TORNAR
PUBLICITAT

"La tasca i l'esperança" de Marc Castells

L’alcalde d’Igualada ha pres possessió com a nou president de la Diputació de Barcelona. Una crònica.

politica
Divendres, 29 juny 2018. 03:00. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Aquest dijous, l'alcalde d'Igualada Marc Castells ha pres possessió com a nou president de la Diputació de Barcelona. Ho ha fet en un Saló de Sessions de l'ens, ple de gom a gom, i amb una nodrida representació anoienca.

"Cal no abandonar mai la tasca ni l'esperança". Amb aquestes paraules de Pompeu Fabra tancava el seu discurs ja com a President de l'ens, l'alcalde Marc Castells. Una cita que va sortir de llavis de Castells i que a la vegada era tota una declaració d'intencions i un compromís davant aquesta nova etapa que iniciava l'alcalde igualadí aquest dijous 28 de juny, pràcticament un any abans de les pròximes eleccions municipals.

Castells rep la vara i la medalla davant la mirada d'Antoni Dalmau (AnoiaDiari)

En la seva intervenció a l'acte d'elecció, proclamació i presa de possessió com a nou President de la Diputació, agafant el relleu de Mercè Conesa, Castells també va voler emmirallar-se, com a referent en la seva nova responsabilitat al davant de l'ens provincial, en "l'esperit de la Mancomunitat de Prat de la Riba, que es va saber envoltar dels millors en una de les èpoques més glorioses”.

Castells al mig dels seus antecessors en el càrrec (DIBA)

Marc Castells va manifestar sentir-se "molt feliç" i "agraït". Va fer una menció especial als seus antecessors al càrrec, Salvador Esteve i, molt especialment, a la primera presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, de qui va destacar que era una dona "sensible i compromesa amb les persones i els municipis".

Castells presideix el Ple com a nou president de l'ens (AnoiaDiari)

Castells, que prèviament ja havia promès el càrrec “per imperatiu legal, per l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats” va assenyalar que en un moment com aquell “no podia oblidar, per la seva dignitat, els presos i exiliats polítics, que són més presents que mai”.

L'alcalde d’Igualada també va recordar els dos igualadins que havien estat presidents de l’ens, un a cada segle: Pere Dalmases, al segle XIX i Antoni Dalmau, del 1982 al 1987 i de qui Castells va mostrar la seva “admiració i respecte”.

Marc Castells també va fer menció de la seva família, “de qui he après valors com el respecte, l’esforç i la tenacitat”. Una vegada més, Marc Castells va mostrar el seu orgull d’igualadinisme.   L’alcalde va manifestar sentir-se “un igualadí d’arrels profundes”, tot recordant l’origen humil dels seus avis, vinguts de fora de Catalunya, als quals “intentaré correspondre amb treball i sacrifici”.

Castells presidint el Ple de la Diputacio de Barcelona (AnoiaDiari)

El nou President de la Diputació de Barcelona, també va recordar amb satisfacció la seva trajectòria a l’ens, primer com a diputat delegat de l'Àrea d'Educació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació; més endavant de l’àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge i, des de juliol de 2015, com a vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i titular de Desenvolupament Econòmic Local. Castells va assenyalar diversos projectes, entre els quals va destacar el de les Vies Blaves, “un dels projectes del que em sento més orgullós per ser un motor d'atracció turística per al centre del país” remarcà Castells.

Castells amb els consellers Calvet, Puigneró i la igualadina Àngels Chacon (DIBA)

El nou president va reconèixer que se sentia “hereu del pla de mandat de Mercè Conesa”, un mandat que expiarà d’aquí a un any, després de les eleccions municipals. Un any en el qual, assenyalà Castells, “veurem els resultats i la culminació de projectes d’aquest mandat”. El desenvolupament sostenible, la cura per l’entorn, promoure la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament econòmic, l’aposta per la innovació, la transparència, etc., són alguns dels eixos principals d’aquests plans de futur pròxim. “Estarem al costat de tots els ciutadans i escoltarem tots els reptes dels alcaldes, que són els més propers als ciutadans” remarcà Castells, afegint que “seguirem al costat de la gent que treballa pel progrés del país. La Diputació seguirà sent un far pel seu futur, des de la proximitat”.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.