TORNAR

Teo Romero hauria cobrat un sobresou de 3.333 euros a la Federació Catalana de Municipis, segons la investigació del Cas Mercuri

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció fa públics els 44 alcaldes que presumptament haurien percebut sobresous durant la presidència de Manel Bustos a la FCM

politica
Dijous, 3 juliol 2014. 18:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha fet públic el llistat dels 44 alcaldes que han format part del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya quan Manuel Bustos n'era president i que presumptament haurien cobrat sobresous. Entre ells hi ha el batlle de Montbui, Teo Romero, que hauria percebut 3.333 euros quan era vocal de la institució.

Fotografia d'un acte de la Federació de Municipis a Madrid, amb Manuel Bustos (primera fila, centre) i Teo Romero (segona fila, dreta).

La jutge del cas Mercuri està investigant, tal i com va avançar l'ARA divendres, el presumpte cobrament de sobresous per part de 44 alcaldes que han format part del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya sota la presidència de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos. Es tracta de retribucions mensuals argumentades com a dietes per assistència a reunions i desplaçaments el cobrament de les quals podria ser "il·lícit", segons la jutge, perquè es rebia fins i tot en períodes d'inactivitat de l'entitat.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que és acusació popular en el cas Mercuri, han fet públic aquest dijous les quantitats netes cobrades pels 44 alcaldes entre 2011 i 2012 que consten en l'atestat policial. Els cossos policials constaten que si realment es cobressin dietes i desplaçaments no té sentit que l'aleshores alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, o alcaldes de ciutats més properes a Barcelona cobressin més que altres que havien de desplaçar-se des d'altres províncies.

A l'article "Què va cobrar cadascun dels 44 alcaldes investigats de la Federació de Municipis?", el diari Ara publica una llista amb els sobresous percebuts pels batlles vinculats a la comissió executiva de l'organisme.

Expresident de la FMC

Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell (PSC): 23.964 euros

President actual de la FMC

Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar (PSC): 3.333 euros

Vicepresidents de la FMC

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (PSC): 7.500 euros

David Rodríguez, alcalde de Solsona (ERC): 7.500

Lluís Tejedor, alcalde del Prat de Llobregat (ICV): 12.870

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona (PSC): 5.397 euros

Miquel Arisa, alcalde de Centelles (PSC): 10.648 euros

Joan Mora, alcalde de Mataró (CiU): 5.000 euros

Carles Pellicer, alcalde de Reus (CiU): 5.000 euros

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels (PP): 5.000 euros

Vocals

Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda (ICV-EUiA): 3.333 euros

Teo Romero, alcalde de Santa Margarida de Montbui (PSC): 3.333 euros

Montserrat Mundi, alcaldessa de Sant Quirze del Vallès (CiU): 3.575 euros

Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat (ICV-EUiA-ISF-E): 3.333 euros

Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni (PSC): 3.333 euros

Ana Maria del Puy del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès (PSC): 3.333 euros

Carme García, alcaldessa de Rubí (PSC): 5.720 euros

Lluís F. Caldentey, alcalde de Pontons (PP): 5.199 euros

Josep M. Freixanet, alcalde d'Olost (OISC-AM): 5.720 euros

Joan Miguel, alcalde de Monistrol de Montserrat (ERC-AM): 3.333 euros

Mireia Solsona, alcaldessa de Matadepera CiU): 2.083 euros

Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès (ERC): 3.333 euros

Xavier Casoliva, alcalde de Guissona (ERC): 3.333 euros

Ana M. del Frago, alcaldessa de Barberà del Vallès (PSC): 3.333 euros

Esther Pujol, alcaldessa de Tiana (PSC). 3.333 euros

Maria J. Beltran, alcaldessa de Tivenys (PSC): 4.825 euros

Víctor Orrit, alcalde de Tremp (PSC): 2.249 euros

Estanislau Puig, alcalde de l'Escala (PSC) 2.083 euros

De l'antiga direcció (2007-2011)

Ivan Arcas, exalcalde de Molins de Rei (ICV): 1.326 euros

Iolanda Pineda, exalcaldessa de Salt (PSC): 1.326 euros

Anna Pagans, exalcaldessa de Girona (PSC): 1.989 euros

Lluís Miquel Pérez, exalcalde de Reus (PSC): 2.283 euros

Joan Antoni Baron, exalcalde de Mataró (PSC): 1.326 euros


9 Comentaris

A

A MI NO ME REPRESENTAN

ANOIA

5 de juliol 2014.23:11h

Respondre

Las cantidades reflejadas hacen referencia a los años 2011 y 2012.

