TORNAR

Vilanova 365 proposa 20 mesures per fer front a la crisi de la Covid-19

La proposta inclou, entre altres mesures, ajudes per pagar l’IBI i la reducció dels sous dels polítics

politica
Dilluns, 4 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de Vilanova 365 a l'Ajuntament de Vilanova del Camí ha fet arribar a mans del govern municipal de Noemí Trucharte un paquet amb una vintena de mesures, centrades bàsicament en tres eixos: econòmic, social i polític. El grup que encapçala l'exalcaldessa Vanesa González, proposa la modificació del pressupost 2020 amb l'objectiu de "poder elaborar un pla de reconstrucció social i econòmica que benefici als ciutadans del municipi". Aquest pla inclouria, entre altres mesures, una reducció dels sous dels regidors i regidores al 50% durant 6 mesos i ajudes per pagar l'IBI.

El primer eix del pla se centra en l'àmbit econòmic. Des de Vilanova 365 es vol treballar en la "reconstrucció econòmica del municipi". Amb aquest objectiu, la formació proposa la creació d'un Fons d'Emergència Econòmica "per ajudar als autònoms més afectats per les mesures de confinament, així com el comerç local no essencial i les PIMES del municipi, prioritzant sempre el manteniment dels llocs de treball dels veïns i veïnes del municipi".

El segon eix del pla plantejat per Vilanova 365 es basa "en la solidaritat per fer front a la crisi social". En aquest sentit, proposen "destinar més recursos a l'ajuda de col·lectius vulnerables, per tal que ningú es quedi enrere en la sortida de la crisi, així com garantir l'assistència a aquestes persones". En aquest sentit, plantegen crear una línia d'ajudes per pagar l'IBI, sumada a una rebaixa de les taxes de guals i els impostos de residus i circulació, "per alleugerir la càrrega econòmica sobre les famílies", han manifestat.

Finalment, Vilanova 365 planteja "una sèrie d'acords de futur per Vilanova i la Conca d'Òdena". En aquest marc, la formació vilanovina proposa que el proper pressupost "es pensi en clau de recuperació econòmica i social". També plantegen establir una sèrie de reivindicacions del territori sobre infraestructures i mesures "de cara a la millora de la vida i l'economia a la ciutat". Vilanova 365 també reclama "poder destinar els diners del superàvit a ampliar les diferents partides pressupostàries destinades a la recuperació del municipi".

La portaveu del grup, Vanesa González, afirma que "coincidim amb altres partits en aquesta mesura, i volem transformar-la en una proposta comuna".

Vanesa González

Més informació sobre la COVID19 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.