TORNAR
PUBLICITAT

VV i ICV-EUiA xoquen amb el govern de Montbui pels costos d'un màster de 'coaching'

Les forces de l’oposició veuen la despesa injustificable; l’alcalde respon que és necessària i que només es cofinança

politica
Dijous, 4 febrer 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Nou cavall de batalla a la política de Montbui. En el darrer ple municipal, l'ecosocialista Coral Vázquez i el 'Schummi' Juárez, de Veïns amb Veu, van posar sobre la taula un màster de 'coaching' que segons aquests partits "estem costejant des de les arques municipals de Montbui". L'alcalde socialista, Teo Romero, ha replicat que el curs s'emmarca en un programa més ampli que redundarà en beneficis per a la qualitat de la gestió municipal.

El darrer ple de Montbui va tornar a escenificar l'enfrontament entre el govern municipal del PSC de Teo Romero, per una banda, i dos dels tres partits de l'oposició, Veïns amb Veu i Iniciativa. En aquesta ocasió, es tracta d'un màster internacional de 'coaching' que està cursant l'alcalde. En la sessió plenària, Coral Vázquez va posar sobre la taula els estudis que fa Romero i es va postular contra una despesa "en un curs que l'any passat costava 4.950 euros i que segurament costi el mateix en aquesta edició". En el mateix sentit, Juárez manifestava que "d'un màster valorat en més de 4000 euros hauria d'anar a càrrec del seu partit o directament pagat pel propi benefactor. Potser és legal, però considerem que realment, a data d'avui, no és ni ètic ni moral". El batlle, ha replicat i ha adduït a "una fixació personal" en contra seva. Romero comenta que "hem ofert fer aquests cursos a l'oposició" i que es tracta "d'uns estudis que s'estan cofinançant, en cap cas ho paguen només les arques municipals".

ICV-EUiA i VV, "despesa injustificable"

Mentre que el representant d'Esquerra, Jordi Bòria, va declinar intervenir en el debat, tant Iniciativa com Veïns amb Veu van criticar la despesa i la van titllar d'injustificable. Coral Vázquez ha declarat que "no posem en dubte que es rebi formació, però no volem que la paguin els montbuiencs". Considera que la despesa "és innecessària" i que "significa a més que se li hagin de finançar els desplaçaments, amb uns 350 euros. Volem que se'ns confirmi si és legal fer aquest curs així". Les dades que ha esmentat la regidora són "despeses de les partides d'òrgans de govern i de locomoció de membres del govern". Vázquez conclou que "per decret d'alcaldia s'han aprovat, a més, despeses que en global són 3.955 euros per a pagar a EUNCET FORMACIÓN, S.L pel Master Internacional en Coaching and Business 2015/16". 

El ple inaugural d'aquest mandat, el passat junyEn termes similars s'expressa Juárez, de VV, que ha afirmat que "creiem que les úniques formacions que hauria de pagar l'Ajuntament són les que afecten a treballadors municipals en l'ús de les seves competències". Al ple, el portaveu de la formació de Veïns amb Veu va qüestionar si "és la primera vegada que tots els veïns i veïnes de de Montbui li paguem un màster?". També va exposar que "es podrien destinar aquests diners a beques a estudiants de Montbui, o bé a subvencions a entitats, ja que ens confirmen que a data d'avui encara resten entitats que no les perceben de manera regular" i va pujar el to "o bé a Plans d’ocupació o contractacions que la llei permeti, a ser possible de persones que no siguin afins al seu partit o no estiguin incloses en la seva llista electoral".

L'alcalde respon: "no saben ni què és el 'coaching' potser"

Romero, per la seva part, afirma que "els que critiquen aquesta formació potser no tenen ni idea de què és el 'coaching'. Estem en un projecte de formació integral i ho va aprovar la Junta de Govern". El màster és "d'un programa, avalat per l'UPC, de metodologia de millora de gestió, una metodologia científica, que cursaran els càrrecs directius de l'Ajuntament i que contribuirà a la millora de la gestió dels recursos humans i les infraestructures del municipi".

El batlle puntualitza que "és un projecte de formació per a personal que es cofinançarà en proporcions d'un 50% i que compta amb diverses fases". Considera que en l'actual mandat 2015-2019 "la participació ciutadana tindrà molta importància i en això pot ser molt útil una metodologia com el 'coaching'. De fet, hem ofert a l'oposició que també faci aquest màster". Explica que "el 'coaching' radica  que el subjecte ha de desenvolupar solucions, i és el que volem, fer un entrenament per tenir procediments per a millorar la gestió, cercar solucions i treure més aprofitament de les infraestructures que tenim".

Romero remarca que "aquesta formació es fa els dissabtes, fora de l'horari de l'Ajuntament, i el temps que dedico a seguir els continguts és temps que passo a casa i que podria dedicar al lleure, no deixo de fer cap hora de feina al consistori". Per tot això, considera que "ICV-EUiA i VV estan fent demagògia".


