TORNAR
PUBLICITAT

Es torna a obrir el debat sobre les zones blaves a Igualada

Jordi Riba: 'L’empresa Municipal SIMA està a punt d’equilibrar els seus números'

politica
Dilluns, 9 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El debat sobre les zones blaves a la ciutat d’Igualada torna a ser d’actualitat des que Marc Castells i el grup municipal de CIU van presentar una esmena al ple del passat dimarts 27 de juliol perquè el preu de les zones blaves al voltant de l’hospital es reduís un 99%. Jordi Riba, tinent d’alcalde d’Igualada, ha respost que les zones blaves en aquella zona són totalment viables i titlla de populistes les mesures adoptades per CIU.

Jordi Riba a la compareixença

El grup municipal de CIU va anunciar el passat dimecres 28 que convocaria un ple extraordinari al setembre per tal de suprimir les zones blaves del voltant de l’hospital al·legant que: ‘Ningú va a l’hospital per plaer’ i considerant que no hi ha cap motiu que justifiqui l’aparcament de pagament en aquella zona.

Jordi Riba ha reaccionat explicant que la implantació de les zones blaves no depèn del motiu pel qual s’aparca sinó del percentatge d’ocupació dels aparcaments. Segons Riba, en els carrers del voltant de l’hospital l’ocupació està al voltant del 80 % xifra que fa viable el manteniment de la mesura. Riba ha reconegut que: ‘les zones blaves són una mesura antipàtica però necessària per garantir la rotació de l’aparcament en superfície’.

L’empresa municipal SIMA

Jordi Riba ha afirmat que CIU té una obsessió amb l’empresa SIMA però ha volgut explicar que SIMA està a punt d’equilibrar els seus números, i si tot va bé, ho aconseguirà a finals del 2010. Riba ha recordat la importància que l’empresa sigui de caràcter municipal ja que, segona ha afirmat el tinent d’alcalde: ‘Els beneficis repercutiran en la ciutat’


28 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 d'agost 2010.11:47h

Respondre

La meva ”opi”:
http://www.igualadi.com/2010/08/el-cosi-del-rajoy-en-jordi-riba-segon.html

A

Albert

IGD

18 d'agost 2010.16:40h

Respondre

Quimeta, el Sr.Roca i Martí, tot i ser també un defensor de la indefensable acció del PSC igualadí (ex-Entesa), no obté els llocs de treball gràcies al partit.

J

Joan

Igualada

18 d'agost 2010.16:15h

Respondre

Quina rotació han de tenir les places de zona blava a l’Hospital quan, amb els mal funcionament d’aquest, saps quan entres però no quan surts ? Evidentment només hi són per recaptar i poder... Llegir més sanejar els deutes d’un Ajuntament que no sap gestionar correctament els seus ingressos.

j

josep

òdena

16 d'agost 2010.00:23h

Respondre

Riba ha reconegut que: ‘les zones blaves són una mesura antipàtica però necessària per garantir la rotació de l’aparcament en superfície’.

Per garantir la rotació de l’aparcament en... Llegir més superfície hi ha altres fòrmules. Per exemple, deixar la primera hora d’aparcament de franc i començar a cobrar a partir de la primera hora. L’argument del senyor Riba no em convens gens i a més de fer-me sentir enredat em fa pensar que les zones blaves tal com es gestionen al voltant de l’hospital són necessàries per altres proposits que la necessitat de rotació de l’aparcament.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

14 d'agost 2010.18:31h

Respondre

Qui dóna la cara són les persones, i qui no ho fa alguna cosa amaga.

Putxi, respecte la informació financera pots consultar-ho a la pàgina web de la Sindicatura de Comptes... Llegir més (http://www.sindicatura.org). Pel que respecta a sous, com ja ha dit anteriorment, no hi ha remuneracions als membres del consell d’administració, i les funcions les pots trobar a www.simaparcaments.com/Empresa.php
L’equilibri de números al qual es refereix es respecte el balanç econòmic.

Pel que fa a salvar empreses deficitàries, el precedent el tindriem en el cas de l’aparcament de la plaça Cal Font, on els números vermells del mateix van obligar a dues maniobres per part del govern municipal: l’ajuntament va llogar la meitat de l’aparcament com a dipòsit municipal (per això a baix hi ha unes portes q permeten tancar) i la segona l’adjudicació a SABA de les zones blaves de la ciutat per compensar les pèrdues de Cal Font.

Respecte les voreres de l’entorn de l’Hospital, tot el projecte d’urbanització a l’entorn de l’Hospital correspon al projecte d’Avinguda Catalunya aprovat el 2004, i el projecte executiu el 23 desembre de 2008 per unanimitat dels regidors-es de l’Aj. d’Igualada. Per tant, el disseny de l’espai estava fet abans de l’existència de l’aparcament i de l’empresa SIMA.

