TORNAR
PUBLICITAT

El tren centra les inversions del pressupost de la Generalitat 2020 a l'Anoia

No hi figuren, en canvi, inversions rellevants a les carreteres B-224, Ronda Sud o C-15

politica
Dimarts, 4 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En els comptes que es van presentar la setmana passada en clau penedesenca, l'Anoia  rep importants inversions respecte a anys anteriors (el darrer pressupost aprovat pel Parlament i no prorrogat va ser el de 2017). La inversió més important, però, serà una infraestructura ja existent i que requereix manteniment i millores: la línia Llobregat-Anoia de FGC.

La línia Llobregat-Anoia, a l'estació d'IgualadaAmb més de nou milions d'euros d'inversió, la línia de tren Llobregat-Anoia és novament la infraestructura de la comarca que s'endú allò millor del repartiment dels pressupostos de la Generalitat del 2020. La setmana passada es van presentar en l'àmbit Penedès, sense grans sorpreses. Ho van fer el secretari de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, juntament amb el delegat territorial al Penedès, Pere Regull. Després dels 9.135.000 euros per al tren, la segona inversió en importància són 5.400.000 euros per a l'Ecoparc4 dels Hostalets de Pierola. En canvi, no hi ha inversions de relleu ni per la Ronda Sud, ni la C-15, ni la B-224, tres de les carreteres que més urgeixen a l'Anoia.

Segons Castellanos, "els quatre objectius principals d'aquests pressupostos són millorar la qualitat dels serveis públics, reduir les desigualtats socials, de gènere i territorials, promoure l'economia productiva i del coneixement i impulsar polítiques ambicioses per fer front a l'emergència climàtica amb un horitzó zero emissions i residus, basat en l'economia circular". El secretari anunciava que aquest és el primer pressupost de la Generalitat que es vincula amb els 17 objectius de l'Agenda 2030 per al  desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Segons la Generalitat, amb aquests comptes "se superen els 2.000 milions d'euros en inversions reduint considerablement el dèficit. El compromís és el dèficit zero". El delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, explicava que "els pressupostos de la Generalitat augmenten les inversions al territori un 49% respecte al 2017. Però aquests milions d'euros no s'invertiran en mesures glamuroses perquè venim d'una època de molt dèficit, sinó que s'invertiran en necessitats bàsiques com la salut, l'educació i la qualitat del territori que sumen el 99,2% de les inversions".

Entre les altres inversions notables a la comarca hi ha un milió d'euros per a un col·lector d'aigües a Vilanova del Camí, 700.000 euros a l'Hospital d'Igualada o 300.000 euros pel CAP Rosa dels Vents a Santa Margarida de Montbui.  

 


1 Comentaris

janjan

Jan Queraltó

Igualada

4 de febrer 2020.16:23h

Respondre

Jdjdjsjsbdndb

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.