TORNAR

Vilanova es suma a la Iniciativa Legislativa Popular per regular la Renda Garantida Ciutadana

Ha estat una proposta del grup ICV-EUIA

politica
Dimecres, 15 maig 2013. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de Vilanova del Camí s’ha sumat a la Iniciativa Legislativa Popular per regular la Renda Garantida Ciutadana. La proposta és del grup municipal d’ICV-EUiA, que continua amb la seva campanya d’aportar el màxim d’adhesions per a aquesta causa que uneix sindicats, partits polítics i entitats sense ànim de lucre amb l’objectiu d’assegurar que les persones i famílies que es troben en situació de pobresa rebin l’ajut mínim necessari per a portar una vida digna. 

La moció d’ICV-EUiA va ser aprovada al darrer ple del 13 de maig amb els vots a favor de PSC, ERC, IPV, VA i Marta Trullols (regidora no adscrita). CiU i PxC es van abstenir i el PP va votar en contra, mentre que per la mateixa moció a Igualada, el passat mes de febrer, CiU també va votar a favor, el PP es va abstenir i qui va votar en contra va ser PxC.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Francina Gabarró, confirma que la moció es presenta “com una demanda per la defensa dels drets mínims per una vida digna per les persones que es troben en situació de pobresa, ja que és una il·legalitat que un infant sigui pobre i passi gana”.

Gabarró constata que “la pobresa està augmentant i aconsegueix que cada vegada tinguem un gruix de població amb un risc a ser pobre degut a una crisi que els treballadors i treballadores no han provocat”. En aquest sentit denuncia que “l’estructura econòmica els ha portat a l’atur, a no tenir accés a l’educació no obligatòria o a la sanitat, i fins i tot a la pèrdua de l’habitatge”.

La regidora retreu que “els governants europeus s’omplen la boca amb l’objectiu de frenar la pobresa, i en un article de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya així es manifesta” sense que es duguin a terme polítiques reals per afrontar el problema. Una situació d’engany, de frau, de la que Gabarró entén que els ajuntaments no han de ser còmplices: “des de les administracions més properes, aquelles institucions més pròximes com les municipals que veiem com aquestes famílies entren en el cercle de la pobresa i no en surten, cal ser més contundents des dels plens i donar suport a aquesta Iniciativa Legislativa Popular”.

En els propers dies es durà a terme una recollida de signatures a favor de la Renda Mínima Garantida. La portaveu d’ICV-EUiA de Vilanova anima tothom a participar-hi per aconseguir “un canvi en aquesta política salvatge dels poderosos”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.