobre l'opció que plantejava el Pla Director Urbanístic d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena (PDUAECO) sobre un creixement industrial a les Parellades. Els 17 representants al consistori van donar suport a una moció de la plataforma.

En el darrer ple municipal de Vilanova del Camí, tots els grups municipals van presentar a petició del col·lectiu Salvem Can Titó una moció redactada per aquesta mateixa entitat. La moció es va aprovar amb el vot unànime de tots els regidors. El text de la moció exposava que una de les quatre zones de la Conca on el PDUAECO contempla un polígon "comprèn la part del terme municipal de Vilanova que va del riu Anoia a la serra de Collbàs", terrenys que "són una zona popular d'esbarjo dels veïns de Vilanova, Igualada i Montbui i són essencials per a la salut i la qualitat de vida de la ciutadania". Amb la unanimitat aconseguida al ple, Salvem Can Titó expressa la seva satisfacció i insta a la Generalitat, i en concret al Departament de Territori, "compleixi el seu compromís de no actuar en contra de la voluntat dels municipis afectats".

Salvem Can Titó destaca que cal preservar una zona "on un gran nombre de gent hi va a fer esport o, simplement, a gaudir del contacte amb la natura. A part d'això la zona té un gran valor natural i proporciona serveis ecosistèmics a tota la conurbació de la conca d'Òdena". El col·lectiu expressa la seva satisfacció per aquesta presa de posició tan clara
de tots els representants del municipi i espera que el departament de Territori compleixi el seu compromís de no actuar en contra de la voluntat dels municipis afectats. Ara, un cop
descartada aquesta zona de Vilanova com a emplaçament d'un polígon industrial, toca que la societat civil i l'administració treballin conjuntament per garantir la protecció legal d'aquest espai amb un alt valor natural.


1 Comentaris

J

Josep

igualada

16 de novembre 2020.18:59h

Respondre

Esperem que la generalitat escolti el pobla i el ple de l’ajuntament , perque cuan es va aprovar el PDUAECO tots els ajuntaments de la conca ho van aprovar incluin el de vilanova , o sigui que no... Llegir més es pot ”abaixar la guardia”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.