TORNAR
PUBLICITAT

El sobiranisme anoienc manté l'expectació davant la independència suspesa

Alba Vergés, després de firmar: ”l’Estat espanyol farà que l’espera s’escurci”

politica
Dimecres, 11 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sí, però encara no. La proclamació de la República Catalana s'ha fet però no cristal.litzarà encara. Aquest vespre de dimarts, diferents veus d'entitats i partits independentistes explicaven la seva reacció a l'anunci del president.

La declaració, a punt de firmar FONT: EfenoticiasL''stand by' de la declaració d'independència va agafar en fred a moltes persones que segons abans havien escoltat com es proclamava la República Catalana. La tarda de dimarts, a les llars o -com en el cas del Casal Popular- en locals, moltíssimes persones a l'Anoia volien saber quin seria el desenllaç de la compareixença del president Carles Puigdemont per anunciar els resultats. La suspensió de la independència va calar el desencís a l'audiència, per bé que després es matisava la sensació. Era el cas de la presidenta de l'ANC a la comarca, Concepció Ventura, que era a Barcelona i comentava que "tot el discurs ha estat fantàstic, perquè és un gran orador. Sí que quan ha parlat de declaració suspesa molta gent ha marxat molesta. El que ha dit no és el que voldríem, però entenem que és la millor solució per cercar una mediació".

La presidenta de l'Assemblea considera que "pot ser el millor. Del govern espanyol, de tota manera, no cal esperar-ne gaire. Ho han entès com si fos una declaració unilateral. Penso en fred i crec que ja som molt a prop de la independència". Afegeix que l'estratègia "és segurament allò més responsable. A mi m'hauria agradat una declaració directa d'independència, és clar".

Per la seva part, Òmnium Anoia es remetia a les línies generals de l'entitat cultural respecte a la proclamació. Veuen en positiu que "el president de la Generalitat assumeixi mandat sorgit de les urnes l'1-O" i que "sempre hem reclamat diàleg i mediació i per tant oberts a seguir explorant la via de la mediació internacional reconeguda" tot i que demanen al president "que posi un termini raonable per validar si és possible aquesta mediació i en cas que no ho sigui faci efectiva la declaració".

Alba Vergés: "no esperarem eternament"

Alba Vergés, una de les dues diputades anoienques de Junts pel Sí, estampava la seva firma a la declaració d'independència -que no té validesa jurídica, però- la nit d'aquest dimarts. Segons Vergés "havíem de fer moviments intel·ligents i no èpics, perquè sobretot ens volem explicar de cara al món". Malgrat la mà estesa, la parlamentària adverteix que "no cal esperar gaire. S'evidenciarà que estan tancats al diàleg, però hem de mostrar a l'opinió pública que nosaltres sí que volem dialogar". El període que s'obre ara "està contemplat a la Llei de Transitoretat Jurídica" i assegura que "no esperarem eternament. El president parlava de setmanes i crec que la reacció de l'Estat espanyol l'escurçarà més aquest termini".

 


1 Comentaris

a

antoni

igualada

11 d'octubre 2017.08:50h

Respondre

anem bé, estem més aprop que ahir i un cop més demostrem que som els sensats i els dialogants d’aquesta història, tot i que clar, a l’altra costat del camp hi tenim algú que de sensats i... Llegir més dialogadors no ho són gaire, son més d’agafar sobrets i d’afinar jutges i porres !!

amics de la CUP, no estigueu tan tristos, que aquest setembre i octubre heu demostrat que també teniu dosis de sensatesa, ànims, que ho tenim a tocar i hi hem d’arribar junts i feliços !!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.