TORNAR

La touenca Natàlia Mas ha pres possessió del càrrec de consellera

És la primera dona en dirigir la conselleria d’Economia

politica
Dimarts, 11 octubre 2022. 12:31. Redacció AnoiaDiari.

La nova consellera d'Econiomia, Natàlia Mas Guiix, al costat del president Pere Aragonés (Foto: Jordi Borràs/ACN)El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha sigut l'escenari, aquest dimarts, de la cerimònia de presa de possessió dels nous consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya. Després de la sortida dels consellers de Junts, arran de la consulta a la militància, avui han promès el càrrec els set nous titulars de les carteres que quedaven buides: Meritxell Serret a Acció Exterior i Unió Europea; Juli Fernández a Territori; Manel Balcells a Salut; Gemma Ubasart a Justícia, Drets i Memòri; Carles Campuzano a Drets Socials, Joaquim Nadal a Universitats i Recerca. La touenca Natàlia Mas Guix ha promès el càrrec, convertint-se en la primera dona al capdavant de la conseleria d'Economia, responent amb un "Sí, prometo" a la fórmula "Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?"

Segons informa l'ACN, Pere Aragonès ha lloat el "pas endavant per servir la ciutadania" que fan els nous membres del Govern "en un moment difícil", per les circumstàncies socioeconòmiques però també polítiques, com la relació de Catalunya amb l'Estat. "Avui el Govern inicia de manera formal una nova etapa que incorpora experiència, voluntat de millora i creativitat", ha assegurat, i ha subratllat la voluntat del seu executiu de "parlar a la Catalunya sencera, al país sencer, sense oblidar ningú ni menystenir cap territori".

Sobre les noves incorporacions, n'ha destacat el "valor afegit" que aporten a l'executiu català i els ha esperonat a treballar pensant tant en les necessitats de la ciutadania com en el procés cap a la independència. Així, ha destacat la "determinació" del Govern d'ERC de "posar el futur polític de Catalunya a les mans de la ciutadania".

Per això, els ha instat a assumir el seu càrrec "amb la màxima ambició" i també amb "mirada oberta, constructiva i inclusiva". "Ens ho hem d'exigir si volem avançar com a país", ha afirmat, i els ha garantit que "sempre" serà al seu costat com a president.

Posteriorment, Natàlia Mas Guix ha participat per primera vegada a la reunió setmanal de l'executiu català.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.