TORNAR

Vich reclama la connexió de Vilanova amb la Ronda Sud

La Generalitat deu 1.000.000 d'euros a Vilanova del Camí

politica
Dimarts, 31 gener 2012. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La inauguració de la 1a fase de la Ronda Sud va arribar l’estiu del 2010 amb una mancança notable, la sortida al municipi de Vilanova. És per això que Joan Vich, alcalde del municipi, ha reclamat a la diputada Maria Senserich la necessitat de millorar l’accés a Vilanova des de la nova via i reclama que s’inclogui el projecte executiu d’aquest en els pressupostos del 2012.

Jordi Barón, Maria Senserich i Joan Vich

Sortida de la Ronda Sud a Vilanova

Durant la reunió que el batlle i la diputada han mantingut el matí d’aquest dimarts, Vich s’ha mostrat preocupat per la connexió del municipi amb la Ronda Sud i ha recordat a Senserich que la Direcció General de Carreteres de la Generalitat es va comprometre a resoldre el problema i a realitzar l’obra: ‘l’espera s’està allargant’ manifesta Vich que va demana a Maria Senserich que s’inclogui una partida per elaborar el projecte executiu –valorat en uns 380.000 euros- en els pressupostos del 2012.

Actualment els vehicles poden accedir al municipi des del polígon però la via, que passa en un 80% del seu total pel terme de Vilanova del Camí, no ha resolt encara la connectivitat directe amb el municipi: ‘la rotonda continua cega en una de les sortides que podrien connectar la via amb el carrer dels Fusters’.

Un deute d’1.000.000 d’euros

Durant la reunió el batlle de Vilanova també ha traslladat a la diputada anoienca la seva preocupació entorn al deute pendent del govern català amb l’Ajuntament vilanoví, que supera el milió d’euros. Bona part és en concepte de la Llei de Barris.

L’alcalde vilanoví, ha demanat, com a mínim, ‘una via de finançament per poder afrontar alguna de les obres pendents i per pagar proveïdors’, com ara un crèdit pont.

Per la seva banda, la diputada s'ha mostrat oberta a traslladar les peticions al govern català com a representant al territori, però remarca que la situació és molt complicada i que s’han de marcar prioritats de manera global. També ha explicat que el govern està afrontant ‘el sanejament de les comptes amb un pla d’ajustos de dos anys’ i que en el departament de Territori i Sostenibilitat s’han trobat amb moltes obres pendents de finalitzar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.