TORNAR

Senserrich: “Amb la llicència única, el Govern central porta les federacions esportives catalanes cap a la inviabilitat econòmica”

'El govern de Mariano Rajoy deixa sense autonomia i capacitat d’ingressos'

politica
Dijous, 27 febrer 2014. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Maria Senserrich, diputada de CiU al Parlament, ha censurat que el Govern espanyol “es vulgui apropiar de la competència en matèria d’esports de les comunitats autònomes”. I ha lamentat, que impulsant el projecte de llei que vol modificar la Ley del Deporte que i vol instaurar la llicència única, el govern de Mariano Rajoy “deixa sense autonomia i capacitat d’ingressos; portant les federacions esportives catalanes cap a la inviabilitat econòmica”. Senserrich ha concretat que aquestes competències passarien a mans de les federacions estatals.

Maria Senserrich

La diputada de CiU ha alertat de les conseqüències d’aquests canvis que s’estan impulsant des de l’executiu espanyol porten al “desmantellament de les federacions esportives”. Segons Senserrich, les federacions catalanes passarien a ser “oficines gestores” de les decisions que adoptarien les federacions estatals.

Senserrich ha introduït canvis per millorar legislativament una moció d’ERC que s’ha debatut avui al Parlament de Catalunya. La diputada ha contrastat l’actitud del ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert ja que “es vol apropiar de les competències autonòmiques en matèria d’esport”, amb “l’esforç de la Generalitat de Catalunya”. Des del grup parlamentari de Convergència i Unió; Senserrich ha concretat que “la Generalitat ha pagat tot el deute amb les federacions catalanes fins al 2013”.

“Emprenedors, emprenyadors”

La diputada de Convergència i Unió ha qualificat l’executiu central “d’emprenedors emprenyadors”, perquè a diferència dels que ben intencionadament tenen iniciativa pròpia, “ni fan, ni deixen fer”. “Un cop més, busquen problemes on no n’hi ha”.

Recurs al Consell de Garanties Estatutàries

Davant d’aquesta “flagrant invasió competencial”, la moció aprovada insta el Govern de la Generalitat a sol·licitar un dictamen al CGE sobre la constitucionalitat de la modificació prevista, si s’aprova en els termes de l’avantprojecte presentat. I que en cas de vulneració competencial, que el Govern de la Generalitat interposi un recurs d’inconstitucionalitat.


4 Comentaris

j

juan

08700

28 de febrer 2014.17:22h

Respondre

Apreciat Joanma:
Per si et puges interessar, , et faig saber, que degut a lo malament, que esta el tema immobiliari, també hem dedico a la compra venda de vehicles de alta gama com Ferraris,... Llegir més Lamborghinis, Porsches y Jaguars-
En cas de que estiguis interessat, en algun de aquest models , ens posem en contacte.
Aprofito la ocasió, per notificar-ta, que avui PPC, ERC , han votat conjuntament, apoyant al Trias.
Que passis un bon dia.

J

Joanma

=ada

28 de febrer 2014.10:52h

Respondre

Trobo el comentari del Juan bastant poca solta i que no te ni cap ni peus. Es nota qu’aquest senyor del PPC no te gaire feina a vendre pisos.

S

Serrallonga

Igualada

28 de febrer 2014.09:09h

Respondre

Sr. Juan pel que dius sembla clar que l’única solució per tot aquest desgavell és la independència. D’aquesta manera no hi haurà ni victivismes ni robatoris. Doncs ja saps el què has de fer

j

juan

08700

27 de febrer 2014.19:01h

Respondre

Quan siguem Independents, a qui culparem Sra Sensarrich. ? !A las Fuerzas comunistas- judeos-masonicas..
Amb aquest Raca raca, comenceu a fer llàstima.
Sempre ens queda, fe una tirada de BONS... Llegir més PATRIÒTICS, i quan vencin, que pagui Espanya, que es la que ens roba. A grans mals, grans remeis, oi que si Sra Sensarricsssss.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.