Fem coses.
A aquells que no fan mai res no els tinguem en compte;
si no és di'ls-hi això:
”Feu coses o calleu. No sigueu el femer que destorba el vianant”.
I si volen parlar, no els admetem disputa. Fem coses."
Joan Salvat-Papasseit

La CUP tenim un repte, un repte enorme. Vam néixer perquè veiem que hi havia coses que calia canviar i perquè les patíem nosaltres i el nostre entorn, vam créixer analitzant què i per què no anava com volíem o com creiem desitjable i descobrint altres mancances i també algun encert; ens vam presentar a les eleccions no per ganes de protagonisme o falta de feina, sinó per necessitat. Fa molts anys que uns i altres ens movem per la ciutat, organitzem coses, batallem per dinamitzar, per remoure i per fer participar i ens estimem molt Igualada. Crec que molt pocs de nosaltres han afirmat categòricament “a Igualada no es fa mai res” perquè mai no hem viscut la ciutat així, perquè sempre ens ha faltat temps per fer-ho tot i perquè quan no es feia res ens hem inventat quelcom per omplir els espais buits; ens hem esforçat a posar el nostre granet de sorra per construir la nostra ciutat des de les entitats i col·lectius, des de l’acció al carrer.

La gent de la CUP no entrem ara en política, fa molts anys que en fem i ara ens estrenem només a fer política institucional en creure que no n’hi havia prou amb la política de carrer, i saber que teníem les ganes de tenir un peu a cada lloc i la capacitat de fer quelcom més. Al final es tracta de posar un altaveu bidireccional, de dins cap enfora i de fora cap endins, acostant la institució al carrer i el carrer a la institució, amb la certesa que és bo queixar-se i és millor implicar-se (sense que siguin incompatibles una cosa amb l'altra), ara ens toca implicar-nos per fer quelcom per canviar les coses i on cal fer coses és, també, a l’Ajuntament.

Així que comencem, des de la humiltat i el treball de formiga, amb quatre ulls, quatre mans i dos caps a dins, i molts més a fora. Sense deixar de fer coses al carrer, sense perdre de vista per què som aquí, farem coses perquè ens hem posat en aquest sarau per fer coses, perquè tal i com estàvem, estàvem molt còmodes però hem assumit entrar al circ de la política institucional i incidir en allò que ens afecta perquè, al final, tal i com deia Joan Fuster, "tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

Acabo felicitant la comarca per haver elimitat el racisme, la xenofòbia i el feixisme de les institucions, no oblidem ara que n'hi segueix havent al carrer i cal seguir fent la mateixa feina intensa i contundent que s'ha fet fins ara des d'entitats i organitzacions contra la ignorància.  

Altres articles de Iria Vives

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.