TORNAR

Els socialistes denunciaran PxC per comentaris racistes sobre dos dels seus candidats

Jordi Riba manifesta que les declaracions fetes a les xarxes socials són ”inadmissibles”

politica
Dijous, 21 maig 2015. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els membres de la candidatura de Socialistes d'Igualada han expressat la tarda d'aquest dijous el seu rebuig contra les afirmacions del Secretari General de PxC, Robert Hernando, en què assenyalava dues persones de la llista progressista com a "islamistes". Jordi Riba, el número u de la llista, manifesta que ho denunciaran immediatament "per la via penal"

En una roda de premsa improvisada, l'equip de la candidatura Socialistes d'Igualada ha manifestat que portaran als jutjats el candidat de PxC a Igualada, Robert Hernando. Sense esmentar-lo, Jordi Riba, cap de llista, ha denunciat amb duresa les paraules d'Hernando on qualificava com a "islamistes" dues persones de la candidatura socialista. En un post en una xarxa social, utilitza la imatge de la papereta de Socialistes d'Igualada i marca els noms de dues persones. Riba ha defensat les dues persones assenyalades: "una d'elles és una estudiant universitària amb un expedient acadèmic impecable; l'altre, el doctor Hayssam, porta molts anys a l'Hospital d'Igualada, i per les seves mans hi han passat centenars de nens". 

Els Socialistes, la tarda d'aquest dijousRiba afegeix que "la nostra candidatura ha fet sempre de la integració un valor. Hi ha persones de tota procedència i condició social. Per això, no podem admetre actituds de racisme i xenofòbia i que qualifiquin d'islamistes  persones de la nostra llista", cosa que "demostra por i covardia". Segons el candidat "si algú pensa que traurà rèdits polítics d'això s'equivoca i si algú considera que (per l'origen d'aquestes dues persones) no som per això la seva candidatura, millor que no ens voti". Espera el suport dels altres partits democràtics, afirma, "des de la diversitat ideològica".

Reaccions d'altres forces

Altres de les formacions implicades en els comicis d'Igualada han reaccionat davant la polèmica desfermada per PxC. Josep Maria Palau, candidat d'Esquerra, afirma que "ens solidaritzem amb el PSC com a força política democràtica davant dels atacs de PxC". També ha intervingut Joan Agramunt, que entén que "més enllà de la nostra posició pel que fa a immigració, respectem el dret de les persones de tota religió i procedència. Les declaracions d'Hernando estan totalment fora de lloc". Decidim Igualada manifesta que "condemnem que s'utilitzi electoralment l'origen de les persones, i menys d'aquesta manera xenòfoba. Ens solidaritzem amb el PSC". La Candidatura d'Unitat Popular exposa que "tots som de casa i ens indigna qui basteix suposats projectes polítics únicament basats en l'odi i l'exclusió". A més demanen que "no es doni cap permís ni es cedeixi cap local o espai públic als qui fomenten l'odi disfressats de demòcrates. Prou d'intolerants ignorants".


6 Comentaris

M

Montse

Igualada

22 de maig 2015.14:20h

Respondre

Comentaris com aquests semblen uns comentaris xenofòbs més d’aquesta formació radical, però pot tindre unes conseqüències molt greus, esta afirmant que ser musulmà és ser terrorista i a la... Llegir més llarga això pot empènyer musulmans que no son radicals cap al radicalisme posant en perill la vida de moltes persones, això s’ha de parar JA abans de que acabi en una tragèdia, aquesta formació s’ha d’il·ligalitzar JA i penalitzar qualsevol comentari xenofòb sigui quin sigui el color de pell de la persona que ho hagi fet.

T

Toni

Igualada

22 de maig 2015.13:56h

Respondre

I a sobre aquet Roberto condueix un Range rover Evoque, (carissim)
D’on a tret els calers? Perque d’estudis no te res de res i de feina poc o res.
Potser seria bo que se’l investigues a fons

R

Roger

Igualada

22 de maig 2015.11:18h

Respondre

Com pot una persona que es diu ”Hernando” dir i fer coses semblants a les persones que no són de casa? S’ha aturat alguna vegada a pensar d’on ve el seu cognom? No és pas gens català!... Llegir més ”Hernando” ve de les ”espanyes”! Ah, i espero que hagi estudiat a fons els seus orígens i família, perquè ja deu saber que a les ”espanyes” van conviure castellans i àrabs durant molt de temps (segles!!!!), i potser hi podria haver algun tipus d’influència, no?

C

Carles

Igualada

22 de maig 2015.09:19h

Respondre

Si no m’equivoco una d’aquestes persones de la llista del PSC treballa a l’Hospital. Encara els hi haurà de salvar la vida algun dia... (no es cap amanaça, si més no paradoxal)

a

aaqualata

22 de maig 2015.05:25h

Respondre

Partits com PxC haurien d’estar prohibits.
No tot va el democràcia, i menys de qui no respecte la ”vida” de ser humans.
Voler deixar ”tirats” als que no són de casa, es un acte de... Llegir més ”xenofòbia ” total.
Aquest Hernando NO pot ser bona persona.
Un partit, que segons el jutge instructor, ” es volien matar” dins el seu propi partit”.
Ull amb aquesta gent.
Solidaritat amb totes les persones. No caiguem en la trampa de la ”xenofòbia ” incontrolada”.
Per cert, cal diferència persones del Magreb, persones del món Àrab, persones Musulmanes, l’Islam, Islamistes, Intégrisme Islamic,,
Conceptes molts d’ells totalment diferents, i que intencionadament PxC barreja ( o per incultura). Cal recordar que el món Musulmà es qui més Mors ha patit i pateix de l’Integrisme islàmic.

J

Joan

Igualada

22 de maig 2015.04:40h

Respondre

És vergonyós que la gent de PxC no vomiti al veure’s al mirall.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.