Els dissenyadors d’Igualada són molt bons

Des del passat dia 3 de juliol fins a aquest diumenge dia 27 es poden veure 3 exposicions simultànies dedicades a l’interessant treball gràfic fet per Miquel Mula, “el dibuixant” (la Sala, L’empremta i el Portal del Llevador).

Un dels actes organitzats amb motiu d’aquesta retrospectiva va ser la taula rodona “El disseny i la ciutat” que va tenir lloc a l’espai Somiatruites. A la mateixa s’hi van reunir una molt bona representació de 3 generacions de dissenyadors gràfics d’Igualada. Els contemporanis del Miquel, la fornada que va néixer aprenent d’ells i la que serà la generació del futur. Es va debatre la importància del disseny gràfic i la seva relació amb les arts gràfiques a Igualada -especialment les especialitzades en el packaging- que van esdevenir, en el seu moment, una important pedrera de dissenyadors tant a bastament representats a Igualada en l’actualitat.

També ens vam adonar que encara falta fer molta pedagogia del disseny per treure-li aquella imatge de frivolitat que l’acostuma a acompanyar. El disseny és -com l’enginyeria i l’arquitectura- una professió que requereix un important treball de recerca i de conceptualització previs al desenvolupament de cada projecte, que portarà a la seva concreció formal final, en funció de cada especialitat. El col·lectiu disseny=igualada agrupa aquests professionals dins les àrees del disseny gràfic, el disseny multimèdia, el disseny industrial i el disseny d’interiors (http://dissenyigualada.com)

Gràcies a ells s’han desenvolupat i es desenvolupen des d’Igualada projectes de disseny per a les empreses i marques més reconegudes del mercat alhora que s’hi produeixen, a les moltes impremtes que tenim a la zona, els materials gràfics (catàlegs, material publicitari, packaging, expositors PLV...) de productes que podem trobar a la majoria de grans superfícies i supermercats arreu de Catalunya i d’Espanya (http://impressioigualada.com).

La mostra d’en Miquel Mula ens han fet veure la importància del treball que va a portar a terme com a professional, ha posat més en valor el disseny com a eina de comunicació i d’identificació de les activitats culturals, comercials i industrials a Igualada i ens ha deixat un llegat d’una gran qualitat gràfica i artística que fa que els seus predecessors hàgem d’assumir el compromís inel·ludible de mantenir-lo.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.