TORNAR

Teo Romero proposa un pla urbanístic comú amb Igualada i Òdena que rescati la Zona Franca

Afirma que hi ha una empresa a punt d’instal·lar-se a Montbui

politica
Divendres, 26 juny 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcalde de Montbui, Teo Romero (PSC), espera revifar projectes com el de la Zona Franca amb l'arribada del seu commilitant Francisco Guisado a la batllia d'Òdena. Parla també d'una planificació urbanística comuna amb Igualada i Òdena

Amb tres dels quatre municipis que formen un continu a la Conca d'Òdena pendents d'un pla urbanístic a nivell municipal, Teo Romero, l'alcalde de Montbui, ha posat sobre la taula fer un "exercici de planificació conjunt". Òdena, Igualada i el propi Montbui estan a les portes de la confecció d'un POUM i el batlle creu que "és el moment de fer una ciutat única amb particularitats, que es podria fer en el marc de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena". Per Romero, la pedra filosofal del projecte seria revifar el Polígon de la Zona Franca a Can Morera ara que, amb el govern del PSC a Òdena, hi hauria una voluntat procliu al projecte.

Romero, durant la campanya electoralEl batlle montbuienc també avança que als Plans de la Tossa, els terrenys industrials que es van obrir fa quatre anys a la comercialització, hi ha una empresa "automobilística que ja hauria tancat un acord amb l'Incasòl per instal·lar-s'hi". Lamenta que "la Generalitat no hagi estat prou favorable a la nostra comarca" i posa com a botó de mostra la segona fase de la Ronda Sud. 

Romero manté que "tots els municipis tenen dret a tenir superfícies industrials". L'alcalde també ha confirmat que queda aparcada la construcció del Solidari Glocal Lab per canviar el projecte i convertir-lo en una residència d'avis. I amb tot, "les subvencions que vam rebre no es perdran, perquè es dedicaran a projectes d'economia social també que farem en aquesta zona". La intenció és que encara que les instal·lacions previstes en un primer moment en aquest punt del Nucli Antic no s'hi facin, es preveuen equipaments complementaris a la residència d'avis que podran rebre també aquests ajuts "finalistes".


3 Comentaris

j

josep

26 de juny 2015.20:11h

Respondre

Renoi, ancorats al passat ”peti qui peti”
Què li deuen els PSC-PSOE Anoia a singla-zona franca??
Riba, Aymamí, Guisado i Romero, ”dale que dale” amb el tema. Caldrà aixecar catifes per... Llegir més saber-ho? Avui potser serà més fàcil q quan el partit tocava poder a la Generalitat.
Trist i decebedor arrastrar a la nostra comarca aquestes crostes del boom immobiliari.
No poden passar pàgina?, no poden aprendre dels errors? no poden entendre el context actual i respirar els nous aires?
Quin mort (llast) per la comarca!

N

NM

Montbui

26 de juny 2015.08:09h

Respondre

Diu l’alcalde de Montbui que vol fer una residència d’avis a l’edifici que volia posar Montsolidari. Perquè no posar allà també la llar de dia d’avis i aixì deixar la llar d’infants al... Llegir més nucli antic.

M

Margarida

IGC

26 de juny 2015.07:24h

Respondre

Del Romero no us feu ni un pel, Igualada a lo nostre, que el sociates ja no hi pinten res

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.