TORNAR
PUBLICITAT

Sobirania i Justícia neix per reivindicar una independència 'necessària i possible'

El filòleg Antoni M. Badia i Margarit va assistir a l'acte de presentació

politica
Dimecres, 20 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'associació Sobirania i Justícia es va presentar públicament ahir dimarts, en un acte multitudinari a l'Ateneu Barcelonès, amb l'objectiu de reivindicar la independència de Catalunya com a 'necessària i possible'. Es tracta d'una associació declarada obertament independentista impulsada per exalts càrrecs de CiU a executius de Jordi Pujol i, de fet, està presidida per l'exconseller de Justícia i membre històric d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Agustí Bassols. El filòleg vinculat a Igualada Antoni M. Badia i Margarit encapçala la llista d'adhesions.

L´Ateneu Barcelonès es va fer petit per l'acte de presentació / ACN

El filòleg Antoni M. Badia i Margarit, acompanyat de l'expresident del Parlament, Heribert Barrera / ACN

En la presentació, va prendre la paraula el president d'aquesta nova associació, Agustí Bassols, que va fer una crida per 'mantenir la dignitat dels catalans, garantir el futur i el progrés de Catalunya i la supervivència nacional amb caràcter definitiu'.

Bassols va remarcar que l'assoliment de la independència depèn dels propis catalans, 'creant una majoria social el més àmplia possible'.

També hi van intervenir l'exconseller de CiU Max Cahner i l'economista Jacint Ros Hombravella. Aquest últim va defensar la viabilitat econòmica de la independència, i es va declarar un 'reformista decebut que ha intentat fer pedagogia' a l'estat espanyol'.

L'escriptora Patrícia Gabancho també va afirmar que, un cop passats 30 anys de democràcia, 'l'estat espanyol s'ha cansat de l'estat de les autonomies'. A més, Gabancho va remarcar que la independència 'es fa, no la demanes', i va descartar que 'puguin sortir els tancs al carrer, ja que no interessa a un estat que vol ser al G-8, i no creu que es produeixi una fractura social'.

L'encarregada de llegir el manifest va ser l'actriu Carme Sansa. Entre altres qüestions, el text justifica la independència com a 'necessària i possible', perquè és 'l'única solució que supera definitivament els problemes entre Catalunya i Espanya'.

Gran assistència

La sala d'actes de l'Ateneu Barcelonès va quedar petita, amb uns 300 assistents, per a la presentació de la nova associació, que es va fer amb una senyera en un costat de l'escenari i amb una estelada a l'altre.

A més dels impulsors de l'associació, a la fila zero va destacar la presència de l'expresident del Parlament, Heribert Barrera, i del filòleg Antoni M. Badia i Margarit, que encapçala la llista d'adhesions. Entre altres, també hi eren presents l'exvocal del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena, la dirigent de Reagrupament Rut Carandell, o alguns dirigents del col·lectiu El Matí. No hi havia, però, presència de cap dirigent de cap força política.

L'associació ja ha aconseguit, abans de la seva presentació, més de 800 adherits.

ACN


6 Comentaris

e

elmonje

20 de maig 2009.15:34h

Respondre

Albert I Pages, respecto la vostre opinió peró no ho comparteixo. La historia dels ultims anys a catalunya deixa clar q Pujol es un bon politic però no ha sigut un bon president. Va donar suport a... Llegir més un govern del PSOE i a un altre del PP i amb 8 anys no va treure profit per a catalunya, i lo que no te discurs q ara critiquin la negociacio del finaciament als que ho estan fent. Aixo es lo facil. Aquets del inserso de CiU s’han tornat independentistes.No ho eran?.... pot ser es q ja no saben q fer.
Vull deixar clar que tampoc estic d’acord amb la negociacio del financiament que estan fen. pero al igual que els plans directors i els financiaments aquets son els unics que han tingut pabrots de tirar-ho endavant.

P

Pagès

Òdena

20 de maig 2009.13:57h

Respondre

“elmonje”, pel que escrius an una lktre comentari em pensava que erets estranger i no sabies escriure en català!!!. Per ser estranger veig que coneixes bé la historia catalana.
En fi, anem al... Llegir més tema. Potser pots trobar una explicació lògica, encara que a tu no et complagui, en un article de l’AVUI que porta per títol ‘Jordi Pujol veu lògic que alguns dels alts càrrecs dels seus governs siguin ara independentistes”
Te’l recomano. El trobaràs a
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/05/jordi_pujol_veu_logic_que_alguns_dels_alts_carrecs_dels_seus_governs_siguin_ara_independentistes_59723.php

imaginat “elmonje” si la cosa està malament que fins hi tot els que sempre han intentat negociar i cercar consens amb “les espanyes” ja veuen que la via actual està absolutament esgotada.

a

albert

20 de maig 2009.12:29h

Respondre

Senyor ”elmonge”, crec que vostè té el típic discurs que encara ara utilitzen els socialistes o els que es fan dir ecologistes. Ho sabem tots el que va fer CIU durant 23 anys, sabem que va... Llegir més agafar una Catalunya que sortia d’una dictadura, que segurament estava molt pitjor de com ho van deixar els senyors de CIU ara fa 6 anys, com es va pactar amb el diable, i un llarg etc, ja que en 23 anys es van fer coses molt positives i d’altres no tan per Catalunya. Ara be, portem 6 anys de govern catalanista i d’esquerres de debò, i la pregunta que ens fem alguns que primer hi vàrem posar el nostre vot és de, quin dia es posaran a fer feina? Portem 6 anys on senyorets, els socialistes també van agafadets de la mà d’un altre diable com és el PSOE, i junt amb ells els que es feien dir Esquerra i com que només saben dir paraules, quan s’acostin eleccions ens tornaran amb les mateixes paraules de 23 anys de CIU quan ja en portaran 7 ells de ineficàcia total.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

20 de maig 2009.11:17h

Respondre

Fa riure (o plorar) veure que gent de 80 anys està darrera de totes les reivindicacions...Certament, alucinant. On eren fa 30 anys ? Dormint la mona ?

e

elmonje

20 de maig 2009.08:14h

Respondre

quina vergonya, la feina que no van sapiguer fer quan estaben al govern amb Pujol,ara a la (vejez viruela). sempre defensan la bandera catalana i despres de 23 anys de govern de CiU som la comunitat... Llegir més amb menos infraestrutura de espanya. aquets tindrien q estar jugant a la petanca

J

Jordi

Igualada

20 de maig 2009.07:56h

Respondre

Em trec el barret amb l’energia que desprenen aquests senyors. On son els joves d’aquest país? al sofà de casa?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.