I respecte l’enquesta, els costos han anat a càrrec de SIMA.

P

Putxi

Igualada

14 d'agost 2010.10:26h

Respondre

Una pregunta Carles, Quan dieu que s’estan equilibrant els números, voleu dir que s’ha fet sumant les quantitats de diners públics que s’han malbaratat en altres zones de la ciutat? Com per... Llegir més exemple l’estudi (enquestes als veïns) que es va fer a la placeta de les tortugues per decidir si SIMA feina un aparcament o no? Aquesta despesa on s’ha imputat?
Per altra banda, esteu reconeixent amb aquestes paraules d’en Riba, que l’ampliació de boreres que s’ha fet als carrers del voltant del hospital és purament per ’treure’ llocs d’aparcament que fins ara eren gratuïts? Esteu reconeixent que s’estan destruït llocs d’aparcament amb la mala intenció d’arribar a equilibrar una empresa totalment deficitaria? Finalment, quines despeses de personal hi ha al agost i quins ingressos esteu obtenint? Hi ha algun lloc on es pugui veure el balanç econòmic d’aquesta empresa? Entenc que si es pública, aquesta informació també ho ha de ser.
Finalment, tots aquests càrrecs que anomenes, tenen un sou i alguna funció real en aquesta empresa? On el podem consultar?

Gracies,

Q

Quimeta

IGD

13 d'agost 2010.20:38h

Respondre

Benvolgut Joan:

No em molesta pas que em responguin, sinó el fet que tot porta a pensar que la política a Igualada consisteix en enriquir-se o a enriquir amics i seguidors tot tapant-ho amb molta... Llegir més o poca elegància i una bona dosi de prepòtència.

I si les respostes són de malabarisme, encara molesten més.

Insisteixo per darrera vegada, què hi guanyen un parell de joves que defensen l’indefensable?

I trobes sensat que qui xucla les mamelles amb fruició (per exemple, per exemple, a les nostra Festa Major) doni la cara? A mi em faria vergonya: tant que me les xuclin com de donar la cara per xuclar-les: fa anys que no em queden dents de llet. A d’altres no els cauen mai...ni les dents, ni la barra.

No dono la cara perquè sóc una ciutadana. Els polítics estan obligats a fer-ho, jo no. I rendiré comptes -i donaré la cara- si mai remeno (que no embutxaqui) diner públic. I és que la crisi és taaaant relativa, benvolgut Joan...


Quimeta.

J

Joan

13 d'agost 2010.12:21h

Respondre

Hehe, fem preguntes i acusem, però quan ens responen no agrada oi Quimeta? Per altra banda, personatges anònims com l’Eduard o l’Albert segur que també tenen un lloc guardat al partit, o ja el... Llegir més tenen? Almenys alguns donen la cara

Q

Quimeta

IGD

13 d'agost 2010.09:49h

Respondre

He de manifestar que estic ben sorpresa de constatar que el Sr. Roca Martí i el Sr. Cuerva estan tant i tant ben assabentats de tot i surten a defensar com mastins els eficients pastors del ramat... Llegir més igualadí...els veurem un dia ben col.locadets dins el partit? o ja hi estan? Si és així, us ho heu ben guanyat, quina entrega, nois !

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

13 d'agost 2010.09:05h

Respondre

De nou, els anònims desviant l’atenció. No perdem el costum.
La zona verda a la qual es refereix és l’actual zona verda on a sota hi ha l’aparcament Igualada Nord; la zona que... Llegir més provisionalment és dipòsit de vehicles està qualificada amb clau equipament:

http://www.igualada.cat/var/storage/mapa_de_pdf/full11.pdf

Respecte la conenxió, no és directe amb consultes externes, sí molt aprop de l’àrea ambulatòria; amb tot, és accessible amb l’ascensor adaptat i l’itinerari d’accés també.Apart, cal tenir en compte que existeix tot un espai subterrani de l’Hospital el qual impedeix tècnicament un accés directe.

E

Eduard

Igualada

12 d'agost 2010.15:48h

Respondre

Carles, aquest aparcament fet en superfíce en, segons tu, una zona verda, és aquell aparcament que vau tancar per a fer-lo servir de dipòsit municipal de vehicles abandonats i, així, obligar a la... Llegir més gent a pagar per aparcar al pàrquing Nord o a la zona blava. O sigui que l’Ajuntament fa servir una zona verda com a dipòsit de vehicles abandonats ? Déu n’hi do.