16 Comentaris

pares

J.M. PARÉS

STA.MGDA. DE MONTBUI

9 de febrer 2016.11:22h

Respondre

Si algú pensa que el Teo canviarà va errat, es el seu modus vivendi i l’ha d’explotar fins el final. Tot això es un pla de pensions pel seu futur pròxim, per quan se li acabi la moma de... Llegir més l’alcaldia. Mentre tingui el seus regidors/res ”coreveidiles” tant sumisos/es aquest noi farà el que vulgui amb l’ajuntament, per més que es faci des de l’oposició. Ara no s’ha d’abaixar la guardia i denunciar tot això que fa. Llàstima que els seus votants no se’n assabentin i/o no ho vulguin veure, com algunes entitats que li riuen les gràcies per les subvencions que els hi dona mirant cap altre costat amb totes aquestes disbauxes caciquils de l’alcalde per allò de que no se’ns enfadi i ens quedem sense dinerets..... Això si no te diners i tanca MONTXIC, paga concerts multitudinaris, i altres extres que surten d’impostos de tots els montbuiencs/ques.
Espero que aquest cicle s’acabi aviat.....

d

de MONTBUI de veritat

montbui

6 de febrer 2016.10:44h

Respondre

Es curios, el dos últims regidors d’isenda van dimitir del seu carrec i la darrera ni tan sols va recollir l’acta de regidora. Que passa a l’ajuntament de MONTBUI?. Ocupem els darrers llocs... Llegir més en transparencia municipal. Molt te d’amagar el Sr. Teo Romero.

P

Pau

Montbui

5 de febrer 2016.11:14h

Respondre

Tot indica que la Justícia mira sempre cap un altre lloc, quan el batlle s’excedeix en les atribucions. La llista es interminable, i els seus votants son còmplices de les seves accions, és més,... Llegir més quan el jutjat el va inhabilitat la bandera era MONTBUI DEMANA JUSTÍCIA, i arrel d’això, ara està imputat en molts casos de corrupció, cas MERCURI, cas PROINOSA, cas EMARSA, cas RIVISA, cas FCC,... Ha demostrat la seva pèssima gestió dels nostres impostos i recursos: la Plaça de la Unió, la Yeguada Negra, MontAqua, MontAgora, el polígon industrial.... i a sobre ens tanca la llar d’infants MONTXIC.

QUE ESTÀ PASSANT A MONTBUI, QUE LA GENT NO SURT AL CARRER?

E

Elisabet

Montbui

5 de febrer 2016.10:00h

Respondre

Si el coaching serveix per ser ben educat i respectuós amb la gent potser li fa falta. Però amb el seu sou se’l pot pagar de la seva butxaca...

S

Sebas Leno

Montbui

4 de febrer 2016.22:19h

Respondre

#ESTILTEO

A Montbui es donen ajuts als estudiants universitaris i de Cicles formatius. Si mirem les bases de la convocatòria, un dels requisits diu el següent:- ”QUEDEN EXCLOSOS DE LA... Llegir més CONVOCATÒRIA ELS ALUMNES D’ESTUDIS DE TERCER CICLE O DOCTORAT, ESTUDIS D’ESPECIALITZACIÓ, MÀSTERS I ESTUDIS DE POSTGRAU”.
Em pregunto, Teodoro Romero no està exclòs?.

Un altre dels requisits diu:- ”NO TENIR UN NIVELL DE RENDA FAMILIAR SUPERIOR A 4,21 VEGADES L’IRSC (INDICADOR RENDA DE SUFICIÈNCIA DE CATALUNYA). L’IRSC DEL 2015 és de 569,12€.
Des de l’any 2007 fins al 2013 en que vaig dimitir com a regidor, Teodoro Romero guanyava de l’ajuntament, només per assistències als órgans de govern, 4.801,25€ de mitjana cada mes, a part dietes, desplaçaments i altres despeses. A aquesta quantitat s’ha de sumar el que rebia de la Diputació, del Consell Comarcal, dietes de la FMC, dietes del Fons català ( motiu pel qual està imputat), dietes del PSC... tot això suma no menys de 10.000€ cada mes. (Qui vulgui veure aquestes dades amb molt de gust li ensenyaré).
Desconec quina és la quantitat que guanya ara, però segur que està molt per sobre de l’IRSC, per tant és evident que per motius econòmics tampoc lo toca rebre aquest ajut.
Estem davant d’un altre abús de poder i una cacicada més pròpia d’altres èpoques i d’altres règims.
Fa anys a Montbui hi havien banderolas que deien ”MONTBUI DEMANA JUSTÍCIA”. Aquesta frese és ben vigent encara

