TORNAR

Els terrenys de la família Singla, una prioritat pel Consorci de la Zona Franca

Romeva porta el Pla Director al parlament Europeu · Diferències substancials entre el Pla inicial i el definitiu

politica
Divendres, 6 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Pla Director de la Conca d’Òdena segueix sota observació. S'han recuperat documents que confirmen l’interès reiterat del Consorci de la Zona Franca per incloure uns terrenys de la família de l’empresari Josep Singla, president de Proinosa, dins l’ordenament urbanístic, tant al Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals com al Pla Director Urbanístic de la Conca i al POUM odenenc. Uns terrenys dels que n'hi havia només una part en l’aprovació inicial del Pla Director però que s'amplien a l’aprovació definitiva. És precisament aquest canvi el que segueixen denunciant des de la Plataforma per la retirada del Pla, que ja ho ha portat al Tribunal Contenciós Administratiu. Qui ha mogut fitxa ha estat també l’eurodiputat Raül Romeva, que ha portat aquesta ampliació de terreny i la compra de terrenys que va fer l’INCASOL al Parlament Europeu.

Protocol d'actuació entre el Consorci, la família Singla i ajuntament odenenc

Clàusula setena del conveni entre el Consorci, la família Singla i l'alcalde Guisado

Al·legacions presentades des del Consorci de la Zona Franca

La previsió del Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals i l'ampliació al·legada pel Consorci de la Zona Franca

El Consorci de la Zona Franca (CZF), Can Morera i l’ajuntament d’Òdena

Mentre la setmana passada El Mundo posava sobre la taula el conveni signat entre el CZF, l’ajuntament i Fortyseven de Josep Singla; els documents que confirmen l’interès de totes tres parts en què una major part de Can Morera s’inclogués dins el POUM es remunten com a mínim al 2005 tal i com apareix en un document signat per tots tres.

A mitjans de novembre del 2007 totes tres parts van signar un protocol d’actuació perquè ni el PTP de les Comarques Centrals ni el Pla Director Urbanístic de la Conca incorporava el terreny de Can Morera dins l’ordenament.

Amb aquest protocol determinaven que farien més al·legacions per aconseguir incloure el terreny, que a més es pogués executar a curt termini sense que estigui condicionat al futur desenvolupament d’infraestructures ferroviàries. El protocol ja preveia que “El consorci de la Zona Franca aportarà el suport tècnic i econòmic que es pacti per la redacció del projecte del POUM”.

El document ja estableix que els compromisos “s’entenen assumits en iguals quotes indivises per cadascuna de les dues parts primerament compareixents (50% consorci i 50% Singla Barceló i Fortyseven), un acord econòmic que es repetia en el conveni que es va treure a la llum pública la setmana passada.

Així el Consorci va presentar al·legacions directament al Pla Territorial Parcial, per incloure-hi la pràctica totalitat dels terrenys de Can Morera (al novembre del 2007), ja que amb el què estava previst s’hi incloïen només 52’8 ha del total (que són 186’25Ha).

Aquestes al·legacions no van ser resoltes, ja que al Pla Director aprovat inicialment i a exposició pública per segona i tercera vegada, no incloïa bona part d'aquests terrenys.

Can Morera s’inclou al Pla Director sense passar per exposició pública

Una de les irregularitats que la Plataforma per la retirada del Pla ha denunciat des de fa temps, és l’increment de sòl residencial i industrial que hi ha del Pla aprovat inicialment al definitiu, una ampliació que entenen substancial i que no va passar per exposició pública.

El sòl industrial que apareix de més al Pla definitiu i que no està contemplat a l’aprovat inicialment es correspon a una part de la finca de Can Morera, uns terrenys pels quals el Consorci de la Zona Franca, el mateix ajuntament i la família Singla s’havien compromès a presentar al·legacions per tal d’incloure-les. Els mateixos terrenys pels quals hi ha signat el conveni que condiciona el pagament del POUM a la inclusió dels terrenys al mateix.

La Plataforma per la retirada del Pla al Contenciós administratiu

La Plataforma per la retirada del Pla Director ja va denunciar aquest increment de terreny, tant residencial com industrial presentant un recurs de reposició al mes de març. Vist que no han obtingut cap resposta sobre aquest canvi substancial (un increment d’un 30% de sòl residencial i un 12% més d’industrial), han fet el primer pas per interposar un recurs al Tribunal Contenciós Administratiu.

Romeva porta el Pla Director Urbanístic al Parlament Europeu

Qui també s’ha fet ressò d’aquestes irregularitats en el Pla Director de la Conca d’Òdena ha estat l’eurodiputat Raül Romeva, que ha entrat una pregunta al parlament europeu dient que el Pla Director incompleix un reglament de la llei d’urbanisme per aquest increment de sòl.

Denuncia també, com ja va fer la Plataforma per la retirada del pla, que ‘l’Administració, per mitjà d’INCASOL, va comprar terrenys rurals just abans de l’aprovació del Pla, amb la conseqüent “fixació prèvia” del contingut del Pla per ser terrenys de propietat pública’, una compra que aquesta mateixa setmana ha estat qüestionada i polemitzada a anoiadiari a partir d'un article d’opinió.


9 Comentaris

j

jordi

7 de novembre 2009.00:01h

Respondre

Crec que pretoria esta present a igualada odena montbui vilanova del cami tots fan igual primer un terreny després es busca una empresa d’un amic tot passa bper l’ajuntament per taparse les... Llegir més porqueries aixi fan les recalificacions una mascara un chollo els ajuntaments diners a punta pala a veure si realment treun tot aquesta gent quina pena de pais.

E

Erjo

6 de novembre 2009.23:28h

Respondre

Recomano la lectura del següent enllaç relacionat amb el tema:

http://nodeixodepensar.blogspot.com/2009/11/latur-el-poligon-de-la-zona-franca-i-el.html

M

Maria

Igualada

6 de novembre 2009.22:32h

Respondre

Jo també penso com el Jordi, tan la ràdio com la TV de l’ajuntament no en parlen mai d’aquests temes.

J

Jordi Vila

Igualada

6 de novembre 2009.21:34h

Respondre

Per fi tenim aire fresc als mitjans de comunicació. M’agrada que sigueu així de valents. No com altres que amaguen el cap sota l’ala...

e

eRIC

Igualada

6 de novembre 2009.16:46h

Respondre

Havia pensat anar de vacances a Marbella, al final ja no caldrà ?.

A

Andreus

Igualada

6 de novembre 2009.16:38h

Respondre

Un article perfecte, jo em pregunto com es que totes les grans obres públiques d’aquesta ciutatles te adjudicades PROINOSA, caldria investigar també l’Ajuntament d’Igualada

E

Eduard

Igualada

6 de novembre 2009.13:34h

Respondre

Jo no he tingut mai la sort que em requalifiquessin uns terrenys. Quina ”sort” que tenen alguns.

M

Marc

6 de novembre 2009.13:22h

Respondre

Curiós, tot plegat. Suposo que per insistir en què uns terrenys s’incloguin dins l’ordenament urbanístic només és una mica interessat, però que de l’aprovació inicial a la definitiva hi... Llegir més afegeixin justament aquests terrenys i sense passar-ho per exposició pública.....

E

Ester Vich

Igualada

6 de novembre 2009.07:56h

Respondre

Molt interessant l’article. És a dir que no va passar per exposició pública...ai ai

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.