TORNAR
PUBLICITAT

El vot de qualitat de Castells frena una moció per demanar informes sobre les factures "dubtoses" al Campus

L’alcalde, indignat, recorda a ERC que ”ja s’ha investigat dues vegades” els fets i els critica ”per anar a fer mal”

politica
Dijous, 1 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'absència d'un dels regidors d'Igualada Som-hi va deixar en un empat a deu els vots per demanar els informes per a una auditoria externa pel cas de les factures emeses per membre del professorat i la direcció de l'Escola Tècnica, del 2012 al 2015, que ja havia investigat la UPC. La presentació de la moció va causar un agre debat entre el govern de Junts i els republicans.

La sessió plenària del dimarts tenia sobre la taula la moció sobre el suport al pas de l'Ateneu a l'escola pública, va tenir l'abandonament dels seus seients de les regidores de Poble Actiu per la no admissió d'una moció que presentaven (que secretaria va considerar que havia de ser un prec) i un tercer episodi: la moció per fer una auditoria externa a la gestió del Consorci de l'Escola Tècnica d'Igualada (CETI) en relació a unes "factures dubtoses". La qüestió va esclatar fa un mes quan el diari 'Ara' va revelar que hi havia hagut una investigació per presumptes irregularitats en l'emissió de factures al Campus Universitari d'Igualada. ERC portava al ple de dimarts una moció que exigia una auditoria externa a l'organisme per esclarir aquesta polèmica. La moció, però, va ser rebutjada amb el vot de qualitat de Marc Castells, el batlle, després d'un empat a deu vots. Castells va subratllar que aquestes factures "s'han investigat dues vegades" ja.

La moció va entrar a la part del ple no resolutiva. El regidor republicà David Prat remarcava que "cal preservar el projecte de la universitat i cal investigar-ho per tal d'allunyar qualsevol ombra de dubte del projecte universitari". "Ho han fet ja la Generalitat i la UPC i es van detectar una sèrie d'irregularitats. l'Ajuntament d'Igualada ha destinat molts diners en aquest projecte i per tant cal una auditoria per esclarir els fets". De fet, la problemàtica per demanar una auditoria via plenari té un obstacle formal: l'Ajuntament no pot fer l'auditoria ja que no estava consignada al pressupost.

Jordi Cuadras va manifestar, per la seva part, que el ple no era l'organisme pertinent per demanar l'auditoria i que "ho estem treballant des de la comissió informativa". En tot cas, va afegir que votarien a favor per esclarir la qüestió de les "factures dubtoses". El portaveu d'Igualada Som-hi reblava, però, el suport al projecte universitari d'Igualada.

La intervenció del batlle, al respecte, va ser molt dura. Es va adreçar a ERC afirmant que "era una moció indecent, per fer mal, en un tema que ha estat ja estudiat per la Generalitat i la Universitat. I ara ens demanen que gastem diners públics en quelcom en el que no tenim competència. És surrealista. Tenim un objectiu comú, treballar pel projecte universitari". Castells va assegurar enyorar el tarannà dels anteriors regidors d'ERC, Torras i Palau, i retreia a DAvid Prat que "el CETI ja no existeix. Només volen desgastar".

Neus Carles, portaveu de Poble Actiu, exposava aleshores que marxarien davant que no podien defensar la moció a favor de fer pública la llar d'infants. Prat intervenia després per replicar a Castells i li recordava alguna fricció amb Palau. El republicà manifestava que "es va suspendre a una persona de sou i feina pel cas" en les investigacions. "Només demanem que es revisin els informes i si s'escau es faci una auditoria externa" i afegia que "els fets van tenir lloc mentre l'Ajuntament d'Igualada era al CETI".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.