TORNAR

"A les urnes, catalans!" Crida Joan Tardà des d'Igualada

La parella Rufián-Tardà es compromet a defensar els resultats del 27S al Congrés

politica
Diumenge, 6 desembre 2015. 03:00. Jordi Còdol Montagut.
D'un cop d'ull

El tàndem Rufián - Tardà va protagonitzar ahir al migdia l'acte central de campanya d'ERC a l'Anoia, de cara a les eleccions del dia 20 al Congrés. Des de l'Ateneu Igualadí, Rufían es va comprometre a defensar el resultat del 27S al Congrés i Tardà va demanar a l'independentisme que sigui conscient de la magnitud del procés. Durant l'acte s'han presentat els candidats de la comarca a la llista dels republicans: David Prat, Meritxell Umbert i Elisabet Hidalgo.

El cap de llista, Gabriel Rufián, va reivindicar els resultats del 27SRecuperant la lletra original de l'himne dels Segadors, però canviant armes per urnes, Joan Tardà va cridar a la mobilització el proper 20 de desembre. Tardà va reconèixer, però, que "de vegades els catalans som menys segadors que els que cantem, perquè no som capaços de calibrar el que estem fent". A l'acte central d'ERC a la comarca, va argumentar que l'actual és la primera generació en 300 anys que planta cara al sistema polític espanyol i, a diferència de moltes altres nacions d'Europa, "tenim tots els números per sortir-nos-en". Va assegurar que el govern de la Generalitat es constituirà aviat "i el defensarem a Madrid", i va justificar el suport que des del 2012 Esquerra ha fet a Convergència: "per fer un procés constituent hi hem de ser tots, i quan arribi les esquerres ens encarregarem de fer-nos valer" i va afegir que el segle XXI es presenta amb moltes dificultats i de banderes "encara que portin estel, no es menja", va reconèixer. De fet va mostrar el seu compromís amb la resta d'esquerres de l'Estat. Tardà va precedir el cap de llista, Gabriel Rufián, amb qui fa tàndem. Tots dos es van comprometre a defensar el resultats del 27S al Congrés: "anirem a dir que hem guanyat i que facin el favor d'acceptar-ho", deia Rufián, qui va afegir que "el més estrany seria que ells ho reconeguessin, quan al revés no hi hauria debat". Rufián va denunciar l'actitud del govern espanyol envers Catalunya i la seva sensibilitat social "una oligarquia que per criticar-nos parla de murs i aixeca fronteres a Ceuta i Melilla", explicava, o que "inhabilita un jutge per ser independentista", en referència al candidat al senat Santiago Vidal. Amb el seu habitual to calmat, i bàsicament en castellà, el cap de llista dels republicans va destacar el paper integrador de Catalunya i va aprofitar per criticar el suport mediàtic que segons ell rep Ciutadans "a Albert Rivera només li falta fer un programa de cuina", bromejava. 

Els candidats anoiencs de les llistes d'ERCRufián i Tardà van assumir amb comoditat l'humor que desperta la parella "a ell li tocarà treure els plats de taula", deia el diputat, davant les prop de 200 persones que van omplir l'auditori de l'Ateneu Igualadí. L'acte va començar amb la presentació que va fer la diputada Alba Vergés dels candidats anoiencs, Elisabet Hidalgo, regidora de Cabrera que va de suplent al Senat, la vilanovina Meritxell Umbert, (20 a les llistes del Congés) i el portaveu de les JERC, David Prat, (núm. 16 a la candidatura). Prat va reivindicar la independència per, entre d'altres, garantir un millor futur als joves.


3 Comentaris

R

RO

6 de desembre 2015.09:12h

Respondre

És ben curiosa l’operació d’”acoso y derribo” centrada en la persona del Sr Mas (i contra CDC) a fora i a dins de Cat, que, no obstant, no sembla esquitxar gens al Sr Junqueras (ni a ERC),... Llegir més com si ells no hi tinguessin res a veure amb tota la història recent. Ells, calladets al respecte.
No sé, no els veig clars perquè no expliquen moltes coses que són fonamentals (massa llarg d’argumentar ara i aquí) i a més em donen la sensació de manca de lleialtat...

e

esquerra

6 de desembre 2015.04:55h

Respondre

Impecable la presentacio del Tarda i el Rufian i molt molt esperançadora la nova generacio Jove preparada i molta capacitat de comunicacio La ERC progresa adecuadament

j

joan

7 de desembre 2015.17:34h

A qui et refereixes? al Rufian del Tarda?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.