TORNAR

El TSJC tomba l’ampliació del toc de queda a tots els municipis de l’Anoia

La llista de poblacions afectades passa de 148 a 19

politica
Dijous, 19 agost 2021. 15:28. Marc Soler Riera.
D'un cop d'ull

Aquest fet permetrà que Igualada pugui celebrar la Festa Major sense limitacions en la mobilitat nocturna.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit no avalar els nous criteris d’aplicació de la restricció que proposava la Generalitat de Catalunya i, per tant, aquesta no tindrà suport legal. La decisió deixa sense efecte el confinament nocturn a Piera, Masquefa i Igualada conjuntament amb 126 poblacions catalanes més que surten de la llista.

El Govern havia sol·licitat canviar el criteri per aplicar la restricció de mobilitat d’1 a 6 de la matinada i situar-lo a partir de 125 casos per cada 100.000 habitants en 7 dies. El TSJC, però, considera que aquest canvi de paradigma respon a criteris d’ordre públic i no a qüestions sanitàries i, per tant, s’estarien vulnerant els drets i llibertats de la població.

El toc de queda nocturn seguirà afectant els 19 municipis que superen la incidència acumulada a 7 dies de 250, com fins ara, entre els quals no n’hi ha cap de l’Anoia. També seguirà vigent, a tot Catalunya, la limitació de 10 persones en reunions socials i familiars i el 70% d’aforament en actes religiosos.

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L’ANOIA 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.