Según PLATAFORMA SABADELL LLIURE DE CORRUPCIO, estad dietas injustificadas se percibían desde el 2004. Si en dos años se han... Llegir més repartido PRESUNTAMENTE sobre los 300.000 euros, que se pordrán haber repartidos desde el 2004

Realmente, si todo esto verdad, es indignante.

https://twitter.com/CorrupcioSBD/status/485337751492247553?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=CorrupcioSBD&utm_content=485337751492247553

P

Pardal

Igd

4 de juliol 2014.12:42h

Respondre

Mare de Deu, quin escàndol! no hi ha un pam de net!!

J

Joanma

=ada

4 de juliol 2014.10:15h

Respondre

No tinguéssiu pas por, el Teo no dimitira, dons si ho fes tindria que tornar a fer de conserge a la Seguretat Social amb un sou que per ell seria irrisori, pro que molta altre gent ja el voldria.

E

Eduard

Igualada

4 de juliol 2014.10:15h

Respondre

Si és cert tot el que es publica, i sembla que sí, QUINA VERGONYA ... particularment per tots els de partits d’esquerra pel mal que estant fent a la credibilitat de l’accció política,... Llegir més sovint corrupta i conxorxada amb les èlits econòmiques i, de pas, a la pròpia butxaca. DIMISSIONS I REGENERACIÓ JA, profunda, amb nous valors.

I

Indignado

montbui

4 de juliol 2014.09:45h

Respondre

TRANSFERENCIA POLÍTICA PUBLICA YA. SR TEO ROMERO EN SU NOTA DE PRENSA QUE NO DUDO QUE HARA PRESENTE SUS DECLARACIONES DE RENTA Y JUSTIFIQUE TODOS LOS INGRESOS PUBLICÓS QUE ENTRE TODOS LE HEMOS... Llegir més PAGADO. SI NO TIENE NADA A OCULTAR NO DEBERÍA TENER PROBLEMA EN HACERLO. Gracias

j

josepm

igualada

4 de juliol 2014.09:30h

Respondre

Facebook te sovint molta gràcia. He rebut una piulada amb la portada d’un conte infatil que sovint havia llegit als meus fills, ”En Teo s’en va de viatge” editat per Timun. M’ha fet... Llegir més gràcia la idea de relacionar el personatge infantil amb l’alcalde de Sta Margarida de Montbui, qui sembla ser que acompte del erari públic ha visitat 25 països diferents. Ara a més sembla ser que rebia sobresous en concepte de dietes, home, tant viatjar és car no?
M’agradaria escoltar al Sr Teo, m’agradaria que es justifiqués. Que expliqui per què (objectius dels viatges, justificació dels sobresous) i no pas que es salvaguardi amb el ”era legal”. I que ho justifiqui dins el marc de presidir un dels Ajuntaments més pobres de Catalunya, mérit al que sens dubte deu haver contribuit per la seva llarga estada a la Casa consistorial.
Dimitirà? És polític professional, no marxen ni amb lleixiu.

R

Raúl

montbui

4 de juliol 2014.09:30h

Respondre

Según noticia periodico de Catalunya los ediles de CIU ya han devuelto las cantidades percibidas... Este hecho hace que la duda de que sean irregulares sea mas cierta. Haber que hacen los demas o... Llegir més como se justifican esta vez

R

Raúl

Montbui

4 de juliol 2014.08:15h

Respondre

Tenemos un alcalde que actualemnte está:

- Imputado por caso FONS CATALA DE COOPERACIO. del cual ya ha presentado su DIMISION

- Posibles cobros irregulares de la FEDERACIO CATALANA DE... Llegir més MUNICIPIS, que si se confirman será nueva imputación.

- Pendiente averiguar que ha pasado o el porque devolvió dinero cobrado del ayuntamiento de montbui a razón del caso del FONS CATALA

Que confianza podemos tener sobre el Sr Alcalde, con estos casos que se van descubriendo poco a poco. TODOS SOMOS INOCENTES HASTA QUE LA JUSTICIA SE PRONUNCIE, pero la malversación de fondos publicos con todo esto rodea la figura de TEO ROMERO, ( dietas cobradas sin justificación, duplicidad de dietas cobradas de diferentes organismos... )

a

a robar carteras

3 de juliol 2014.19:34h

Respondre

tot plegat és vergonyós. n’hi ha que prenen menjar del mercadona per donar-lo als més necessitats i els volen condemnar a 5 anys de presó. hi ha lladres i lladres.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.