A

Albert

Igualada

12 d'agost 2010.15:30h

Respondre

El pàrquing de l’Hospital el va construir Proinosa, oi ?
Parlant de l’obra en qüestió: s’ha de ser curt de gambals per construir un pàrquing per donar servei al usuaris d’un hospital i... Llegir més que aquest no tingui connexió directe amb l’interior del centre hospitalari. Si aparques al pàrquing i has d’anar a l’hospital estàs obligat a sortir al carrer. A l’Hospital hi va molta gent amb mobilitat reduïda !

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

12 d'agost 2010.13:47h

Respondre

Extret d’un ple municipal:

”Aquí tenia responsabilitats de fer Hospitals el govern de la Generalitat, govern de CIU, i és evident que a qualsevol equipament que genera fluctuacions d’usuaris... Llegir més se li exigeix un aparcament, a qualsevol privat se li exigeixen, i el Govern de la Generalitat van dir que no volien fer el pàrquing, i concretament les paraules van ser que la Generalitat s’encarregva de l’aparcament dels treballadors, i ho feia perquè estava en superfície i només li exigiria asfaltar.
Va dir que no es faria càrrec de l’aparcament dels usuaris quan era titular de l’equipament i per tant, responsable de donar aquest servei, era per una qüestió de diners, no volia invertir i aquesta és la realitat del Govern de CIU.
En aquest procés es va proposar fer-ho en superfície ocupant una zona verda, i aquesta va ser una discrepància del seu grup.
El Govern de la Generalitat va dir que no ho faria i que hi havia dues opcions o quedar-se sense hospital, o assumir l’aparcament. El pressupost de l’Hospital nou no va sortir dels pressupostos de la Generalitat, es va crear un Consorci per demanar un crèdit construir-lo, i és evident que ara ho està pagant el govern de la Generalitat, però va arribar fins a aquest punt, que una competència pròpia del govern de la Generalitat, un nou hospital no es fa amb pressupost de la Generalitat, sinó que es fa a través d’un crèdit i per això es crea un Consorci, i el govern de la Generalitat diu que ell no ho fa, i no vol fer l’aparcament pels usuaris, aquest era el plantejament, per tant, davant d’això torna a dir que o acceptes fer l’aparcament, o et quedes sense hospital.”

a

anonim intrigat

igualada

12 d'agost 2010.12:06h

Respondre

Carles C, pots donar més informació sobre la relació entre la construcció de l’hospital, l’aparcament i la generalitat?

R

Ramón

Igualada

12 d'agost 2010.11:29h

Respondre

Moltes gracies Sr. Cuerva. ja creia jo que no podia ser que els membres del Ajuntament cobressin també dinés de les Societats municipals. Queda ben clar.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

12 d'agost 2010.10:58h

Respondre

Ramón, no hi ha remuneracions als membres del consell d’administració. Espero haver-t’ho aclarit.
Josep, ràbia és que la Generalitat obligués a fer l’aparcament pq es pogués fer... Llegir més l’Hospital d’Igualada.

R

Ramón

Igualada

12 d'agost 2010.10:38h

Respondre

Moltes gracies al Sr.Cuerva per l´informació. Ara només falta desmentir lo dels dinés que diuen que cobren i jo no m´ho crec. Pot ser el mateix Sr. Cuerva que sembla molt ben informat ho pot... Llegir més fer. Mercès a la bestreta.

J

Josep

Igualada

11 d'agost 2010.21:55h

Respondre

Les zones blaves es van posar al voltant de l’Hospital simplement per ràbia, ja que els gestors municipals de l’Entesa van veure que al seu flamant pàrquing no hi aparcava ningú.
En temps... Llegir més difícls és interessant veure com els músics pagats també toquen, fins i tot, per vacances.

C

Carles Cuerva

Conca d'Òdena

11 d'agost 2010.14:39h

Respondre

No totes les zones blaves de Barcelona són lliures de pagament a l’estiu; és més, aquest any en són menys. El fet que n’hi hagi a l’estiu depèn de l’utilització de les mateixes, per... Llegir més això es mantenen en alguns casos.
I pel que comenta el Ramón:

President:
Sr. Jordi Aymamí i Roca

Consellers:
Sr. Xavier Figueras i Casanovas
Sra. Montserrat Mateu i Pons
Sr. Jordi Riba i Colom
Sr. Antoni Pàmies i Gombau
Sr. Marc Castells i Berzosa
Sr. Enric Asensio i Batet
Sr. Joan Agramunt i Seuba

I de PIMHA també.

Respecte la pregunta, ja té més destinataris a qui fer-la.

