TORNAR
PUBLICITAT

Vila de Capellades-CUP abandona el govern pel permís donat a VOX per muntar una parada de propaganda

politica
Dilluns, 3 abril 2023. 10:16. Redacció AnoiaDiari.

A principis de març, Vila de Capellades-CUP va tenir constància que VOX, "un partit polític que fomenta el racisme, la xenofòbia, la misogínia, l'homofòbia i transfòbia, que exigeix restringir els drets polítics del nostre país i justifica, en diverses ocasions, la vulneració dels drets humans així com defensa les dictadures més ferotges", havia entrat una instància sol·licitant l'ocupació de la via pública per a instal·lar una parada. Des de la formació assenyalen que van comunicar "al regidor de Governació, d'ERC, que el nostre grup proposava denegar el permís. Van passar els dies i quan ens vam poder reunir com a equip de govern vam acordar els motius pels quals s'havia d'impedir aquesta paradeta. No obstant això, l'endemà se'ns va comunicar que l'àrea de Governació havia donat el permís anteriorment. Davant d'aquesta constatació el nostre grup va comunicar que ens manteníem en la posició d'impedir la paradeta de VOX, però considerem que la resposta obtinguda per part dels socis de govern es va mostrar molt lluny d'entomar responsabilitats i des del nostre punt de vista, això es va donar per haver infravalorat els fets de forma greu des d'un inici."

Els cupaires afegeixen que "creiem que un partit d'esquerres hagi subestimat una instància com aquesta, tractant-la fins i tot d'irrellevant en alguna ocasió, no té cabuda dins dels nostres principis i valors, i traspassa una clara línia vermella. Donar permís sense qüestionament que un partit feixista pugui fer la seva propaganda que xoca frontalment amb tot allò que hem defensat al llarg de vuit anys de govern, és una incongruència absoluta."

En aquest sentit, l'assemblea de la formació va decidir "comunicar al grup municipal d'ERC que o es revertia aquella situació com a responsables directes, o la decisió presa en assemblea de tots els militants i simpatitzants de Vila de Capellades-CUP era sortir del govern municipal." Afegeixen que · "després d'un cap de setmana dedicat a múltiples gestions respecte a aquest fet per part del nostre grup polític, diumenge al vespre ERC ens va comunicar que, finalment, es denegaria el permís i que la Policia Local actuaria en conseqüència. Tot i això, com es va poder comprovar el dimarts passat, el partit feixista VOX va poder fer paradeta al Mercat setmanal de Capellades amb la validesa del permís inicial donat per l'Àrea de Governació d'ERC."

Vila de Capellades-CUP remarquen que "només va ser per la iniciativa de veïns i veïnes antifeixistes de Capellades que es va poder minimitzar, gràcies a la pressió popular, la difusió del discurs d'odi que aquest partit vol estendre entre la societat. També vam poder constatar com es va posar en risc la seguretat dels veïns i veïnes de Capellades per l'actitud prepotent i agressiva d'alguns assistents a la parada de VOX, algun dels quals portava visiblement armes il·legals."

Des de la formació manifesten que "entenem que qualsevol equip de govern pot tenir les seves desavinences, i nosaltres també les hem tingut. En algunes ocasions aquestes desavinences ens han generat contradiccions que ens han fet replantejar el nostre paper dins de l'equip de govern, però, tanmateix, hem fet prevaldre la nostra responsabilitat política i trobat la fórmula de continuar treballant plegades. No obstant això, per VdC-CUP és una incoherència flagrant estar combatent el feixisme al carrer i no fer-ho a la institució, i aquesta ha sigut la gota que ha fet vessar el got, veient la clara línia vermella que s'estava traspassant."

Finalment, assenyalen que "per tots aquests motius, tenint en compte la decisió presa en assemblea dels militants i simpatitzants de Vila de Capellades-CUP, aquest grup ha decidit deixar l'equip de govern, amb el malestar de les maneres amb què s'ha arribat a aquesta situació, però amb la convicció d'haver treballat pels nostres objectius des de la sinceritat i la transparència."

La sortida del govern municipal es va fer efectiva en el Ple ordinari celebrat el passat dimecres 29 de març. La regidora Susana Moreno va explicar que "aquesta no ha estat una decisió fàcil, però la gestió del permís amb la parada de Vox al Mercat Municipal ha superat la línia vermella que com a partit no podem acceptar. Per això, amb un ampli consens entre militants i simpatitzants, optem per sortir del govern".

Per la seva banda, el batlle Salvador Vives, va assenyalar que "en nom de totes les regidores i regidors d'Esquerra agraeix l'acció de govern compartida els darrers 8 anys amb les regidores Susana Moreno i Adela Morera i la darrera legislatura amb el regidor Miquel Sabaté. També destaca que en el govern compartit aquests 8 anys sempre ha prevalgut el consens i la bona feina en benefici dels nostres veïns i veïnes". Vives va explicar que el grup municipal d'ERC assumiria les carteres dels regidors sortint. Salvador Vives assumirà Educació; Àngel Soteras, Festes; Jaume Solé Participació i Transparència i la regidora Marta Alarcón Joventut, Equitat i Habitatge.

En aquest mateix Pla, entre altres punts, es va aprovar el Pla Anual de Contractació per al període 2023/24, on s'han especificat les condicions per als contractes que l'Ajuntament vol licitar durant aquests anys.

En el capítol de convenis, s'ha acordat un conveni amb l'IPHES per la campanya d'excavacions i la socialització del coneixement, valorat en 4.000 euros, i un altre amb els Bombers de Capellades per tasques de sensibilització i educació, valorat en 2.000 euros. A més, s'ha signat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Capellades i els usuaris de l'aqüífer Carme-Capellades per iniciar els tràmits amb l'Agència Catalana de l'Aigua per poder aprofitar les aigües surgents del Capelló.

Tot i això, la unanimitat s'ha trencat amb la no aprovació d'una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans, en la qual es demanaven noves mesures de conciliació. A més, la contractació dels serveis de neteja dels equipaments municipals ha quedat desertada, ja que no s'ha presentat cap candidat.

Per altra banda, s'ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Subvencions i la modificació de l'ordenança fiscal número 52. També s'ha establert un increment salarial per als treballadors municipals de la llar i el Museu del 2,5%, en compliment de la llei.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.