A

Albert

Igualada

5 de febrer 2016.15:34h

Que aquest comentari vingui per part del que va ser núm.2 del Teo, de qui va estar vivint de l’ajuntament i del ”partit”, de qui n’ha fet moltes i de grosses també, em sembla escandalós.... Llegir més Que tingui el valor, per un sol moment, de creure q té la suficient autoritat moral per fer aquest comentari, quan ha sigut en moltes ocasions co-autor,o si més no, coneixedor de les tàctiques utilitzades pel senyor Romero, em sembla llastimós.
Al senyor Romero se’l jutjarà algún dia pel que ha fet, però no dubti sentor Leno, que a vosté també.
Això no és més que una rabieta cap al sr.Romero perquè van acabar esbarallats, com tants d’altres. La diferència és que vosté realment es creia intocable.

S

Sebas Leno

Montbui

5 de febrer 2016.21:55h

A anònims no contesto. Era d’esperar. Això també és #EstilTeo

a

albert

igualada

8 de febrer 2016.19:29h

Crec que t’has confós, tot i que és lògic. Durant tants anys l’#EstilTeo ha sigut l’#EstilLeno ...

S

Sebas Leno

Montbui

10 de febrer 2016.10:05h

Jo m’he identificat, en canvi, no se qui ets tu.
Si vols quedem i t’explico el meu pas per la política per que crec que no estàs del tot informat. Resto a la teva disposició.
Per... Llegir més si de cas no vols parlar amb mi, només et demano que no em comparis amb aquest personatge, prou pena tinc d’haver compartit uns anys de la meva vida al costat d’aquesta mala persona, però segur que tens raó en que la culpa és meva per aguantar tant.
No m’ho perdonaré mai.

Insisteixo, m’agradaria poder parlar amb tu

#

#yotambienquierounmastergratis

Montbui

4 de febrer 2016.20:51h

Respondre

Una pregunta para la oposicion. El todo poderoso cuando os a ofrecido hacer el master a cargo del dinero publico? Cuando habéis descubierto el tufo?

S

Schummi Juárez

Montbui

5 de febrer 2016.11:37h

Buenos días, #yotambienquierounmastergratis. La información aparece en los documentos que nos adjuntan para la comisión informativa del 25 de enero pasado, concretamente en el documento ”DECRETS... Llegir més SECRETARIA 2015 DES DEL 1310/2015 AL 1515/2015”, en el número 1390 con descrpción: ”Aprovació despesa 3.955 € master internacional en coaching@bussines Alcalde Teodoro Romero”, con fecha 02/12/2015. Se le pregunta sobre ese pago el mismo Lunes 25 de Enero y es, en ese momento, cuando nos comunica que esa formación es extensiva al resto del equipo de gobierno, de la oposición y probablemente a los trabajadores del ayuntamiento; después es cuando el alcalde Teodoro Romero comenta y cito literalmente de arriba: ”Estem en un projecte de formació integral i ho va aprovar la Junta de Govern”. Obviamente, resaltar que la oposición NO forma parte de la junta de gobierno y de ahí que lo puedan aprobar gracias a la mayoría absoluta que atesoran en Montbui. ¡Espero haberte aclarado algo!

J

Joanma

=ada

4 de febrer 2016.14:56h

Respondre

No se perquè perdeu el temps criticant el Teo. Ell continuarà fent el que vulgui amb els diners públics i el seu partit no el fa cessar . Es inaudit.

J

Josep

anoia

4 de febrer 2016.10:01h

Respondre

Haber si la próxima vez que se habrá convocatoria de MASTERS GRATIS en Montbui, se hace público, para que no solo el ALCALDE se beneficie de ello.

L

Lluís

4 de febrer 2016.09:09h

Respondre

Sr Alcalde, a veure si ho enten: aquí sembla que la qüestió no està en la Formació sino EN QUI PAGA aquesta formació.

S

Sara

Montbui

4 de febrer 2016.09:04h

Respondre

Sr. Romero... a vist l’horari del Master? No es nomes dissabtes com diu.... i em sembla que si que es fa dintre de l’horari de l’ajuntament

INICIO: 12 de febrero de 2016
FINAL: 9 de julio... Llegir més de 2016
HORARIO CLASES PRESENCIALES: Viernes de 9:00 a 14:00 h y de 15:30 a 20:30 h y Sábados de 9:00 a 14:00 h.
HORARIO CLASES VIRTUALES: Martes de 10:00 a 14:00 h y de 17:00 a 21:00 h y Miércoles de 17:00 a 21:00 h.
LUGAR: EUNCET BUSINESS SCHOOL, Terrassa

http://www.euncet.es/master-coaching-business/

M

Montbuienca

4 de febrer 2016.09:02h

Respondre

Teo ajuda’ns a veure a llum que no sabem que és el Coachig... El que si sabem és que has perdut tota ètica per continuar sent alcalde de Montbui.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.