TORNAR

Vint-i-cinc entitats i personalitats reclamen que "la Conca d'Òdena no perdi més trens"

Són els signants del ”Manifest pel Sí a Jorba” amb què demanen el vot favorable a l’ampliació al Parc Tecnològic i Empresarial Igualada-Jorba que aquest diumenge 24 d’octubre se sotmet a votació al municipi en una consulta popular.

politica
Dijous, 21 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Empresaris, institucions educatives, agrupacions empresarials, batlles, són alguns dels vint-i-cinc signants del "Manifest pel Sí a Jorba", en què es demana als veïns de Jorba que a la consulta d'aquest diumenge votin a favor de l'ampliació de 46 hectàrees de sòl industrial a banda i banda de l'autovia A-2, tal com proposa el Pla Director d'Activitat Urbanística de la Conca d'Òdena (PDUAECO), l'emplaçament de consens sorgit del procés participatiu després d'eliminar les opcions de Can Morera i Can Titó per falta de suport al territori. La consulta popular no referendària tindrà lloc diumenge al municipi de Jorba, i hi estan cridades a votar totes les persones empadronades al municipi a partir de setze anys. A més de l'ampliació del Parc Tecnològic Igualada-Jorba també es pregunta sobre si l'Ajuntament de Jorba s'ha d'oposar als grans projectes d'energies renovables que afectin el municip

PUBLICITAT

"Els qui signem aquest manifest, no volem que la Conca d'Òdena perdi més trens", manifesten els signants, destacant que la Conca d'Òdena està situada en un emplaçament geogràfic privilegiat i que s'ha d'aprofitar per crear llocs de treball de qualitat: "Cal atraure noves empreses oferint el sòl industrial de gran format que necessiten. Evidentment, aquest sòl només pot anar destinat a aquelles empreses responsables mediambientalment, socialment i compromeses amb la creació de llocs de treball de qualitat. I estem convençuts que la implantació de grans empreses generarà un efecte tractor que permetrà l'ocupació de les parcel·les de petit format de què ja disposem".

Els signants demanen "sortir de la crisi econòmica amb més i millor ocupació per a l'Anoia" i afirmen que "això és totalment compatible amb la protecció del medi natural, una riquesa a la qual no volem renunciar. Aquest diumenge, Jorba pot dir Sí a tot això: a crear oportunitats professionals per als joves, a disposar de més recursos per al municipi, a evitar la fuga de talent."

Signen el manifest els principals sindicats a l'Anoia –CCOO i UGT-, institucions educatives com el Campus Universitari Igualada-UdL i l'Institut Milà i Fontanals, representants d'agrupacions empresarials com la Unió Empresarial, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Gremi de Blanquers d'Igualada, el Leather Cluster Barcelona o Leitat i també les principals associacions d'empreses dels polígons com Les Comes i Els Plans han signat el "Manifest pel Sí a Jorba" demanant el vot favorable a l'ampliació al Parc Tecnològic i Empresarial Igualada-Jorba que aquest diumenge 24 d'octubre se sotmet a votació al municipi. El Manifest també el signen quatre destacats empresaris de Jorba: Carles Riba de Ribamatic, Joan Corbella de Saltoky, Sandra Torralba de Discom Grup i Manel del Valle d'Embalatges Vallter. Finalment també el subscriuen els alcaldes i alcaldesses d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla de Claramunt, Castellolí i Jorba, a més del delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar, i la coordinadora de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, Raquel Serra.

Documents adjunts

manifestpelsiajorba.pdf1 Comentaris

M

Marc

21 d'octubre 2021.13:03h

Respondre

Però si només són els amiguets que firmen! Si són els que ho fan!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.