TORNAR

Vilanova 365 comença el camí amb victòria i el 'Yoyas' entra

L’actual alcaldessa haurà de fer equilibris per pactar

politica
Dilluns, 25 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Les eleccions a Vilanova del Camí eren una autèntica incògnita. Vanesa González ha aconseguit reeditar la majoria que van obtenir fa quatre anys amb bandera socialista; els socialistes assoleixen sols tres regidors. Queda per saber quin pacte servirà per aconseguir una majoria estable

Un moment de la jornada d'ahir a VilanovaEl fragmentadíssim Ajuntament de Vilanova continuarà fet peces, però no tant com es preveia. Al final, només hi seran set forces: Vilanova 365, amb l'actual alcaldessa Vanesa González; el PSC; VA!; IPV-VV; Esquerra-Som Vilanova; CiU i DECIDE, amb el mediàtic Carlos Navarro. González ha sabut fer valer la seva actuació el darrer any com a alcaldessa i ha superat els resultats del seu mentor Joan Vich el 2011. Vich va aconseguir 4 regidors, ara González n'ha tret 5. En aquest panorama, s'hi ha posat un ex concursant de Gran Hermano, Carlos Navarro, el 'Yoyas', que serà el regidor de DECIDE.

Carlos Navarro, en un acte de campanyaLa competència era tan alta a Vilanova que tres de les forces que eren al consistori, PP, ICV-EUiA i PxC, han desaparegut. Els partits que han sobreviscut a aquest cribatge hauran de cercar una entesa. Vanesa González i el jove convergent Jordi Barón, socis des de 2014, manifesten que no tenen cap pacte pre-establert, però en l'escenari que es preveu, figuren com a socis probables de nou per cercar una majoria que precisarà segurament de VA! o d'Esquerra. Amb els republicans, que han pujat i ara són dos, es faria un pacte a tres bandes, però no s'assoliria la majoria absoluta. 

González reconeixia que "era molt difícil que ningú tragués més de 5 regidors. Estem molt contents ja que eren les nostres primeres eleccions". Amb Vilanova 365, que venia de regidors expulsats del PSC, "no ens esperàvem gens aquest resultat. Comptàvem amb 3 regidors, màxim 4. No m'agrada parlar de canvi radical respecte del PSC. Els nostres valors segueixen igual". La fórmula V365 ha estat un èxit i "el canvi ens ha sortit bé i hem aconseguit crear un grup de visió només municipal".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.