Dilluns, 10/10/2011
1150 lectures

Think different

‘Pensa diferent’. A principis dels any 90 la companyia -en aquell moment d’ordinadors- Apple va llençar una campanya de comunicació que va contribuir a canviar el món. En els anuncis s’hi podia veure aquesta frase, junt al logotip -en aquell moment en colors- d’Apple i una imatge de diferents personalitats: Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, John Lennon i Yoko Ono, Mahatma Gandhi... (N’he adjuntat alguns, tot convidant a posar-ne algun uns dies de salvapantalles).

La frase és enorme i té la mateixa vigència avui. La millor manera per sortir de la situació en la que ens trobem, social i econòmicament és pensar diferent.

Jo no estic d’acord quan es diu que les coses milloraran amb optimisme. Si se t’espatlla el cotxe ja et pots anar animant tu i animant al cotxe que si no ve un mecànic i l’arregla, el cotxe no torna a funcionar. Ni tampoc ens ajuda quan caiem en una espiral de crítica i pessimisme. El cotxe tampoc s'arregla així. Malgrat tot el que està passant el món és cada dia una mica millor i al llarg de la història i en moments molt més crítics i catastròfics, el món ha seguit avançant. Al final hi trobaràs també un vídeo molt interessant que va fer la BBC on es demostra aquesta afirmació amb dades objectives. Es en anglès, però es pot seguir molt bé i dura tan sols 4 minuts. A més la producció audiovisual i gràfica és espectacular. Estarà fet amb un Apple?

Pensar diferent és doncs assumir cada situació que ens toca viure i analitzar-la honestament, però amb una nova mirada. Quan tinguem clar el que volem aconseguir, posar-hi tot el coratge -no sé si llevar-se aviat o no- però si treballar fort amb compromís i constància i més aviat que tard els resultats arribaran.

És aquest un petit homenatge al recentment desaparegut Steve Jobs, fundador d’Apple (casualment Job en anglés vol dir treball). Gràcies a ell -i en el meu cas a @EulogiDomenech- jo desenvolupo la meva activitat amb un dels seus ordinadors, com per exemple ara teclejant aquest escrit... pensant diferent.

http://www.youtube.com/watch?v=jbkSRLYSojo

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.