A

Albert

Igualada

10 d'agost 2010.19:13h

Respondre

La política d’aquest ajuntament relativa a la recaptació a través de la SIMA és que per exemple, vos pot vetllar més de dues per una Big Mac, sense gastar-se un euro, mentre que no pot vetllar... Llegir més gratuïtament per un parent ingressat a l’hospital.

P

Pau

Igualada

10 d'agost 2010.16:19h

Respondre

A Barcelona aprofiten per donar vacances als vigilants de la zona blava/verda quan hi ha molta menys afluència de cotxes en detererminades zones ... a Igualada es veu que som molt ”llestos” i a... Llegir més l’agost encara mantenim la zona blava operativa, deu ser per la gent que ve a les platges de la nostra ciutat.

R

Ramón

Igualada

10 d'agost 2010.13:43h

Respondre

Ens podria desmentir el Sr.Riba el bulo que fan correr per la ciutat de que els consellers del Consell d´Administració de SIMA cobren molts dinés i que son les mateixes persones del equip de... Llegir més govern? La gent es molt mal pensada.

m

maria

igualada

10 d'agost 2010.13:30h

Respondre

Japt - Vaig tenir el mateix pensament quan em vaig trobar una recepta al meu vehicle el dia 2 d’agost a Igualada...quan a Barcelona no s’havia de pagar durant tot l’agost a les zones verdes i... Llegir més blaves...

A

Antoni

Igualada

10 d'agost 2010.12:01h

Respondre

Sr Riba, quan diu que està a punt d’equilibrar els números, vol dir que recuperarà tot el que ha perdut? Aquests quasi 150 milions de pessetes que porta perduts, els recuperarem a finals del... Llegir més 2010? O simplement aconseguirem que la ferida deixi de sagnar, però encara tindrem un bon esvoranc per cobrir?
D’altra banda, una mesura per ”equilibrar” encara més els números. Durant el mes d’agost, tregui la zona blava, que no hi aparca ningú. I si no la vol treure, com a mínim doni festa al vigilant, que si no hi ha cotxes,no té res a vigilar. Això que ens estalviarem en sou.
Un altre dia ja parlarem de la política i criteris de contractació de les empreses municipals, que aquí també n’hi ha per sucar-hi pa.

j

japt

igualada

10 d'agost 2010.09:30h

Respondre

...pregunta inocent....ahir 9/08/10, a les ll mati, visito el Caixa Forum a Bcn.Exposicio Miquel Barcelo.....les zones verdes que el volten no cal pagar el mes d’agost...ahir 9/08/10., a les 6 de... Llegir més la tarde les zones blaves del Paseig d’Igualada, ting que pagar .....amb podeu esplicar perque d’aquesta diferencia..????????????

r

ricard d.

igualada

9 d'agost 2010.13:48h

Respondre

si realment es volgués, hi ha una solució ben senzilla. La persona que ingressa a l’hospital podria tenir una targetya d’aparcament durant la durada de la seva estada (per la familia directe) i... Llegir més en donar-se d’alta que quedes retirada automaticament.

Per les visites podria fer-se semblant, una targeta validada per l’infermera que ha atés al malalt i només valida per aquella ocasió.

Amb la informatica hi ha solucionsd justes i ”progressites!, nois, si voleu es clar, però crec que esteu encegatgs per fer empreses municipas -algunes comeptencia ilicita i inmoral- i per, posar càrrecs de confiança.

A

Albert

Igualada

9 d'agost 2010.13:01h

Respondre

Quina és la política d’aparcaments públics de la nostra ciutat ? l’equip de govern de l’Entesa penalitza l’aparcament davant de l’Hospital, un lloc on s’hi va per necessitat, i, en... Llegir més canvi, construeix un molt bon aparcament públic/privat (públic perquè l’hem pagat tots els igualadins / privat perquè només el poden fer servir els usuaris d’Infinit, els estudiants i professors de l’IES Milà i Fontanals tenen prohibit aparcar-hi) a les piscines de l’Infinit per practicar esports. Gratuïtat de la zona blava de davant de l’Hospital, ja !

R

ROSA M. PONT DALMAU

IGUALADA

9 d'agost 2010.08:28h

Respondre

No vagi gaire per la zona de l’Hospital i no se la necessitat de zona blava allà, el lloc per on passo molt es pel carrer Sebastia Artes i alla si que crec que s’ha demostrat que no eren... Llegir més necessaries, estan sempre buides, quan tant sols hi havia les de la place ja sempre trobaves lloc,i que qui aparcava allà era per anar a treballar o per altres temes, crec que no son viable ni necessaries i l’Ajuntament hauria de treure-les

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.