TORNAR

Vergés i Castells demanen prudència en les dates clau de final d’agost, represa de les activitats i inici de curs

La crida a la responsabilitat ha coincidit amb les dates en què habitualment té lloc la Festa Major a la capital anoienca

politica
Divendres, 21 agost 2020. 20:03. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya Alba Vergés i l’Alcalde d’Igualada Marc Castells han llençat un missatge de prudència i per evitar el relaxament en el seguiment de les mesures sanitàries, apel·lant a la responsabilitat d’igualadins i igualadines, coincidint amb els dies de la Festa Major d’Igualada, que enguany s’ha suspès.

La consellera de Salut Alba Vergés i l’alcalde d’Igualada Marc Castells han fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania atesa la complicada situació sanitària que viu el país i la coincidència amb els dies en què a la capital anoienca havia de celebrar, com és tradicional, la Festa Major.

Vergés ha recordat el confinament estricte del març com uns “dies molt xocants” i a on es va demanar un esforç “que no hauríem pensat mai que caldria demanar”. La consellera també ha dit que la suspensió de la Festa Major d’Igualada va ser una decisió que “va prendre tot el consistori”, afegint que “tots tenim ganes de celebrar, de retrobar-nos i la Festa Major és una excusa perfecta, però les dades diuen que aquest retrobament és un risc molt important que cal tenir present -ha subratllat-. Alhora, ens trobem a l’inici del calendari laboral, l’inici del curs escolars i cal avançar amb les millors condicions possibles", ha demanat.

En aquest sentit, l’Alcalde d’Igualada ha apel·lat també a la responsabilitat: “Igualada no es pot permetre tornar a passar pel què va passar al març”, assenyalant que durant els dies que coincideixen amb la Festa Major suspesa “és fàcil relaxar-se”. Per aquest motiu Vergés ha fet una crida a la ciutadania per “mantenir unes taxes de contagi que han de ser el més baixes possibles" i ha afegit que "no podem dependre només del sistema assistencial, és un esforç que cal fer entre tots”.


2 Comentaris

M

Marià

Igualada

22 d'agost 2020.15:25h

Respondre

Vergés, 16 defuncions en les últimes 24 h i més de 1200 contagiats, quina explicació tens q donar al familiars i quina és la teva responsabilitat.
Demanaveu el control de la pandèmia i ara... Llegir més que’l tens estem pitxor.

K

Kim

Igualada

27 d'agost 2020.07:20h

Marià,

Les persones que han de prendre decisions amb tot aquest espantós problema que tenim a sobre, fan el que poden, tot plegat, és terriblement complicat.

La major... Llegir més part de la responsabilitat la tenim les persones. Sabem què s’ha de fer per a no transmetre la malaltia, ho sabem, ens ho han dit per activa i per passiva ... i molts no fan cas.
Aquest és el veritable problema, la nostra indisciplina.

Ets molt injust.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.